ITanalyze

تحلیل وضعیت فناوری اطلاعات در ایران :: Iran IT analysis and news

ITanalyze

تحلیل وضعیت فناوری اطلاعات در ایران :: Iran IT analysis and news

  عبارت مورد جستجو
تحلیل وضعیت فناوری اطلاعات در ایران

الکامپ شانزدهم آغاز به کار کرد

| دوشنبه, ۱۷ آبان ۱۳۸۹، ۰۵:۴۱ ب.ظ | ۰ نظر

شانزدهمین نمایشگاه الکامپ در حوزه توسعه دولت الکترونیک با حضور وزیر آموزش و پرورش و وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات افتتاح شد.عنوان نخستین روز نمایشگاه الکامپ "آموزش عمومی با مدیریت آموزش و پرورش و شعار فرهنگ سازی و آموزش عمومی، تحقق سریع دولت الکترونیک " است.

شانزدهمین نمایشگاه بین‌المللی الکترونیک و کامپیوتر (ایران الکامپ 2010) در فضایی در حدود 21 هزار متر مربع و با حضور 450 شرکت داخلی و خارجی برگزار شده است.

الکامپ شانزدهم حول محور شهروند الکترونیکی، خدمات الکترونیکی و فضایی بالغ بر 21 هزار و 500 مترمربع برپا شده است.

نمایندگان 16 کشور خارجی به صورت مستقل در الکامپ شانزدهم حضور دارند و حدود 100 شرکت خارجی نیز نمایندگان خود در ایران را به این نمایشگاه فرستاده‌اند.

در الکامپ امسال 30 دستگاه دولتی در قالب سالن دولت الکترونیک، خدمات دستگاه‌های دولتی را در دفتر فناوری اطلاعات و ارتباطات در معرض دید عموم قرار داده‌اند.

الکامپ شانزدهم توسط سازمان نظام صنفی رایانه‌‌ای کشور با حمایت معنوی معاونت توسعه منابع انسانی ریاست جمهور، شورای عالی اطلاع رسانی و کارگروه فناوری اطلاعات و ارتباطات دولت 18 تا 20 آبان ماه برپا است.
تامین پهنای باند برای تمامی درخواستها

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با بیان اینکه ارتقاء ظرفیت شبکه ارتباطی کشور به 470 گیگابیت بر ثانیه می رسد گفت: تا پایان برنامه پنجم توسعه به کلی دغدغه پهنای باند در کشور را پاک کرده و به تمامی تقاضاها به هر میزان درخواست پهنای باند پاسخ مثبت خواهیم داد.

به گزارش خبرنگار مهر، دکتر رضا تقی پور در مراسم افتتاحیه شانزدهمین نمایشگاه الکامپ که صبح امروز دوشنبه در محل دائمی نمایشگاههای بین المللی تهران برپا شد‌ با اشاره به آغاز بکار کارگروه مدیریت فناوری الاطلاعات و ارتباطات دولت گفت: توسعه صنعت و فناوری بومی در حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات مهمترین راهبرد این کارگروه است.

وی با اشاره به ایجاد کارگروه مدیریت فاوا در نهاد ریاست جمهوری و تقاون آن با برگزاری نمایشگاه الکامپ گفت: دولت دهم موتور اصلی و محرک برای ساختارهای توسعه فناوری اطلاعات و ارتباطات کشور است و ایجاد ساختار کارگروه مدیریت فاوا صحه ای بر این ادعا است.

وزیر ارتباطات با بیان اینکه امروزه صاحبان کسب و کار و پرو‍‍‍‍ژه های بزرگ ملی و صاحبان علم و دانش مرتب در ارتباط با فناوریهای نوین هستند با اشاره به راهبردهای اصلی مصوب شده در کارگروه فاوای دولت تاکید کرد: توسعه صنعت و فناوری بومی در حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات مهمترین راهبرد این کارگروه است.

