انتقاد سازمان حمایت از اتحادیه صوتوتصویر
خبرگزاری فارس: در جلسه کارگروه بررسی وضعیت قاچاق تلفن همراه از عدم همکاری اتحادیه صوتی و تصویری در الصاق کد رهگیری انتقاد شد.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری فارس، جلسه کارگروه بررسی وضعیت قاچاق گوشیهای تلفن همراه با حضور نمایندگان مرتبط به ریاست ابویی معاون پیشگیری و هماهنگی سازمانها و استانهای ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز برگزار شد.
معاون بازرسی و نظارت سازمان حمایت از مصرفکنندگان و تولیدکنندگان ضمن انتقاد از عدم همکاری اتحادیه صوتی و تصویری اظهار داشت: با توجه به قاچاق بیش از 80 درصد گوشیهای تلفن همراه در سطح عرضه و گردش مالی سالانه حدود 20 هزار میلیارد تومان، همچنان اتحادیه صوتی و تصویری به طور جدی ورود پیدا نمیکند تا مشکل قاچاق حل شود.
در این جلسه، نمایندگیهای مجاز واردکننده موبایل، خواستههای خود را در چهار محور جلوگیری از ریجستر شدن گوشیهای قاچاق، پذیرش ضمانت بانکی توسط گمرک ایران، عدم پذیرش برگه گارانتی بین المللی و نیز برخورد با کالای قاچاق در سطح عرضه مطرح کردند.
مدیرکل واردات گمرک ایران نیز در این جلسه اعلام کرد: گمرک ایران تسهیلات لازم را برای واردات قانونی فراهم کرده است، به طوری که مطابق آمار موجود آمار ورادات رسمی گوشی تلفن همراه روند رو به رشدی داشته و در 3 ماه اول سال جاری درآمد دولت از این محل نسبت به مدت مشابه سال قبل 5 برابر افزایش یافته و به 62 میلیارد ریال رسیده است.
وی همچنین در مورد پذیرش ضمانت بانکی قول مساعد داد.
نماینده پلیس مبارزه با قاچاق کالا و ارز در این جلسه گفت: در 4 ماهه اول سال جاری حدود 200 هزار دستگاه گوشی تلفن همراه کشف شده که این میزان حدود 90 درصد از کشفیات 12 ماهه سال 90 است، از این مقدار 70 درصد آن در مرزها کشف و ضبط شده است که این نشان از تشدید اقدامات کنترلی نیروی انتظامی در مرزها و مبادی ورودی دارد.
نماینده تعزیرات حکومتی هم اظهار داشت: طی 4 ماه اول سال جاری بیش از 230 پرونده در موضوع قاچاق گوشی تلفن همراه مورد رسیدگی قرار گرفته است.
ابویی معاون پیشگیری و هماهنگی سازمانها و استانهای ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز تأکید کرد: فروشندگان گوشی تلفن همراه باید کالای مورد نیاز خود را از نمایندگیهای مجاز خریداری و هنگام خرید حتما به کد رهگیری (شبنم ) توجه کنند.
ابویی تصریح کرد: از این پس پذیرفته نیست با توجه به اینکه جمعآوری گوشیهای فاقد کد رهگیری چندین نوبت به تأخیر افتاده، این وضعیت ادامه پیدا کند، لذا از وزارت صنعت، معدن و تجارت میخواهیم که طبق مقررات جمعآوری گوشیهای غیرمجاز را به شورای اصناف ابلاغ و پروندههای مربوطه را به تعزیرات حکومتی ارسال کند.
وی ادامه داد: اگر اتحادیه همکاری نمیکند از طریق مجاری قانونی با فرد متخلف برخورد شود.
- ۹۱/۰۵/۲۰