اعلام برنامه سازمان نظام صنفی رایانه ای برای الکامپ
رسم بر این شده است که هر سال چند ماه مانده به برگزاری نمایشگاه الکامپ به مثابه بزرگترین رویداد IT کشور، رایزنی و چانهزنی سازمان نظام صنفی رایانهای با شرکت سهامی نمایشگاههای بینالمللی و سازمان توسعه تجارت از سر گرفته میشود، با این امید که صنف و فعالان رایانه یکبار دیگر شاهد برگزاری آبرومند و شایسته نمایشگاه الکامپ باشند.
چند سالی که نمایشگاه کامپیوتر، الکترونیک و تجارت الکترونیکی (الکامپ) توسط شرکت سهامی نمایشگاهها برگزار میشود، به تایید دوست و دشمن، نمایشگاه تا حد یک نمایشگاه دست چندم و عادی استانی تنزل پیدا کرده تا آنجا که شرکتهای خوشنام، فعال و مطرح انگیزهای برای حضور در آن ندارند و این در حالی است که الکامپ با نمایشگاههایی چون جیتکس، کامپیوتکس و سبیت داعیه رقابت دارد.
هرچند که با برگزاری پنج دوره نمایشگاه با سطح کیفی و کمی نامطلوب، شاید اکنون به مسوولان نمایشگاه ثابت شده باشد که برگزاری چنین رویداد عظیمی آن هم در سطح بینالمللی نیاز به مشارکت جدی و همیاری اساسی بخش خصوصی دارد، اما هنوز هم افراد و جریانی مانع از برگزاری بزرگترین نمایشگاه IT ایران، توسط صنف پرانگیزه رایانه میشود. با این حال خوشبختانه این عناد و لجاج هنوز باعث نشده که مدیران و اعضای صنف از خواسته منطقی و به حق خویش کوتاه بیایند و از موضع خود عقبنشینی کنند.
اعلام آمادگی سازمان
سال گذشته 50 روز مانده به برگزاری الکامپ پانزدهم به یکباره سیاست مدیران شرکت سهامی نمایشگاهها تغییر کرد و برخلاف قول و قرارهای رد و بدل شده، دست بخش خصوصی از برگزاری نمایشگاه کوتاه شد و سطح برگزاری الکامپ باز هم نزول کرد اما با وجود این دهنکجی آشکار، اعضای صنف رایانه باز هم امیدوارند که الکامپ شانزدهم با عبور از لج و لجبازی مسوولان دولتی، در حد نام و ظرفیت صنف به شایستگی برگزار شود.
محمد ثروتی، عضو هیاتمدیره سازمان نظام صنفی رایانهای با کولهباری از تجربه نمایشگاهی داخلی و جهانی، درخصوص برگزاری مطلوب و مفید الکامپ شانزدهم میگوید: سازمان نظام صنفی رایانهای ایده، نظرات و پیشنهاد خود برای برگزاری شایسته و باشکوه الکامپ را مطرح کرده است. هدف سازمان هم در واقع خدمترسانی و سرویسدهی مناسب به شرکتکنندگان در نمایشگاه است. وی میافزاید: با توجه به کمبودها و نقصهای الکامپ در سالهای گذشته امید داریم و میکوشیم با مشارکت، سطح کیفی و کمی آن را ارتقا دهیم.
ثروتی با بیان این مطلب که طرحی جامع و کامل برای برگزاری مطلوب نمایشگاه به شرکت سهامی نمایشگاهها ارایه شده است، میگوید: یکی از مهمترین بخشهای این طرح دعوت از شرکتهای خارجی و افزایش تعداد شرکتکنندگان نمایشگاه الکامپ است.
وی با تاکید بر اینکه شرکت سهامی نمایشگاههای بینالمللی باید تا پایان تیرماه به پیشنهاد و طرح سازمان نظام صنفی جواب دهد، میافزاید: نمایشگاه الکامپ شانزدهم، قرار است آبانماه برگزار شود و سازمان باید فرصت کافی برای پیادهسازی طرح خود داشته باشد.