تقی پور با اشاره به اینکه توسعه کاربردهای فناوری اطلاعات در بسیاری کشورها به عنوان راهبرد تلقی می شود ادامه داد: راهبرد توسعه بومی این صنعت به دلیل نبود توان داخلی و منابع انسانی در این کشورها وجود ندارد اما در کشور ما با توجه به توانایی های موجود انتخاب این راهبرد با اتکا بر توان داخلی مدنظر قرار گرفته است.

وی برگزاری نمایشگاه الکامپ را برای برقراری این راهبرد بسیار مناسب ارزیابی کرد و گفت: ارتقای سهم فناوری اطلاعات و ارتباطات در تولید ناخالص ملی از دیگر اهداف اصلی کارگروه مدیریت فاوا است.

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات سهم این حوزه در تولید ناخالص ملی هزار و 100 میلیارد تومان برآورد کرد و گفت: طبق پیش بینی های انجام شده این سهم تا پایان برنامه پنجم ارتقای چشمگیری می یابد.
6 ماهه دوم امسال آغاز شکوفایی کسب و کار فناوری اطلاعات و ارتباطات است

وی حوزه فناوری اطلاعات را عامل موثر مدیریت کشور و کاهش هزینه و ارتقای بهره وری عنوان کرد و افزود: 6 ماه دوم امسال آغاز شکوفایی کسب و کار فناوری اطلاعات و ارتباطات در کشور خواهد بود و به این ترتیب تا پایان کار دولت به اوج شکوفایی کسب و کار در این بخش خواهیم رسید.

تقی پور با اشاره به فعالیت دستگاههای دولتی در حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات خاطرنشان کرد: در حوزه تجارت الکترونیکی افتتاح خرید متمرکز که دستگاههای دولتی را مجاب به خرید الکترونیکی می کند از جمله طرح های انجام شده توسط بخش خصوصی است که نشان از توسعه کسب و کار و سودآوری اقتصادی بر پایه فناوری های نوین دارد.

وی به پرو‍ژه امضای دیجیتال در وزارت بازرگانی اشاره کرد و ادامه داد: شروع این فرآیند حجم انتقال گسترده امور را به فضای مجازی ممکن می کند.

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در مورد حرکت یکپارچه دستگاههای دولتی به خدمات بانکداری الکترونیکی و ارتقای آن خاطرنشان کرد: ماه گذشته 99 درصد قبوض در استان خراسان رضوی به صورت الکترونیکی و غیر حضوری پرداخت شد که این امر نشان از تمایل مردم به سمت استفاده از فناوری ها و الکترونیکی کردن امور دارد.

تقی پور از سری اقدامات الکترونیکی انجام شده در دستگاههای دولتی به بحث مالیات الکترونیکی در حوزه اقتصاد، گمرک الکترونیک و کارت سلامت الکترونیک اشاره و تاکید کرد: تمامی وزارتخانه ها موظف به ایجاد مرکز مدیریت فناوری اطلاعات شده اند.
ظرفیت زیرساختهای ارتباطی کشور به 11 برابر افزایش می یابد

وزیر ارتباطات و فناوری الاطلاعات در مورد توسعه زیرساختهای ارتباطی کشور برای تحقق دولت الکترونیک در کشور خاطرنشان کرد: با افتتاح فاز اول پروژه core و super core ظرفیت زیرساختهای ارتباطی کشور به دو برابر افزایش یافت که پیش بینی می شود تا آذرماه امسال به 11 برابر افزایش یابد.
ظرفیت شبکه به 470 گیگابیت بر ثانیه می رسد

وی با بیان اینکه با این ارتقاء ظرفیت شبکه به 470 گیگابیت بر ثانیه می رسد گفت: تا پایان برنامه پنجم توسعه به کلی دغدغه پهنای باند در کشور را پاک خواهیم کرد و به تمامی تقاضاها به هر میزان درخواست پهنای باند پاسخ مثبت خواهیم داد.

