افزایش قاچاق گوشی تلفن همراه
رییس انجمن تولیدکنندگان لوازم صوتی و تصویری، تلفن همراه و لوازم جانبی گفت: متاسفانه در حوزهی گوشی تلفن همراه، واردات بدون کنترل افزایش یافته و هیچ اطمینانی وجود ندارد که قاچاق این محصول کنترل شود تا فعالان داخل کشور در این حوزه اطمینان حاصل کرده و سرمایهی آنها به خطر نیفتد.
حسن سانقه در گفتوگو با خبرنگار ایسنا، با بیان این که در کشور ما تولید در حوزهی صنعت الکترونیک به معنی مونتاژ است، گفت: در این گونه کالاها، از جمله تلفن همراه طراحی محصولات نمیتواند داخلی باشد. به عنوان مثال طراحی یک محصول خارجی در این حوزه که وارد کشور میشود، از چند سال گذشته انجام شده است و آزمایشهایی بر روی آن انجام شده که در نهایت این محصول به تولید رسیده است.
سانقه در ادامه با بیان این که مونتاژ گوشی تلفن همراه در کشورمان به صورت SKD به صرفهتر است، گفت: پس از افزایش 56 درصدی تعرفهی گوشیهای تلفن همراه، علاقهمندانی که در این حوزه اظهار تمایل کردهاند، بیشتر به دنبال مونتاژ به صورت SKD هستند، زیرا مونتاژ به صورت CKD به سرمایه زیادی نیاز دارد و ریسکپذیری زیادی نیز خواهد داشت.
وی در ادامه یادآور شد: مونتاژ به طور کلی به دو صورت انجام میشود که یکی به صورت CKD است که در آن قطعات به صورت کاملا مجزا در جایی باهم مونتاژ میشوند که سرمایهگذاری زیادی را میطلبد، ولی در مونتاژ SKD قطعات درشتتر با هم مونتاژ میشوند.
رییس انجمن تولیدکنندگان لوازم صوتی و تصویری افزود: در این رابطه با وزارت صنایع نیز مذاکراتی انجام شده؛ این طریق مونتاژ کردن حداکثر کاری است که تولیدکنندگان در این نوع کالاها تمایل به انجام آن دارند.
وی با اشاره به برند ساژم که چند سال پیش در زمینهی مونتاژ گوشی تلفن همراه فعالیت میکرد، گفت: ساژم از نظر قیمت و تنوع زیادی که در حوزهی گوشی تلفن همراه وجود داشت، نتوانست رقابت کند؛ زیرا مونتاژ کردن هزینه و سرمایهگذاری زیادی را میطلبد که در برخی مواقع و بسته به نوع آن بیشتر از هزینهی تولید تمام خواهد شد و طبیعتا دیگر به صرفه نخواهد بود.
- ۸۵/۰۶/۰۳