ITanalyze

تحلیل وضعیت فناوری اطلاعات در ایران :: Iran IT analysis and news

ITanalyze

تحلیل وضعیت فناوری اطلاعات در ایران :: Iran IT analysis and news

  عبارت مورد جستجو
تحلیل وضعیت فناوری اطلاعات در ایران

الکامپ شانزدهم با همه خوبی و بدی هایش

| سه شنبه, ۲۵ آبان ۱۳۸۹، ۱۱:۵۷ ق.ظ | ۰ نظر

مسعود فیاضی - شانزدهمین نمایشگاه الکترونیک، کامپیوتر و تجارت الکترونیکی (الکامپ 2010) با تمام حرف و حدیث‌های پشت پرده‌اش و گمانه‌زنی‌های خوب و بد پیش از برگزاری، خاتمه یافت.

از آنجا که شالوده این نمایشگاه برپایه تکنولوژی است و رهبران صاحب تکنولوژی جهان، بازار ایران را چندان به رسمیت نمی‌شناسند، الکامپ 2010 در بدترین دوره تاریخی خود از نظر ارتباط با شرکت‌های خارجی برگزار شد.

از سوی دیگر اجرای الکامپ، 3 ماه مانده به برگزاری آن، به سازمان نظام صنفی رایانه‌ای کشور واگذار شد و این مدت زمان برای برنامه‌ریزی برگزاری مناسب آن خیلی کم بود.

از نکات مثبت الکامپ 2010 این بود که مجریان نمایشگاه توانستند از ابزارهای الکترونیکی در برگزاری نمایشگاه استفاده کنند.

اما از نظر رضایت شرکت‌ها از برگزاری نمایشگاه می‌توان گفت که «هر کسی از ظن خود شد یار نمایشگاه».

شرکت‌هایی که با شرکت نمایشگاه‌ها رابطه خوبی داشتند از اجرای الکامپ خیلی راضی نبودند، اما شرکت‌هایی که با سازمان نظام صنفی رایانه‌ای همراه بودند اجرای الکامپ را مثبت ارزیابی کردند. طرفداران شرکت‌ نمایشگاه‌ها معتقدند که با مجری‌گری سازمان مسایلی که شرکت نمایشگاه‌ها وعده‌ حل و فصل آن را داده بود دوباره از ابتدا سرباز کرده است.

اما با اینکه مساله ارزی-ریالی همیشه دامنگیر الکامپ بوده، شرکت‌ها انتظار داشتند که سازمان نظام صنفی در همین مدت کم با جرات بیشتری جلوی شرکت نمایشگاه‌ها بایستد و این مساله را حل کند.

از طرفی، عده‌ای بازدیدکنندگان را تخصصی می‌دیدند و برخی آنها را غیرتخصصی می‌خواندند.

فناوران در این گزارش به بررسی کلی نمایشگاه الکامپ 2010 پرداخته است.
ثبت‌نام و جانمایی

در بسیاری از نمایشگاه‌های جهان عرف بر این است که شرکت‌هایی برای ثبت‌نام و جانمایی اولویت دارند که در دوره‌های گذشته آن نمایشگاه حضور پررنگی داشته‌اند و یا به اصطلاح پای ثابت نمایشگاه هستند.

به همین دلیل مجریان نمایشگاه‌ها جای دوره‌های گذشته این شرکت‌ها را رزرو شده (در مدت زمان مشخص) برای آنها نگه می‌دارند و اگر آن شرکت اعلام کرد که در نمایشگاه حضور پیدا نمی‌کند، جایش را به شرکت دیگری می‌دهند.

نمایشگاه الکامپ شانزدهم از این نظر حرف و حدیث‌های فراوانی داشت. مجریان نمایشگاه در اقدامی عجیب اولویت ثبت‌نام را به متراژ بالاها دادند. این موضوع خشم شرکت‌هایی را که پای ثابت نمایشگاه بودند برانگیخت. این شرکت‌ها اجرای شرکت نمایشگاه‌ها را بهتر از سازمان نظام صنفی رایانه‌ای می‌دانند و به شدت از این اجرا ناراضی هستند. شرکت‌هایی هم بودند که به دلیل نحوه ثبت‌نام اصلا نتوانستند جای مناسب و در شان خود پیدا کنند و ترجیح دادند به نمایشگاه نیایند که از آن جمله می‌توان به شرکت نرم‌افزاری طرفه‌نگار اشاره کرد.

