از نرمافزار پیامک فارسی چه خبر؟
نرمافزار پیامک فارسی که با وقفه چند ماهه و بر اساس مصوبه دولت در جهت ترویج زبان فارسی در شبکه پیامک طراحی شده بود، در حال حاضر بسیار آرام و تقریبا کمرنگ به کارش ادامه میدهد و به نظر میآید استقبال خوبی از این نرمافزار صورت نگرفته است.
به گزارش (ایسنا) این نرمافزار توسط مرکز فنآوری اطلاعات و ارتباطات دانشگاه شریف (آزمایشگاه خدمات ارزش افزوده همراه اول) و یک شرکت نرمافزاری طراحی و پیادهسازی شد اما از همان ابتدا و فاز یک تاکنون امکانات حرفهیی برای کاربران نداشته است.
در واقع میتوان گفت با استفاده از نرمافزار پیامرسان فارسی مشترکان میتوانند پیامکهای فارسی با حجم حدود 200 کاراکتر را ارسال و تنها هزینه یک پیامک را پرداخت کنند و این در حالی است که در حالت عادی و بدون استفاده از این نرمافزار، پیامکهای فارسی با حجم بیش از 70 کاراکتر به چندین پیامک شکسته میشوند و این مساله هزینه مضاعفی را بر مشترک تحمیل میکند؛ بنابراین استفاده از این نرمافزار نه تنها امکانات فارسی را برای ارسال پیامکهای مشترکان فراهم میسازد، بلکه باعث صرفهجویی قابل توجهی در هزینههای آنان نیز میشود.
اما نکته مهم و بحثبرانگیز این است که این نرمافزار زمانی قابل استفاده است که هم در گوشی فرستنده و هم در گوشی گیرنده نصب شده باشد، این در حالی است که در بسیاری از گوشیها نمیتوان این نرمافزار را نصب کرد و این دو طرفه بودن یکی از مهمترین دلایل استقبال نشدن از این نرمافزار است.
از سویی به اعتقاد بسیاری از مشترکان همراه اول اطلاعرسانی شفاف و کاملی از این نرمافزار از سوی پیمانکار و کارفرما (همراه اول) نشد به عنوان نمونه مشترکان میتوانستند از طریق بلوتوث نیز این فایل را که توسط مشترکی از سایت ارتباطات سیار دانلود شده را دریافت کنند.
ظاهرا مرکز ICT پیشرفته شریف به عنوان پیمانکار پروژه نرمافزار پیامرسان فارسی همراه اول، در حال جمعآوری نظرات و رفع باگهای این نرمافزار است که از سوی کاربران اعلام میشود.
اما به گفته جعفر محمدی - مدیر فنی پروژه نرمافزار پیامرسان فارسی همراه اول- بیشترین مشکل مشترکان تلفن همراه در استفاده از نرمافزار پیامک فارسی، مربوط به دریافت نکردن "گزارش ارسال" (delivery report) پیامکها است و عدم تطابق نرمافزار پیامک فارسی با برخی گوشیهای خاص از دیگر مشکلاتی است که مشترکان اپراتور اول پس از آزمایش این نرمافزار برروی گوشیهای خود اعلام کردهاند.
وی افزود: نرمافزار پیامرسان همراه اول تاکنون روی 117 مدل گوشی موجود در بازار توسط آزمایشگاه موبایل دانشگاه صنعتی شریف تست شده است و از سویی این نرمافزار روی بیش از 210 گوشی موجود در بازار توسط کاربران تست غیر رسمی شده است و پس از این مرحله و با توجه به بازخوردهای ویرایش دوم این نرم افزار، ویرایش سوم نرمافزار پیامک فارسی ارائه خواهد شد.
به گفته مدیر فنی پروژه نرمافزار پیام رسان فارسی همراه اول، نسخه اول و دوم این نرمافزار، صفحه کلید لمسی گوشیهای تلفن همراه را پشتیبانی نمیکند؛ عمده مشکلات فعلی کاربرانی که موفق به دانلود نرمافزار پیام رسان فارسی شدهاند به گوشی هایی مربوط است که دارای صفحه کلید لمسی هستند چرا که این نرمافزار کیبوردهای معمولی را پشتیبانی میکند.
ظاهرا مشکلی برای برطرف کردن مشکلات فعلی این نرمافزار وجود ندارد اما ارائه نسخههای بعدی آن نیازمند درخواست از سوی همراه اول به عنوان کارفرماست.
به گفته مسولان شرکت ارتباطات سیار ایران نمیتوان آمار دقیقی در رابطه با استفاده و دانلود این نرمافزار ارائه داد چون علاوه بر سایت شرکت ارتباطات سیار ایران برخی سایتها نیز این نرمافزار را دانلود کرده و برای کاربران قابل استفاده کردهاند.
تمام این موارد در حالی است که با گذشت ماهها از ارایه نسخه دوم این نرمافزار دانلود و استفاده از این نرمافزار ملی برای برخی مشترکان همچنان مشکلساز بوده به گونهای که در حال حاضر برخی از مشترکان که نرمافزار مذکور را دانلود کرده بودند و بعضا گوشی آنها نیز امکان ارسال پیام با فونت فارسی را ندارد به پرداخت 222 ریال برای ارسال پیامک لاتین تن داده و در واقع پرداخت هزینهی اضافی را ترجیح میدهند!
- ۸۸/۰۲/۲۹