سنگاندازیها و وعدهها
عضو هیاتمدیره سازمان نظام صنفی رایانهای از دخالت کارشناسان ناآگاه ابراز نارضایتی کرده و میگوید: متاسفانه برخی اشراف و آگاهی به وضعیت و مشکلات صنف IT ندارند و به همین دلیل در جلسات تصمیمگیری، اغلب نظرات ناآگاهانه و غیرکارشناسی میدهند.
وی در پاسخ به این سوال که سازمان توسعه تجارت به طرح سازمان نظام صنفی رایانهای چه واکنشی نشان داده است، میگوید: تا امروز، سازمان توسعه تجارت به سازمان قول مساعد برای همکاری داده است و ما منتظریم صدق قول خود را در عمل هم ثابت کند.
گفتنی است نهاوندی، مدیرکل ترویج سازمان توسعه تجارت در گفتوگو با «فناوران» اعلام کرد که موضع رسمی سازمان متبوعاش درخصوص نحوه همکاری با سازمان نظام صنفی رایانهای اواخر همین هفته اعلام خواهد شد.
طرح جامع سازمان برای آبروداری الکامپ
سازمان نظام صنفی رایانهای با احساس وابستگی و مسوولیت به نمایشگاه الکامپ، برای برگزاری مفید و شایسته الکامپ شانزدهم، با نظر متخصصان و سود بردن از تجارت ارزنده خود در این زمینه طرح مفصلی آماده و منتشر کرده است که برای آگاهی دستاندرکاران و فعالان حوزه از نظر خوانندگان میگذرد.
در این طرح، سازمان نظام صنفی رایانهای کشور به عنوان بزرگترین سازمان رسمی و قانونی کشور، پیشنهادهای اجرایی و عملیاتی خود را به منظور برگزاری هرچه بهتر و با کیفیت نمایشگاه الکامپ شانزدهم ارایه کرده است.
این سازمان به نمایشگاه الکامپ به عنوان ابزاری برای توسعه کسب و کار فناوری اطلاعات، تحریک بازار عرضه و تقاضا در کشور و بستری برای ترویج استفاده و کاربری فناوری اطلاعات در جامعه نگریسته است.
تجربیات سازمان نظام صنفی رایانهای کشور در برگزاری نمایشگاههایICT :
سازمان نظام صنفی رایانهای کشور در سطح تهران و سطح استانهای کشور در برگزاری نمایشگاههای فناوری اطلاعات و ارتباطات نه به عنوان یک کسب و کار مستقل که به عنوان ابزاری برای توسعه بازار این صنعت و ترویج فرهنگ کاربردی IT نگاه میکند و بر همین اساس هم برنامهریزی و اجرا داشته است.
در ادامه شرح مختصری از مشارکت سازمان نظام صنفی رایانهای در برگزاری نمایشگاههای تخصصی فناوری اطلاعات و ارتباطات آمده است.
الف: نمایشگاههای الکامپ تهران:
درخصوص نمایشگاه الکامپ تجربیات این مجموعه به شرح زیر است:
مدیریت و اجرای نمایشگاه پنجم الکامپ، سال 1378، به صورت مستقل
مشارکت در برنامهریزی و اجرای نمایشگاههای ششم و هفتم الکامپ، سالهای 79 و 80
مشارکت در مدیریت و اجرای نمایشگاه هشتم الکامپ، سال 1381، 3 سالن
مدیریت و اجرای نمایشگاه نهم الکامپ، سال 1382، به صورت مستقل
مدیریت و اجرای نمایشگاه دهم الکامپ، سال 1383، به صورت مستقل
ب: نمایشگاههای استانی:
سازمان نظام صنفی رایانهای سالانه در 14 استان زیر در برگزاری و اجرای نمایشگاه الکامپ نقش جدی، مستقل و یا مشارکتی دارد:(جدول یک )
ج: نمایشگاهها و کنفرانسهای تخصصی:
سازمان نظام صنفی رایانهای کشور هر ساله و با توجه به تجربیات و پتانسیل و شبکه ارتباطی خود در حمایت مدیریتی و معنوی و نیز مشارکت در اجرای نمایشگاههای تخصصی متنوع و متفاوتی مشارکت دارد.
