اما و اگرهای طرح دورکاری
علی شمیرانی - آلودگی هوا هر ضر و زیانی که داشت، فوایدی هم همراه خود آورد! در نتیجه تداوم آلودگی هوا که از مسکنی به نام تعطیلی های ناگهانی برای مقابله با آن استفاده شد، دولت مصمم به اجرای تصمیم های زیربنایی تر در پایتخت کشور شد.
تهران فقط از آلودگی رنج نمی برد، از مشکل ترافیک و مسکن گرفته تا کار و انواع مسایل اجتماعی و خدماتی، تهران را به گره سردرگمی تبدیل کرده که روز به روز به موج مهاجران عاشق آن نیز اضافه می شود. از دولت های گذشته گرفته تا کنون طرح های زیادی برای نجات بخشی تهران در دستور کار بوده است، جابجایی پایتخت سیاسی کشور، انتقال دستگاه های دولتی از تهران به شهرهای مختلف و این اواخر نیز طرح دورکاری.
از ظاهر امر پیداست که گویی طرح آخر هزینه های به مراتب کمتری از دو طرح سابق برای نجات تهران و مردم ساکن آن دارد. بر اساس آخرین محاسبات و اخبار منتشره، سی تا پنجاه درصد از کارکنان دولتی (البته در فاز فعلی) که قریب به 620 هزار نفر را شامل می شود، خانه نشین یا به عبارت دیگر دورکار می شوند.
اما رسیدن به چنین ایده آلی، قطعا نیازمند بسترهای فنی، تعاملی و ارتباطی متعددی است. اتفاقا این همان جایی است که منتقدان را نسبت به اجرای چنین طرحی دچار تردید و ابهام کرده است. به اعتقاد نگارنده نیز نباید انتظار داشت که یکشبه بسترهای مورد نیاز برای اجرای طرح دورکاری فراهم شود.
بی شک تا مدت ها نیز کارکنان دورکار شده در نوعی بلاتکلیفی به سر برند، این درحالیست که در همین حال به علت جذب بیش از حد نیاز دستگاه های دولتی طی سال های گذشته، کسر پنجاه درصدی نیروها در برخی دستگاه ها نیز آسیبی به عملکرد ایشان وارد نخواهد کرد.
در زمان اجرای طرح سهمیه بندی بنزین نیز اما و اگرهای زیادی مطرح شد که تا قبل از اجرا، مشکلات مربوطه نمایان نشد. در نتیجه و در حین اجرای این طرح بود که صف های طولانی در پمپ بنزین ها، ناآشنایی رانندگان و جایگاه داران با مسایل نرم افزاری و سخت افزاری، مشکلات زیادی به بار آورد، اما امروز و سرانجام این طرح تبدیل به یکی از امور عادی و روزمره شده است.
در خصوص اجرای طرح دورکاری که قطعا در فاز اجرایی، با مسایل و چالش های متعددی مواجه خواهد شد، شاید تنها باید به ذکر یک نکته اکتفا کرد که اولاً در مثل است که جلوی زیان (وضع موجود) را از هر جا که بگیرید سود است، ثانیاً بی شک زیان های ناشی از اجرای این طرح به مراتب کمتر از برکات و فواید، کلان و همیشگی طرح دورکاری است.
منبع : فناوران
- ۸۹/۰۹/۲۷