از سوی دیگر این شیوه ثبت‌نام، موجب شکل‌گیری گروه‌هایی بود که با تشکیل کنسرسیوم‌های موقت متراژ بالایی را درخواست دهند و در اولویت‌ ثبت‌نام قرار گیرند. اگر چه کنسرسیوم سیمرغ، شامل 10 شرکت بزرگ، ادعا دارد صرفا به دلیل در اولویت قرار گرفتن ثبت‌نام شکل نگرفته و اهداف بلندمدت دارد.

مجریان نمایشگاه تلاش زیادی کردند تا مساله ارزی-ریالی را حل کنند و حتی از سود بخش ارزی غرفه‌ها نیز گذشتند، اما شرکت نمایشگاه‌ها از سود خود نگذشت. ولی سازمان نظام صنفی رایانه‌ای سرانجام توانست از شرکت نمایشگاه‌ها برای بخش ارزی غرفه‌ها تخفیف بگیرد.

اگر چه مجریان نمایشگاه سالن‌ها را شناسنامه‌دار کردند، اما نتوانستند در اجرای آن خیلی موفق باشند. در سالن‌های سخت‌افزاری‌ها، نرم‌افزاری‌ها هم حضور داشتند. در سالن شبکه‌ای‌ها شرکت‌های لوازم جانبی کامپیوتر غرفه داشتند.

اما نکته جالب در مورد غرفه‌های الکامپ شانزدهم این است که بیش از 80 درصد از شرکت‌ها اقدام به غرفه‌سازی کردند.
شرکت‌کنندگان

با توجه به مسایل تحریم و وضعیت نامشخص شرکت‌های خارجی و شرکای‌شان در بازار ایران، نمی‌توان گفت که استقبال شرکت‌ها از الکامپ شانزدهم خوب نبود. چرا که شرکت‌هایی به الکامپ امسال آمدند که سال هاست نمایشگاه را یا تحریم کرده و یا به حساب نمی‌آوردند. این شرکت‌ها عمدتا عضو هیات مدیره مجری نمایشگاه یعنی سازمان نظام صنفی رایانه‌ای بودند.

از سویی دیگر شرکت‌هایی که به دور از حواشی نمایشگاه حضوری پایدار و مستمر در نمایشگاه داشتند، امسال به نمایشگاه نیامدند، که از آن جمله می‌توان به شرکت‌های بازرگانی ایران و ایران‌رهجو (نمایندگان سونی در ایران) اشاره کرد. همچنین شرکت مادیران که سال گذشته بعد از 7 سال غیبت به طور گسترده‌ای به الکامپ 15 آمده بود و انتظار می‌رفت که الکامپ 16 را هم از دست ندهد سرانجام تصمیم گرفت در نمایشگاه شرکت نکند. این شرکت‌ها مساله ارزی-ریالی را که از گذشته تا کنون با نمایشگاه همراه بوده است بهانه کردند تا وضعیت نامشخص تحریم‌ها را رد کنند.

برخی از شرکت‌ها که قبل از ثبت‌نام برای حضور در نمایشگاه اعلام آمادگی کرده بودند نیز انصراف دادند.

بر اساس این گزارش، دومین حضور بازار کامپیوتر رضا و نخستین حضور مجتمع کامپیوتر پایتخت در الکامپ نشان می‌دهد که نمایشگاه الکامپ در کنار سالن‌های نمایش خود نیاز شدیدی به فروشگاهی با نام «الکامپ شاپر» (در مدت زمان برگزاری الکامپ) دارد که مجریان سال آینده باید تدبیری برای این موضوع بیندیشند.
بازدیدکنندگان

شاید یکی از نقاط مثبت نمایشگاه الکامپ 16 دریافت ورودی، ثبت‌نام از بازدیدکننده‌ها و ثبت اطلاعات‌شان بوده است.

اگر چه مجری نمایشگاه هنوز آمار بازدیدکنندگان را منتشر نکرده است، اما به نظر می‌آید که بازدیدکنندگان نمایشگاه چه از نظر کیفی و چه از نظر کمی نسبت به دوره‌های گذشته ارتقا یافته بودند.