کنگره ملی فناوری اطلاعات و ارتباطات ایران با رویکرد بهزیست شهروندان، خرداد 1389
سومین همایش و نمایشگاه تخصصی بانکداری الکترونیکی، مرداد 1389
همایش و نمایشگاه تخصصی پرداخت الکترونیکی، تیر 1389
نمایشگاه فناوری اطلاعات و ارتباطات کیش، نیمه دوم سال 1388
تعدادی دیگر از رویدادهای تخصصی
د: نمایشگاههای تخصصی خارج از کشور:
سازمان نظام صنفی رایانهای در سالهای گذشته با حمایت از کنسرسیوم شرکتهای صادرات نرمافزار ایرانی در همفکری برگزاری نمایشگاههای جیتکس دوبی و سبیت آلمان مشارکت داشته است.
اهم برنامهها و اقدامات پیشنهادی سازمان نظام صنفی برای الکامپ شانزدهم
تشکیل شورای سیاستگذاری:
تشکیل شورای سیاستگذاری متشکل از 7 نفر از مسوولان اجرایی و متخصصان صنعت فاوا
این شورا وظیفه برنامهریزی محتوایی، اجرایی و امور کنترلی را دارد. همچنین این شورا وظیفه انتخاب مجری برای انجام امور اجرایی نمایشگاه و نظارت و کنترل بر فعالیتهای آن را بر عهده خواهد داشت.
تعیین گروههای کالایی مناسب برای نمایشگاه شانزدهم، نحوه تبلیغات درونی و بیرونی، نحوه ارتباط، تعامل و مدیریت جامعه مخاطبان، ارزشیابیهای کیفی و هدفمند شرکتها و بازدیدکنندگان، برنامهریزی برای تم و رویکرد موضوعی نمایشگاه شانزدهم، برنامهریزی برای برگزاری کنفرانسها و کارگاههای تخصصی و مواردی از این قبیل بر عهده شورای سیاستگذاری خواهد بود.
تشکیل کانون تفکر الکامپ:
سازمان نظام صنفی بعد از صدور مجوز، جلسات همفکری در قالب کانون تفکر را با حضور بازیگران اصلی دولتی و صنفی فناوری اطلاعات کشور مانند دفتر همکاریهای فناوری، معاونت علم و فناوری رییس جمهور، وزارت ICT، وزارت بازرگانی، شورای عالی انفورماتیک، شورای عالی اطلاعرسانی و سایر دستگاههای مرتبط برگزار خواهد کرد.
در این جلسات از ایدهها و نقطه نظرات این بخشها برای بهرهگیری در اجرای هرچه بهتر و بیشتر الکامپ استفاده خواهد شد و پیشنهادها برای تصویب و اجرایی شدن به شورای سیاستگذاری ارجاع خواهد شد.
تعیین اهداف کوتاه مدت و میان مدت و برنامه استراتژیک نمایشگاه الکامپ:
یکی از مقدماتیترین و در عین حال مهمترین اقدامات، تهیه اهداف کوتاه مدت و میان مدت و برنامه استراتژیک کیفی برای نمایشگاه الکامپ شانزدهم و تهیه برنامه زمانبندی دقیق اجرایی تمامی امور است.
براساس این برنامه امکان حرکت هدفمند و هوشمندانه و ارزیابی لحظهای پروژه وجود خواهد داشت.
