انقادات نمایندگان مجلس از وزارت ICT
دکتر سلیمانی برای پاسخ به سوالات یکی از نمایندگان مردم اصفهان، (یکشنبه) در صحن علنی مجلس حضور یافت و به پرسشهای نمایندهی اصفهان پاسخ داد.
علیرغم پاسخهای وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات، نمایندهی اصفهان قانع نشد و موضوع برای بررسی بیشتر به کمیسیون صنایع و معادن ارجاع شد.
در این خصوص دکتر خوشچهره میگوید: هر وزیری، برای عزل یا نصب مدیران مربوط به دستگاه متبوع خود، باید از آزادی عمل برخوردار باشد.
نایبرییس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی، با اشاره به حضور وزیر ارتباطات در مجلس و سوال نمایندهی اصفهان از وی در خصوص انتصاب مدیران، اظهار داشت: به صرف عزل و نصب مدیران، نمیتوان بر عملکرد یک وزارتخانه قضاوت داشت، چراکه چنین معیارهایی مبنای منطقی و عقلایی برای قضاوت درست محسوب نمیشود.
وی، تاکید کرد: البته به طور کلی، بهتر است برای تغییر مدیران، از هرگونه افراط و تفریطی اجتناب ورزیم تا کارایی نیروی انسانی را بالا ببریم.
این استاد دانشگاه، در پایان خاطر نشان ساخت: هر وزیری برای آنکه پاسخگوی دستگاه خود است، در انتخاب مدیران مجموعه، معیارها و شرایطی را در نظر میگیرد و بر همین اساس، هر مدیر برای سمتی خاص برگزیده میشود.
عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس نیز میگوید: وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات، یک وزارتخانهی کاملاً تخصصی است و باید از مدیران و نیروهای متخصص استفاده کند.
حجتالاسلام والمسلمین مهدی پورفاطمی، اظهار داشت: لازم است که به علت تخصصی و فنی بودن این وزارتخانه، انتصاب مدیران بر اساس شایستهسالاری صورت گیرد و دیدگاههای سیاسی افراد در این مواقع، مد نظر قرار نگیرد.
پورفاطمی، با اظهار این مطلب که شخصا هیچ اعتراضی به عزل و نصب مدیران از سوی وزیر ندارد، تاکید کرد: با این حال، این تغیرات شغلی باید بر اساس مهارتها و تخصصها صورت گیرد. در حقیقت انتخاب نیروها باید به نحوی باشد که به توسعه و پیشرفت وزارتخانه منجر شود.
به گفتهی نمایندهی دشتی و تنگستان، مدیران مخابرات استان بوشهر از زمان ریاست جمهوری هاشمی رفسنجانی تاکنون ثابت مانده و مخابرات این استان دچار هیچ تغییری نشده است.
وی، ادامه داد: البته مخابرات و تمامی شرکتهای مربوطه در وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات، کاملاً پیشرفت نموده و توسعه یافته و این امر به تلاشها و زحمات مدیران این شرکتها بازمیگردد.
پورفاطمی، در پایان، عملکرد محمد سلیمانی، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در طول چند ماه اخیر را کاملاً نتیجهبخش خواند و تصریح کرد: شخص من هیچگونه انتقادی را متوجه وزیر ارتباطات نمیدانم.
رییس کمیتهی مخابرات مجلس شورای اسلامی تاکید میکند: از وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات، انتظار میرفت از نیروهای داخل مجموعهی ارتباطات برای سمتهای مدیریتی، بیش از نیروهای خارجی بهره برد.
دکتر رمضانعلی صادقزاده، با اشاره به حضور وزیر ارتباطات در مجلس و سوال نمایندهی مردم اصفهان از شخص وزیر در خصوص برخی عزل و نصبهای مدیران، تصریح کرد: اصولا، یکی از مکانیزمهای بها دادن و ایجاد انگیزه در میان نیروهای انسانی، عزل و نصب مدیران است. در حقیقت، هر وزیری حق دارد که تعدادی از افراد امین را از خارج از مجموعهی تحت مدیرت خود به مجموعه بیاورد، اما اگر این تعداد زیاد باشد، نیروهای انسانی انگیزهی خود را از دست میدهند.
رییس کمیتهی مخابرات مجلس شورای اسلامی، اظهار داشت: عملکرد ضعیف مدیران میتواند به موتور حرکت نیروی انسانی خدشه واردکند، بهخصوص این آسیب را بیشتر نیروهای انسانی در ردههای متوسط متحمل میشوند.
وی، همچنین یکی از مهمترین ارکان مدیریت را نیروی انسانی زبده دانست و تاکید کرد که هرگونه خدشه به آنها میتواند در عملکرد مدیران تاثیرگذار باشد.