بر اساس این گزارش، عده‌ای از شرکت‌ها بازدیدکننده‌ها را تخصصی می‌دانستند و عده‌ای دیگر از کیفیت بازدیدکنندگان رضایت نداشتند. در روزهای سوم و چهارم نیز الکامپ بیشترین بازدیدکننده را به خود می‌دید تا جایی که برخی غرفه‌ها از پاسخگویی به بازدیدکننده‌ها خسته شده بودند.
زمان نمایشگاه

الکامپ 2010، در هفته سوم آبان ماه یعنی شنبه 16 آبان افتتاح و پنجشنبه 20 آبان تمام شد. نکته‌ای که باید در اینجا به آن اشاره کرد این است که الکامپ 16 هم افتتاحیه داشت و هم اختتامیه. اما نمایشگاه کاملا در روزهای کاری هفته برگزار شد و بر عکس الکامپ 15 روز تعطیلی نداشت.

این موضوع به نفع شرکت‌هایی بود که بیشتر بازدیدکنندگان سازمانی و دولتی را هدف قرار داده بودند و شرکت‌هایی که هدف‌شان معرفی خدمات و محصولات به مصرف‌کننده نهایی بود، کمی از این موضوع ناراضی بودند.

از سوی دیگر شهرستانی‌ها نیز شاید نتوانستند فرصتی در روزهای کاری هفته پیدا کنند و به نمایشگاه بیایند.

روزهای آفتابی و خوش آب و هوای هفته سوم آبان ماه تهران (بدون درنظر گرفتن آلودگی هوای پایتخت) از سویی سالن‌های الکامپ را داغ کرده بود و از سوی دیگر به نفع شرکت‌هایی شد که در فضای باز غرفه گرفته بودند.
اطلاع‌رسانی و تبلیغات

ستاد خبری یکی دیگر از نقاط مثبت الکامپ 16 بود که الکامپ‌های سال گذشته که شرکت نمایشگاه‌ها آن را برگزار می‌کرد، فقط نام آن را به یدک می‌کشید و حتی جایی برای استراحت موقت خبرنگاران نداشت، چه برسد به کامپیوتر و اینترنت و دیگر خدمات. به جرات می‌توان گفت تجهیزات و خدماتی که در ستاد خبری الکامپ به خبرنگاران ارایه شد، در سطح و اندازه‌های نمایشگاه‌های بین‌المللی منطقه بود. از جمله این خدمات می‌توان به 10 کامپیوتر، اینترنت پرسرعت و پذیرایی ویژه از خبرنگاران اشاره کرد.

همین موضوع باعث شد که بیش از 50 خبرنگار از نشریات تخصصی و عمومی، رادیو و تلویزیون از نمایشگاه استقبال کنند و به اطلاع‌رسانی بپردازند. همچنین دو خبرنگار اروپایی این فرصت را پیدا کردند تا از نزدیک با حضور در این نمایشگاه، با پیشرفت‌های کشورمان در حوزه فناوری اطلاعات آشنا شوند.

اگر چه شرکت نمایشگاه‌ها سالن برگزاری نشست خبری را دیر به مسوولان ستاد خبری واگذار کرد، اما مجریان ستاد خبری توانستند چند نشست مطبوعاتی هم در ستاد خبری برگزار کنند. نشست‌های مطبوعاتی دیگری نیز در غرفه‌ شرکت‌ها برگزار شد که تعداد آنها هم کم نبود.

برنامه‌ریزی مناسبی برای بیلبوردهای تبلیغاتی در سطح شهر و تیزرهای تلویزیونی قبل از برگزاری نشده بود و برخی شرکت‌ها از این موضوع گلایه داشتند. اما تبلیغات و اطلاع‌رسانی نمایشگاه در شبکه جهانی یورونیوز انجام شد. از نکات مثبت تبلیغاتی نمایشگاه طراحی لوگو و پوستر مخصوص الکامپ شانزدهم بود که الکامپ 2010 را از سال‌های گذشته متمایز می‌کرد.

  • ۸۹/۰۸/۲۵

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">