تعیین نرخ و شرایط ثبتنام:
سازمان نظام صنفی رایانهای متعهد است تمامی مقررات ریالی و ارزی و سایر موارد مالی حاکم بر نمایشگاه را رعایت کرده و گزارش کامل آن را به شرکت سهامی نمایشگاه ارایه دهد. در این خصوص برای سایر منابع درآمدی نیز توافقات لازم با شرکت سهامی نمایشگاهها صورت خواهد گرفت.
انجام مکانیزه تمامی مراحل عملیات ثبتنام:
با هدف فراهم آوردن فرصت برابر برای همه شرکتها و به ویژه شرکتهای شهرستانی، این سازمان تلاش خواهد کرد در زمان باقیمانده و بعد از مشخص شدن نقشه نهایی سالنهای نمایشگاه و گروههای کالایی شرکتکنندگان نسبت به انجام ثبتنام به صورت کاملا مکانیزه و مبتنی بر اینترنت اقدام کند. این عملیات بخشهای زیر را حتیالمقدور به صورت آنلاین و مکانیزه انجام خواهد داد:
تمامی امور رزرو مبتنی بر نقشههای دیجیتالی
ثبتنام
واریز هزینه
هر شرکت بر اساس نوع فعالیت خود و بر اساس متراژهای تعیین شده و زمان مراجعه به سایت میتواند اقدام به رزرو یک غرفه کرده و بعد از طی مدت زمان مشخص و محدودی و بعد از واریز هزینه غرفه خود نسبت به ثبتنام نهایی اقدام کند. تلاش خواهد شد تمامی امور رزرو و ثبتنام غرفه و واریز هزینه غرفه و تاییدیههای آن به صورت کاملا آنلاین و با کمترین مراجعه حضوری به انجام برسد.
طرح اطلاعرسانی جامع
سازمان نظام صنفی رایانهای با اعتقاد به اهمیت اطلاعرسانی هدفمند و هوشمندانه و جذاب، تلاش خواهد کرد با به مشارکت گرفتن دستاندرکاران رسانههای تخصصی از روز بعد از صدور مجوز نمایشگاه و با استفاده از ابزار مکتوب و دیجیتالی نسبت به تولید و انعکاس اخبار این نمایشگاه اقدام کند. اهم این اقدامات عبارتند از:
راهاندازی ستاد خبری ( از بعد از صدور مجوز )
سازمان نظام صنفی رایانهای با اعتقاد به اهمیت اطلاعرسانی هدفمند و هوشمندانه و جذاب، تلاش خواهد کرد با به مشارکت گرفتن دستاندرکاران رسانههای تخصصی و مرتبط به این حوزه از بعد از صدور مجوز برگزاری نمایشگاه الکامپ به صنف، ستاد خبری مستقلی را راهاندازی نموده و نسبت به تهیه و تولید و انعکاس گسترده اخبار این حوزه برای جامعه مخاطبان تخصصی خود و مردم عادی به عنوان استفادهکنندگان آن اقدام کند. در این راستا تلاش خواهد شد با تمامی خبرنگاران داخلی این حوزه ارتباط مستقیمی برقرار شده و نسبت به اهمیت اطلاعرسانی این نمایشگاه اقدام شود.
راهاندازی پایگاه خبری اینترنتی مستقل اطلاعرسانی نمایشگاه الکامپ شانزدهم به زبانهای فارسی، انگلیسی و عربی.
همزمان با صدور مجوز و تشکیل ستاد خبری، پایگاه خبری اینترنتی مستقلی هم برای اطلاعرسانی نمایشگاه الکامپ شانزدهم به زبانهای فارسی، انگلیسی و عربی و تولید اخبار مورد نیاز رسانههای داخلی راهاندازی خواهد شد. این پایگاه تا سال آینده میتواند فعال باشد و به انتشار اخبار مورد نیاز خود اقدام کند.