وی، در پایان خاطرنشان کرد: از وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات انتظار داریم که نسبت به نیروهای داخلی مجموعهی وزارت، توجه بیشتری مبذول کند و در نتیجه این نیروها بتوانند از تخصص خود، با انگیزهی مضاعف بهره ببرند.
هاشمی ریسه، میگوید: انتصاب مدیران، از وظایف مسوولان اجرایی کشور بوده و طرح سوال در این خصوص و گرفتن وقت مجلس، هیچ مشکلی را برطرف نمیکند.
سید مصطفی هاشمی ریسه، عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی، در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری ارتباطات و فناوری اطلاعات (سیتنا)، بااشاره به حضور وزیر ارتباطات در مجلس و سوال نمایندهی مردم اصفهان از شخص وزیر در خصوص برخی انتصابات، گفت: مطابق قانون، پرسش از مسوولان اجرایی در خصوص انجام وظایف آنها مجاز بوده و در عین حال، انتصاب مدیران نیز از وظایف مسوولان اجرایی محسوب میشود.
وی، خاطرنشان کرد: طرح سوال در این خصوص، مشکلی را برطرف نخواهد کرد و سوالات باید در جهت بهبود وضعیت مخابرات و دستیابی به فنآوریهای جدید باشد.
وی، همچنین عملکرد سلیمانی را مثبت ارزیابی و تصریح کرد: عملکرد وزیر ارتباطات در مجموع مثبت بوده و بحثهای موجود تنها در خصوص شبکهی تلفن همراه است که به دلیل وجود مشکلات قدیمی که رفع آنها نیز به اعتباراتی زیادی نیاز دارد، نمیتوان از وزیر انتظارات خاص زیادی در بهبود سریع شبکهی تلفن همراه داشت.
هاشمی ریسه، در پایان گفت: وزیر ارتباطات، تا حد توان، به اصلاح مشکلات پرداخته و رفع کامل آنها به سادگی میسر نخواهد بود.
نمایندهی مردم سبزوار در مجلس، معتقد است: در هیچ یک از موارد قانون اساسی، عزل و نصب مدیران جزو وظایف نمایندگان نیست، اما وزرا بهتر است که با نمایندگان تعامل داشته و در این رابطه مشورت کرده و برای پیشنهاد نمایندگان ارزش قائل شوند.
احمد بزرگیان عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه مشورت، مشارکت در عقول دیگران است گفت: این عامل نباید منجر به اصرار نمایندهای برای عزل یا نصب مدیران از سوی وزرا شود.
بزرگیان، تصریح کرد: البته اگر فرد منصوب شده از انجام وظایف خود عاجز بوده و یا مرتکب خطایی شود نظارت بر اجرا حتی در سلسله مراتب مدیریتی یک مجموعه طبق قانون اساسی از وظایف نماینده است.
این عضو کمیسیون صنایع و معادن در خصوص عملکرد وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات، گفت: خوشبختانه دکتر سلیمانی در امور مخابرات بسیار متخصص است و انتخاب وی از داخل مجموعه با توجه به حضورش در ردههای عالی تحقیقات و پژوهش از توفیقات این وزارت است.
نمایندهی مردم سبزوار در مجلس، اظهار داشت: ثبت نام 7 میلیون متقاضی سیم کارت و واگذاری آنها تا بهمنماه سال جاری، به روزرسانی تلفن ثابت در کل کشور در آینده، برنامه راهاندازی اینترنت ملی که با پیشنهاد دولت و تامین اعتبار آن که امیدواریم امسال تصویب شود و دیگر اقدامات موثر در این حوزه از جمله عملکردهای مثبت سلیمانی است.
نایب رییس دوم کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی معتقد است که وزیر ارتباطات تلاش بسیاری برای حل مشکل تلفن همراه انجام داده و اعتراضات وسیع در این زمینه کاهش یافته است.
حمید رضا کاتوزیان گفت: مدیران انتصابی توسط وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات مناسب بوده و عملکرد این افراد در مقایسه با مدیران قبلی بسیار قویتر و مثبتتر است.
کاتوزیان، افزود: انتخاب مدیران، کاملاً باید در راستای اهداف وزارتخانه صورت گیرد؛ این حق هر وزیر است تا در جهت اهداف وزارتخانه، مدیران حائز شرایط را انتخاب کند.
وی تغییر و تحول و عزل و نصب مدیران را طبیعی دانست و گفت: در زمان ریاست جمهوری آقایان هاشمی رفسنجانی و خاتمی نیز این امر وجود داشته بنابراین اعتراض در زمینه قابل قبول نیست.
کاتوزیان در پایان گفت: اعتراض به تغییر مدیران، زمانی قابل ارزیابی و بررسی است که در عزل و نصب، اشباهات فاحشی صورت گیرد و افراد نالایق، عهدهدار برخی از مسؤولیتها شوند.
- ۸۵/۰۵/۲۷