استفاده بهینه از شبکه توزیع غیر مجاز CD
جلسه بررسی و اتخاذ راهکارهای قضایی در خصوص برخورد قاطع با عوامل تهیه و توزیع غیرمجاز محصولات سینمایی و نرمافزارهای رایانهیی با حضور مسوولان قضایی، انتظامی، فرهنگی، نظامهای صنفی و همچنین نمایندهی شورای عالی اطلاعرسانی در دادستانی کل کشور برگزار شد.
سعید سالاریان - معاون پشتیبانی شورای عالی اطلاعرسانی - در این جلسه اظهار کرد: در تمامی معضلاتی که جامعه ما با آن دست به گریبان است، پیشگیری قبل از درمان راه گشای کار است و موضوع توزیع غیر مجاز محصولات سینمایی و نرمافزارهای رایانهیی نیز از این قاعده مستثنی نیست.
وی با تفکیک موضوع تکثیر محصولات غیر مجاز از این بحث گفت: برخورد با عوامل تکثیر این محصولات که از پایه غیر مجاز شناخته میشود، مسوولان مربوط به خود را دارد، اما زمانی که صحبت از تکثیر غیر مجاز محصولات مجاز میشود، بر اساس آماری که در این جلسه داده شد، با بازار اقتصادی که حکایت از تبادل حدود 140 میلیارد تومان گردش مالی در سال را دارد، مواجه میشویم (با 7 میلیون دستگاه در هفت میلیون خانوار که اگر از 365 روز در سال تنها 20 روز فیلم دیده شود و قیمت هر CD و یاDVD 1000 تومان باشد).
وی تصریح کرد: اگر همان محصولات با شیوهی تکثیر مجاز و با همان قیمتهای گذشته به بازار عرضه شود، به نظر میرسد با وجود شبکهی توزیع کنونی، تولیدکنندگان و مالکان معنوی آن متضرر نشوند و به عبارتی میتوان به جای حرکت در خلاف جهت این موج، بر روی این موج سوار شد.
معاون پشتیبانی شورای عالی اطلاعرسانی با اشاره به این که موضوع برخورد با اخلالگران حوزهی مالکیت معنوی در تولیدات سینمایی و نرمافزاری، موضوعی کاملا صنفی است، گفت: با کمی تدبیر و درایت و هماهنگی دولت، قوه قضائیه و نیروی انتظامی میتوان این شبکه توزیع غیر مجاز که اکنون به عنوان تهدید مطرح است را به یک فرصت طلایی جهت توزیع گسترده نرمافزارها و تولیدات سینمایی به منظور حمایت از تولیدکنندگان تبدیل کرد.
وی بررسی فعالیتهای انجام شده در گذشته، آموزش پلیس، آموزش قضات وایجاد شعب خاص را از اقدامات اولیه ذکر و بیان کرد: عمومی شدن جرم و اینکه برای پیگیری موضوع به شاکی خصوصی نیاز نباشد، از مواردی است که باید به آن توجه ویژه شود.
سالاریان همکاری دستگاههای قضایی با نیروی انتظامی و آگاهی و همچنین همکاری هر سه آنها با مجامع صنفی و ایجاد دفاتر کاری تخصصی در مجموعههای انتظامی و قضایی را از عوامل پیشبرد این موضوع ذکر کرد.
وی همچنین فرهنگسازی توسط نهادهایی مانند صدا و سیما، وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، وزارت ICT و شورای عالی اطلاعرسانی را از دیگر اقدامات اساسی دانست و تصریح کرد: با توجه به اهمیت ویژه این موضوع، شورای عالی اطلاعرسانی برای اختصاص منابع مالی و پیگیری مباحث، اعلام آمادگی میکند.
در این نشست ضمن بحث و تبادل نظر دستگاههای ذیربط و ارایهی راهکارهای عملیاتی، بر ضرورت اتخاذ تدابیر قاطع پیشگیرانه و هماهنگی بیش از پیش ارگانهای انتظامی و قضایی و صنفی و ارتقای آگاهی و اطلاعرسانی بهمنظور صیانت همه جانبه از محصولات و اثرهای فرهنگی و نرمافزاری و سینمایی تاکید شد.
- ۸۶/۰۴/۰۱