به مشارکت گرفتن صدا و سیما برای انتشار گزارشها و اخبار و تبیین جایگاه فناوری اطلاعات در کشور
تلاش خواهد شد با به مشارکت گرفتن صدا و سیما، از مدتی قبل از برگزاری نمایشگاه و همزمان با آن از طریق اخبار زیرنویس، گزارشها و مصاحبههای تخصصی و میزگردهای تلویزیونی نسبت به تبیین اهمیت و جایگاه فناوری اطلاعات در کشور و گزارش محتویات ارایه شده در نمایشگاه به مخاطبان اقدام جدی مبذول شود.
انتشار ویژهنامههای اختصاصی کیفی در تمامی روزهای نمایشگاه و قبل از نمایشگاه
با توجه به تعاملات خوب سازمان نظام صنفی رایانهای کشور با مطبوعات تخصصی این حوزه برنامهریزی خواهد شد تا رسانههای تخصصی هر روز حداقل 2 تا 3 ویژهنامه اختصاصی منتشر کنند.
همچنین این ویژهنامهها تا زمان برگزاری نمایشگاه در دو تا سه نوبت نیز منتشر و توزیع خواهند شد.
برنامهریزی برای جذب شرکتهای بزرگ و صاحبنام برای حضور در نمایشگاه:
از بعد از نمایشگاه الکامپ دهم تعدادی از شرکتهای بزرگ سختافزاری و نرمافزاری به دلایل مختلف از حضور در نمایشگاههای الکامپ امتناع ورزیدند که این امر موجب کاهش کیفیت نمایشگاه الکامپ شد. سازمان نظام صنفی رایانهای کشور این توان را دارد تا با شیوههای انگیزشی متنوع نسبت به ترغیب این شرکتها برای مشارکت در الکامپ شانزدهم اقدام کند. همچنین این امکان فراهم است تا با مذاکرات لازم نسبت به حضور سازماندهی شده بازارهای بزرگ کامپیوتر کشور مانند بازار رضا، مجتمع کامپیوتر پایتخت، بازار موبایل ایران و موارد مشابه در الکامپ شانزدهم اقدام شود.
راهاندازی پاویونهای استانی:
یکی از نقاط ضعف نمایشگاههای الکامپ در سالهای اخیر حضور کمرنگ مجموعههای خصوصی و دولتی از سطح استانها در این نمایشگاه بود. این امکان فراهم است تا با طراحی و تخصیص فضاهای بزرگ به استانهای کشور درخصوص حضور شرکتهای خصوصی و سازمانهای دولتی در معرفی فعالیتها و توانمندیهای خود به مخاطبان اقدام شود.
تهیه بانک اطلاعات کلیه شرکتها و سازمانهای بالقوه مشارکتکننده در نمایشگاه:
ستاد برگزاری نمایشگاه واقع در ساختمان سازمان نظام صنفی رایانهای استان تهران با مشارکت تمامی سازمانهای نظام صنفی رایانهای استانی، سازمان توسعه تجارت، معاونت فناوری ریاست جمهوری و سایر دستگاههای اجرایی کشور اقدام به تهیه بانک اطلاعاتی جامعی از مخاطبان مختلف در سطح دولت و بخش خصوصی از حیث استفادهکنندگان و کاربران و تولیدکنندگان و تصمیمگیرندگان خواهد کرد. این بانک به منظور ارسال دعوتنامه و ویژهنامههای نمایشگاه مورد استفاده قرار خواهد گرفت تا جامعه بازدیدکنندگان و مشارکتکنندگان به حداکثر خود برسد.
تور بازدید از نمایشگاه برای جامعه متخصصان کشور:
برای افزایش سطح مخاطبان متخصص نمایشگاه الکامپ این امکان وجود دارد تا با هماهنگی دستگاههای اجرایی و علمی کشور، تورهای بازدید از نمایشگاه الکامپ برنامهریزی و تدارک دیده شوند.
