الکامپ گران و یک صدایی بخش خصوصی
علی شمیرانی - نرخ الکامپ دوازدهم صدای بخش خصوصی را بلند کرده است. ظاهراً نامه رییس سازمان نظام صنفی رایانهای ایران که برخی آن را جهتدار میدانستند، بیراه نبوده و ارتباطی به درگیری قبلی این سازمان با وزارت بازرگانی ندارد.
این بار اصلاً غرضی در کار نیست و فیالواقع کارد به استخوان بخش خصوصی رسیده است الکامپ دوازدهم با این روش به مثل «سالی که نکوست از بهارش پیداست» میماند که با سروصدای موجود بعید بهنظر میرسد به موفقیت چندانی دست یابد.
این موضوع تا جایی پیش رفته که حتی آن بخش کوچک از بخش خصوصی که دم از رفاقت و هماهنگی شرکت نمایشگاه و وزارت بازرگانی میزد و چنان وانمود میکردکه انگار مجری الکامپ دوازدهم است نیز ظاهرا دور خورده است.
به گفته مدیر این نهاد قیمت الکامپ منطقی نبوده و تا هفت برابر نسبت به سال قبل افزایش یافته است.
وی همچنین گفته مسوولان شرکت نمایشگاه این تصمیم را به شکل یکجانبه و بدون هماهنگی با ایشان اتخاذ کردهاند!
اما تجربه سالها و دهههای قبلی نشان داده که مسوولان شرکت نمایشگاه گوش شنوای دردها و انتقادات و زبان پاسخگو برای حل مشکلات را ندارند. از این رو کمتر مطبوعهای را میتوان یافت که مسوولان شرکت سهامی نمایشگاههای بینالمللی به ایشان پاسخ دهد. در مورد الکامپ دوازدهم نیز همین بس که آقایان ثبتنام را به شکلی مخفیانه آغاز کردهاند آن هم بیآنکه اطلاعرسانی عمومی انجام دهند و دریغ از یک نشست خبری.
همچنین با توجه به عدم پاسخگویی مسوولان شرکت نمایشگاهها و وزارت بازرگانی به نگرانیها و انتقادات بخش خصوصی، به نظر میرسد کلیه گلایههای این بخش بجا و وارد است.
از سوی دیگر شواهد و صدای موجود از بخش خصوصی حکایت از عدم حضور قاطبه شرکتهای IT در الکامپ دوازدهم دارد و مدیران نهادها و شرکتهای بزرگ بخش خصوصی در عین تمایل و علاقه به حضور در این رویداد ملی به علت مشکلات موجود از حضور در الکامپ انصراف دادهاند.
اما الکامپ گران ظاهراً مزیتی نیز داشته است. این بار با وجود همه اختلافنظرها در میان فعالان بخش خصوصی، همه یکصدا نحوه برگزاری الکامپ دوازدهم را زیر سؤال بردهاند.
از این رو باید منتظر ماند و دید وزارت بازرگانی و شرکت نمایشگاهها بهعنوان زیرمجموعه این وزارتخانه ظاهراً قدرت مستقلی نیز در تصمیمگیریهایش دارد، الکامپ دوازدهم را به چه قیمت و بهای ملی برگزار خواهند کرد.
- ۸۵/۰۲/۲۵