تقی پور بر توسعه امنیت فضای تبادل اطلاعات در کشور نیز تاکید کرد و گفت: فضای تبادل امنیت اطلاعات در کشور ناامن بود و در مقابل کوچکترین آسیبی با خطرپذیری بالایی همراه بود که ابلاغ دستور طرح مدیریت اجرایی ISMS به همه دستگاهها می تواند این مشکل را رفع کند.

وی فعالان بخش خصوصی فناوری اطلاعات و ارتباطات را به بومی سازی این صنعت ترغیب کرد و گفت: روی خارجی ها زیاد حساب باز نکنید.
مدارس کشور تا سال 91 به اینترنت ملی متصل می‌شود

وزیر آموزش و پرورش گفت: با پیش‌بینی یک برنامه دو ساله و تا پایان سال تحصیلی 91 ـ 1390 تمام مدارس کشور به همراه 8 هزار مجتمع آموزشی روستایی به شبکه اینترنت ملی متصل خواهند شد.

به گزارش «توانا»، حمیدرضا حاجی‌بایایی در حاشیه مراسم افتتاح شانزدهمین نمایشگاه بین‌المللی الکترونیک و کامپیوتر (الکامپ) که در محل دائمی نمایشگاه‌های بین‌المللی تهران برگزار شد، درباره جزئیات تفاهم‌نامه امضاء شده میان وزارت آموزش و پرورش و وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات برای اتصال مدارس به شبکه اینترنت ملی، اظهار داشت: این تفاهم‌نامه برای اتصال 60 هزار مدرسه به اینترنت ملی امضاء شده است که البته بیش از این نیز برخی همکاری‌ها در این رابطه وجود داشته است.

وی افزود: بخشی از زیرساخت‌های لازم برای اتصال مدارس به شبکه اینترنت ملی آماده شده و آماده‌سازی بخشی دیگر از آن نیز در این تفاهم‌نامه مورد تأکید قرار گرفته است.

وزیر آموزش و پرورش ادامه داد: در حال حاضر 15 هزار مدرسه به شبکه اینترنت ملی متصل شده‌اند و برای اتصال 45 هزار مدرسه دیگر نیز باید به سمت عملیاتی شدن برنامه‌ها و آمادگی زیرساخت‌ها حرکت کنیم.

حاجی‌بابایی افزود: ما این آمادگی را داشتیم که اتصال 45 هزار مدرسه باقیمانده به شبکه اینترنت ملی را در سال تحصیلی جاری انجام دهیم اما با توجه به فراهم نبودن برخی از زیرساخت‌ها از سوی وزارت ارتباطات، با پیش‌بینی یک برنامه دو ساله در طول سال تحصیلی 90 ـ 1389 و 91 ـ 1390 تمام مدارس کشور و مجتمع‌های آموزشی و پرورشی روستایی به اینترنت ملی متصل خواهند شد.
* لزوم اقدام برای هوشمندسازی تمام مدارس در یک دوره پنج ساله

وزیر آموزش و پرورش درباره میزان هوشمندسازی مدارس و زمان اتمام این طرح در سراسر کشور تأکید کرد: اراده من این است که در یک دوره پنج ساله، مدارس سراسر کشور هوشمندسازی شوند البته درجه هوشمندی مدارس متفاوت است و اصل این کار نیز پایان ندارد.
حاجی‌بابایی خاطرنشان کرد: در حال حاضر 14 هزار مدرسه با درجات گوناگون هوشمند سازی شده‌اند و با اتصال 20 هزار مدرسه به شبکه اینترنت ملی به سمت هوشمندسازی آنها نیز پیش خواهیم رفت؛ در واقع به هر میزان که اتصال به شبکه در مدارس برقرار شود و به هر تعدادی که سیستم رایانه‌ای به آنها تعلق یابد، جریان هوشمندسازی در مدارس آغاز می‌شود.
* امکان مشارکت اولیاء در بازسازی مدارس

