ITanalyze

تحلیل وضعیت فناوری اطلاعات در ایران :: Iran IT analysis and news

ITanalyze

تحلیل وضعیت فناوری اطلاعات در ایران :: Iran IT analysis and news

  عبارت مورد جستجو
تحلیل وضعیت فناوری اطلاعات در ایران

علی شمیرانی - گزارش روز چهارشنبه مرکز آمار ایران، ضریب نفوذ اینترنت در کشور را نزدیک به 15 درصد نشان می‌دهد. حال آن‌که آمار مندرج در سایت سازمان جهانی مخابرات که از سوی وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات کشورمان ارایه می‌شود، رقمی در حدود 50 درصد ضریب نفوذ اینترنت را نشان می‌دهد. اگرچه آگاهان علت این اختلاف را در روش و سبک آمارگیری این دو نهاد می‌دانند.

گذشته از علت اختلاف مذکور که در جای خود قابل بررسی است، مرکز آمار ایران از افزایش 3.6 درصدی رشد ضریب نفوذ اینترنت کشور به نسبت سال‌های گذشته خبر داده است. گذشته از این رشد که نگران‌کننده بوده و زیبنده کشوری که دانایی‌محوری شاه بیت برنامه توسعه آن محسوب می‌شود نیست، روی دیگر آمار مذکور عدم دسترسی 85 درصد کشور به اینترنت است. اگرچه از این نکته نباید غافل بود که دسترسی صرف به اینترنت به‌خودی خود ارزش محسوب نشده و می‌بایست بستر خدمات ملی مبتنی بر آن نیز فراهم شود.

اما این ضریب نفوذ 15 درصدی از یک زاویه دیگر نیز نگران‌کننده است. بر اساس آمار از همین 11 میلیون کاربر آنلاین ایرانی، نزدیک به 85درصد همچنان با روش منسوخ دایال‌آپ به اینترنت دسترسی دارند. این درحالیست که در روند جهانی نه تنها روش مذکور در دسترسی به اینترنت، از شاخص‌های جدید توسعه به شمار نمی‌رود، بلکه استاندارد و حداقل سرعت دسترسی به اینترنت در جهان نیز به سرعت در حال تغییر و تحول است.

اما گشت و گذار در آمار مذکور حکایت از نگرانی‌های دیگری نیز دارد. در این آمار استان‌های تهران، مازندران و اصفهان بیشترین و استان سیستان و بلوچستان کمترین ضریب نفوذ را به خود اختصاص داده‌اند. گذشته از افزایش شکاف دیجیتالی میان کشورهای توسعه یافته با سایر کشورهای درحال توسعه و جهان سومی، در بیانیه‌های اجلاس جهانی سران درباره جامعه اطلاعاتی، نسبت به شکاف دیجیتالی آن‌ هم داخل کشورها هشدارهای جدی داده شد. موضوعی که تدابیر جدی مسوولان ذیربط در فراهم‌سازی دسترسی همگانی به خدمات مبتنی بر اینترنت و شبکه ملی اطلاعات را طلب می‌کند.

مخلص کلام آن‌که جدیدترین آمار منتشره از میزان ضریب نفوذ اینترنت کشور، اگرچه گویای رشد است، اما این رشد در دسترسی از حیث برنامه‌های کلان توسعه کشور در سطح ملی، منطقه‌ای و بین‌المللی، شیوه دسترسی به اینترنت و رشد ناهمگون ضریب نفوذ اینترنت در کشور نگران‌کننده بوده و مطلوب تلقی نمی‌شود.
منبع : فناوران اطلاعات

  • ۹۰/۱۰/۱۷

نظرات  (۴)

  • بنده ی خدا
  • سلام ، متوجه نمی شم !!!! چرا افزایش ضریب نفوذ اینترنت نگران کننده است ؟ یعنی" چی زیبنده کشوری که دانایی‌محوری شاه بیت برنامه توسعه آن محسوب می‌شود نیست،"عزیز من واردات علم هم از جمله خاصیت های اینتر نت هست !!!!!
    اگه واقعا بخوایم آمار درست رو بدیم اینه که 99.99999999 مردم ایران اینترنت ندارند. چون اینتر 128 کیلوبایت که هیچ جای دتیا به حساب نمیاد.2 مگابایت به بالا حداقل سرعت اینترنتی که باید داشته باشیم.این اینترنت جز عصبی کردن من و امسال من فایده ی دیگه ای نداره . چه دوستی هایی که به خاطر این اینترنت افتضاح تبدیل به دشمنی و دوری نشد.امیدوارم یه روز اینترنت پرسرعت و نا محدود داشته باشیم
    نه نه نه اشتباهه اشتباهه
    عجب تیتری! خیلی حال کردم!

    ارسال نظر

    ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
    شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
    <b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">