این تورها میتوانند برای بخشهای زیر و در دو سطح تدارک دیده شوند. سطح عادی و سطح ویژه:
الف: سطح عادی:
مدیران و کارشناسان دستگاههای اجرایی کشور
دانشجویان رشتههای مرتبط به ICT
ب: سطح ویژه(VIP):
در این سطح با هماهنگی دستگاههای اجرایی و دولتی ذیربط تلاش خواهد شد تا مدیران ارشد کشور و نمایندگانی از نهادهای خارجی با رعایت تشریفات و با برنامه منظم از نمایشگاه الکامپ بازدید به عمل آورند.
همچنین خبرنگاران این فرصت را خواهند داشت تا با این افراد از نزدیک مصاحبههای موضوعی انجام دهند. این هیاتها میتوانند شامل افراد زیر باشند:
نمایندگان مردم در مجلس شورای اسلامی
معاونان رییسجمهور
وزرا و معاونان وزرا
استانداران سراسر کشور
مسوولان ارشد حکومتی و دولتی
روسای دانشگاههای کشور
طرح افزایش سطح مشارکت شرکتهای خارجی:
اگر تکلیف مسوول برگزاری نمایشگاه از زمان خوبی و حداکثر تا هفته اول تیرماه 89 مشخص شود، این امکان وجود دارد تا با ارسال گزارشهای اطلاعاتی جامعی از نمایشگاه الکامپ شانزدهم از شرکتهای خارجی در منطقه برای حضور در این نمایشگاه دعوت به عمل آورد. در این خصوص اقدامات زیر میتواند صورت پذیرد.
تقویت پایگاه اطلاعرسانی نمایشگاه الکامپ شانزدهم به زبان انگلیسی و عربی و به روزآوری منظم آن
تهیه بروشور انگلیسی و ارسال آن به:
تمامی سفارتخانهها و رایزنان اقتصادی ایران در خارج کشور
به شرکتهای معتبر و بزرگ منطقه که در نمایشگاههایی مانند جیتکس و سبیت شرکت میکنند.
سازمانهای صنفی و تخصصی فناوری اطلاعات در تعدادی از کشورهای منطقه
مجموعههای ایرانی مقیم خارج کشور
سایر شرکتهایی که پتانسیل حضور در نمایشگاه الکامپ را دارند
اعزام یک بازاریاب به نمایشگاههای معتبر منطقه مانند CeBIT Bilisim ترکیه و Gitex دوبی برای بازاریابی حضوری نمایشگاه
تبلیغات در شبکههای خبری Press TV و العالم و یک یا چند شبکه خبری معتبر خارجی
ارایه تخفیف ویژه برای شرکتهایی که برای اولین بار در ایران حضور مییابند
طرح تبلیغات:
انجام تبلیغات از قبل از برگزاری نمایشگاه نقشی ویژه در ترغیب شرکتها به مشارکت در نمایشگاه دارد. هدفمند بودن و هوشمندانه بودن این تبلیغات نیز میتواند مخاطب بهتر و بیشتری را جذب کند. به این منظور و در صورت حمایت مالی مناسب سازمان توسعه تجارت میتوان از ابزارهای زیر استفاده کرد:
تلویزیون: در قالب اخبار زیرنویس و گزارشهای تخصصی با افراد دستاندرکار و به ویژه در شبکههای 4 و 6
رادیو: استفاده از پتانسیلهای ارزنده رادیو تجارت و رادیو پیام در قالب آگهی و مصاحبههای رادیویی
بیلبورد: با همکاری سازمان فرهنگی و هنری شهرداری تهران میتوان از بیلبوردهای تبلیغاتی شهرداری در سطح شهر تهران استفاده کرد.