وی در پاسخ به پرسش خبرنگاری درباره دلیل محدودیت مشارکت از سوی اولیاء دانش‌آموزان برای نوسازی و بازسازی مدارس فرسوده تصریح کرد: مشارکت اولیاء در نوسازی و بازسازی مدارس با نظارت سازمان نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس کشور بلامانع است.
حاجی‌بابایی همچنین درباره وضعیت تأمین معلمان ورزش برای مدارس کشور خاطرنشان کرد: این کار انجام شده است البته باید توجه داشت که تمام مدارس یکباره دارای معلم ورزش نمی‌شوند.
وی گفت: در شهر تهران از حدود یک ماه پیش تاکنون حدود 500 مدرسه دارای معلم ورزش شده‌اند و باید به سمتی حرکت کنیم که وجود معلمان ورزش در مدارس کشور تکمیل ‌شود.
* هیچ کاری بدون ورود بخش خصوصی 100درصد به نتیجه نمی‌رسد

وزیر آموزش و پرورش در پاسخ به پرسشی در مورد راه‌های استفاده آموزش و پرورش از بخش خصوصی به ویژه در حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات تاکید کرد: آموزش و پرورش در حال حاضر در بسیاری از بخش‌ها از همکاری بخش خصوصی بهره می‌گیرد که البته باید سعی شود تا ورود بخش خصوصی به این حوزه‌ها بیشتر شده تا کارها با سرعت بیشتری انجام شود.

حاجی بابایی خاطرنشان کرد: امکان تحقق 100 درصدی هیچ کاری بدون ورود بخش خصوصی وجود ندارد.
60 هزار نقطه آموزشی کشور به شبکه اینترانت ملی متصل می شوند

60 هزار نقطه آموزشی کشور با امضای تفاهم نامه ای که امروز بین وزرای ارتباطات و فناوری اطلاعات و آموزش و پرورش منعقد شد، به شبکه اینترانت ملی متصل می شوند.

به گزارش خبرنگار مهر، طرح اتصال مدارس کشور به شبکه ملی اطلاعات امروز دوشنبه در حاشیه مراسم افتتاح شانزدهمین نمایشگاه بین المللی الکترونیک، کامپیوتر و تجارت الکترونیک میان رضا تقی پور و حمیدرضا حاجی بابایی مبادله شد.

براساس این طرح 60 هزار نقطه آموزشی کشور به شبکه اینترانت ملی اتصال خواهند یافت.

بیش از 100 هزار مدرسه در کشور وجود دارد که 60 هزار نقطه آن مربوط به روستاهای کشور است و اولویت طرح اتصال مدارس مربوط به مدارس روستایی خواهد بود.

طبق این تفاهم نامه دو وزارتخانه ارتباطات و آموزش و پرورش سالانه بیش از 20 هزار مدرسه را به شبکه متصل می کنند.
اینترنت در الکامپ هم قطع می‌شود!

قطعی‌های اینترنت در نمایشگاه الکامپ در نخستین روز کاری موجب شده که غرفه‌داران نتوانند راحت به کار خود بپردازند.

به گزارش خبرنگار فن‌آوری اطلاعات خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، اپراتور ارائه‌کننده اینترنت و خدمات پهنای باند در نمایشگاه الکامپ شانزدهم با کیفیت پایین خدمات خود نارضایتی غرفه‌داران و مسوولان اجرایی را در پی داشته است.

قطع و وصل شدن‌های ناگهانی اینترنت در نمایشگاه الکامپ کار را نه تنها برای غرفه‌داران مشکل کرده بلکه باعث شده که برخی خبرنگاران مستقر در ستاد خبری نیز نتوانند اطلاع‌رسانی به موقع داشته باشند.

مسوول فنی ستاد خبری در این باره می‌گوید با وجود مبلغی که به عنوان درخواست اینترنت برای ستاد خبری به این اپراتور داده شده است اما شاهد کیفیت نامطلوب آن هستیم و این موضوع بیش‌تر از آن جهت است که این اپراتور اینترنت را انحصاری کرده و موجب شده دسترسی به اینترنت کمی با مشکل مواجه شود.

  • ۸۹/۰۸/۱۷

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">