دعوت نامهها: ارسال دعوتنامه و بروشور برای شرکتهای دارای رتبه از شورای عالی انفورماتیک، عضو سازمان نظام صنفی رایانهای، انجمنهای تخصصی و دستگاههای دولتی و اجرایی کشور
پیامک: ارسال پیامکهای انبوه با استفاده از بانک اطلاعاتی شورای عالی اطلاعرسانی که بیش از 8000 عضو دارد
انتشار آگهی در رسانههای تخصصی حوزه ICT
از طریق بنرهای اینترنتی در سایتهای مهم و پرمخاطب و مرتبط
برگزاری کنفرانسها و نشستهای تخصصی ICT Forum
با توجه به تجربه زیاد در سازمان نظام صنفی در برگزاری نشستهای تخصصی در سالهای گذشته و در نمایشگاه الکامپ دهم، این امکان وجود دارد تا برای برگزاری نشستها و کنفرانسهای کوتاه تخصصی و مدیریتی نسبت به معرفی پروژههای بزرگ موجود در کشور، توانمندیهای تخصصی شرکتها، برنامههای مهم سازمانهای دولتی در توسعه فناوری اطلاعات در کشور و مواردی از این قبیل را در تعامل با دستگاههای اجرایی برگزار کرد.
عناوین و موضوعات این نشستها بعد از تشکیل شورای سیاستگذاری تعیین خواهد شد.
راهاندازی سالن دولت الکترونیک:
یکی از تجربیات موفق در نمایشگاه الکامپ دهم که بعدها کم و بیش در نمایشگاههای دیگر هم تکرار شد، راهاندازی سالنی اختصاصی برای دولت الکترونیک بود. در این سالن نهادهای دولتی اهم فعالیتها و خدمات الکترونیکی خود را در راستای تحقق دولت الکترونیک به سمع و عرض مردم و بازدیدکنندگان متخصص میرساندند.
این سالن میتواند با همکاری نزدیک معاونت علم و فناوری رییس جمهور و یا وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات برگزار شود. در این سالن بخشهای مختلف کشور میتوانند انواع خدمات الکترونیکی خود را به مردم معرفی و عرضه کنند. این سالن یکی از مهمترین سالنهای نمایشگاه خواهد بود.
دعوت از حضور هیاتهای بازدیدکننده خارجی:
یکی از تجربیات موفق در نمایشگاه الکامپ دهم حضور تیمی تخصصی از کشور افغانستان برای بازدید از نمایشگاه الکامپ بود که بعدها منجر به عقد قرارداد و تفاهمهای دوطرفه شد.
در این خصوص سازمان نظام صنفی رایانهای در صورت حمایت سازمان توسعه تجارت این امکان را خواهد داشت تا اجرای هیاتهای تخصصی بازدید از نمایشگاه را از کشورهای خارجی برنامهریزی و مدیریت کند. در انتخاب دقیق افراد دعوت شده میتوان از شرکتهای ایرانی فعال در کشورهای زیر و یا سفارتخانههای ایران در خارج کشور استفاده کرد.
در این خصوص و از هماکنون میتوان برای هیاتهایی از کشورهای زیر برنامهریزی کرد:
افغانستان، عراق، امارات متحده عربی، آلمان، تاجیکستان، آذربایجان، ترکیه، سوریه، ونزوئلا، برزیل، کشورهای آفریقایی و آمریکای جنوبی و سایر
برای هیاتهای زیر خدمات زیر را میتوان ارایه داد:
امکان برگزاری جلسات تخصصی با شرکتهای مرتبط
بازدید از سازمانهای تخصصی و خدمات ایران
برگزاری میزهای رودررو برای مذاکرات دوطرفه
بازدیدهای عمومی و تفریحی
برگزاری یک جلسه مشترک تخصصی برای معرفی توانمندیهای ایران
طرح افزایش بازدیدکننده متخصص:
با توجه به تجربه سازمان در جذب مخاطبان متخصص و ویژه از نمایشگاه الکامپ دهم، این امکان وجود دارد تا یک بار دیگر تسهیلاتی را برای افراد فوق ایجاد کرد.
به عنوان نمونه امکان انجام ثبتنام از متخصصان به صورت اینترنتی برای بازدید آنها در یک یا دو روز اول نمایشگاه و یا با صدور کارتهای ویژه فراهم خواهد بود.
همچنین با برگزاری تورهای بازدید از دانشگاههای کشور میتوان به افزایش کمی و کیفی نمایشگاه کمک کرد.
دعوت گسترده با استفاده از ایمیل و دعوتنامههای مکتوب هم میتواند بازدید افراد متخصص از نمایشگاه را افزایش دهد.
سالن پارکهای آینده Future Park
در بسیاری از نمایشگاههای بزرگ و معتبر دنیا مانند نمایشگاه CeBIT سالن ویژهای تحت عنوان «پارکهای آینده» راهاندازی میکنند که در آن نوآوریها و اختراعات و ابتکارات شرکتها، دانشگاهها، مراکز رشد، پارکهای علم و فناوری و حتی اشخاص حقیقی کارآفرین و مخترع به معرض دید علاقهمندان گذاشته میشود.
سازمان نظام صنفی رایانهای این امکان را دارد تا با مشارکت شرکت سهامی نمایشگاههای کشور و سازمان توسعه تجارت و معاونت علم و فناوری رییس جمهور و دانشگاههای کشور برای اولین بار نسبت به راهاندازی این سالن اقدام کند.
نمایشگاه مجازی:
سازمان نظام صنفی با هدف توسعه سطح مخاطبان خود در داخل و خارج کشور و در سطح شهرستانها اقدام به طراحی و راهاندازی نمایشگاه مجازی الکامپ شانزدهم خواهد کرد.
در این نمایشگاه مجازی تمامی بخشهای نمایشگاه به صورت گرافیکی و تصویری و با دارا بودن قابلیتهای جستوجوی دقیق محصول، خدمت و شرکت و به صورت آنلاین و آفلاین (CD) به مخاطبان عرضه خواهد شد.
اختصاص غرفههای رایگان به نشریات تخصصی و انجمنهای علمی ICT
با هدف افزایش سطح کمی و کیفی نمایشگاه میتوان غرفههای کوچک و مشخصی را با دکوراسیون مشخصی به نشریات تخصصی و انجمنهای علمی و تخصصی این حوزه اختصاص داد. در صورت فراهم آمدن امکانات مالی مناسب، میتوان این غرفهها را به صورت رایگان در اختیار مجموعههای فوق قرار داد.
خدمات کاریابی برای شرکتها و کارجویان
یکی از اقدامات ویژهای که میتوان در ایام نمایشگاه انجام داد، ارایه خدمات کاریابی و جذب نیروی متخصص برای شرکتها همزمان با نمایشگاه الکامپ است.
این بخش میتواند با مشارکت سازمانهای مرتبط مانند جهاد دانشگاهی، وزارت کار و امور اجتماعی و یا سایر نهادهای مرتبط صورت گیرد.
امکان راهاندازی سایت ویژهای نیز برای این کار میسر است.
ارایه اینترنت رایگان برای تمامی غرفهداران و بازدیدکنندگان
با توجه به وجود شرکتهای بزرگ و متنوع خدمات دهنده اینترنت در خانواده بزرگ سازمان نظام صنفی رایانهای کشور، عرضه اینترنت رایگان برای تمامی غرفهداران و بازدیدکنندگان میتواند فراهم شود.
آمار نمایشگاه الکامپ در سالهای گذشته و نمایشگاه الکامپ دهم و تخمین نمایشگاه شانزدهم:
با نگاهی به جدول دو که مقایسه کوچکی است بین نمایشگاه دهم و نمایشگاههای بعدی، درخواهیم یافت که برگزاری این نمایشگاه توسط سازمان نظام صنفی تا چه حد خواهد توانست با کیفیت و کمیت بیشتری برگزار شود.
این سازمان آمادگی دارد تا در صورت واگذاری مدیریت برپایی نمایشگاه الکامپ سال جاری، نسبت به افزایش کیفیت براساس موارد فوق و همچنین افزایش کمیت به صورت میانگین 60 درصد برای سال جاری اقدام کند.
- ۸۹/۰۴/۲۶