ITanalyze

تحلیل وضعیت فناوری اطلاعات در ایران :: Iran IT analysis and news

ITanalyze

تحلیل وضعیت فناوری اطلاعات در ایران :: Iran IT analysis and news

  عبارت مورد جستجو
تحلیل وضعیت فناوری اطلاعات در ایران

آزاده کیاپور - در حالیکه در آمریکا یک موج تبلیغاتی با هدف برجسته‌سازی کارزار انتخاباتی ترامپ و طرح ادعای نفوذ سایبری ایران به کمپین وی مطرح شده است، حالا کارشناسان انگلیسی نیز در ادعایی مشابه و همسو با رویکرد دائمی «ایران‌هراسی سایبری»، ناآرامی‌های این کشور را به مداخلات و تحریک‌های سایبری ایران ارتباط داده‌اند!


اگرچه به نظر می‌رسد طرح اتهامات سایبری مبنی بر مداخله کشورهایی نظیر ایران، روسیه و چین در ناآرامی‌های انگلستان، بیشتر مقدمه‌سازی و بهانه‌ای برای اعمال محدودیت‌های سایبری برای شبکه‌های اجتماعی، فشار برای دسترسی به داده‌های کاربران در این شبکه‌ها و شنود شهروندان این کشور باشد و هدف اصلی انحراف افکار عمومی از پشت پرده این اقدامات و تسریع و تسهیل هدف اصلی دولت انگلیس باشد. کمااینکه «آفکام» نهاد نظارت بر رسانه‌ها در بریتانیا استارت فشار به شبکه‌های اجتماعی را زده است.
در همین رابطه «کارشناسان انگلیسی» مدعی هستند میراث قرنطینه کووید و افزایش اقدامات روسیه و ایران، به این معناست که شورش‌ها و ناآرامی‌های بیشتری در بریتانیا رخ خواهد داد، مگر اینکه راهی دموکراتیک برای کنترل رسانه‌های اجتماعی پیدا کنیم.
Express.co.uk که بازوی دیجیتال دیلی اکسپرس و ساندی اکسپرس - یکی از مشهورترین برندهای خبری بریتانیا است با انتشار گزارشی ضدایرانی و طرح اتهاماتی که سند و مدارک مشخصی برای آن ارایه نکرده، مدعی شد، طبق هشدار این کارشناسان امنیتی، شورش‌هایی که ترس را در سراسر کشور گسترش می‌دهند، بازمی‌گردند، مگر اینکه سرکوب گسترده علیه دروغ‌های منتشرشده در اینترنت صورت گیرد. 
رسانه انگلیسی اکسپرس مدعی شد هزاران حساب کاربری جعلی در شبکه‌های اجتماعی توسط دشمنان بریتانیا مانند روسیه و ایران ایجاد شده تا نفرت پراکنی کنند و وقفه کنونی خشونت‌ها، که پس از عملیات بزرگ پلیس با بیش از ۷۴۰ دستگیری رخ داده، احتمالا موقتی خواهد بود.
این هشدار از سوی منابع اطلاعاتی سرویس امنیتی زمانی منتشر شد که آنجلا راینر، معاون نخست‌وزیر به غول‌های رسانه‌های اجتماعی به دلیل دامن زدن به تفرقه حمله کرد. 
راینر ضمن هشدار درباره اینکه «خطرات از بین نرفته‌اند»، گفت: «با توجه به اینکه بسیاری از نفرت‌ها، به صورت آنلاین تحریک می‌شوند، شرکت‌های رسانه‌های اجتماعی نقش حیاتی در مدیریت اطلاعات نادرستی دارند که منجر به بروز خشونت شده است.»
ناآرامی‌ها پس از انتشار ادعاهای نادرست درباره هویت اکسل موگانوا روداکوبانا، فردی که به قتل سه کودک در یک کلاس رقص تیلور سوئیفت در ساوت‌پورت متهم شده، در سراسر کشور انگلستان گسترش یافت. بی‌بی کینگ، ۶ ساله، آلیس داسیلو آگوئیر، ۹ ساله و السی دات استانکوم، ۷ ساله، در حمله روز ۲۹ جولای کشته شدند.
یکی از سرویس‌های متهم به ایفای این نقش، X (توییتر سابق)، متعلق به میلیاردر معروف ایلان ماسک است که شخصا اظهارات تحریک‌آمیزی از جمله ادعای: «جنگ داخلی در بریتانیا اجتناب‌ناپذیر است»، منتشر کرده است. 
در همین رابطه کارشناسان نسبت به پیشرفت آهسته اجرای قوانین جدید طراحی‌شده برای وادار ساختن شرکت‌های رسانه‌های اجتماعی به رفتار مسئولانه، ناامید هستند. 
قانون ایمنی آنلاین، اکتبر گذشته به قانون تبدیل شد و به آفکام (Ofcom)/ نهاد نظارت بر رسانه‌ها در بریتانیا، قدرت می‌دهد تا شرکت‌های رسانه‌های اجتماعی را تا ۱۸ میلیون پوند یا ۱۰ درصد از گردش مالی جهانی آنها جریمه کند. 
البته این در صورتی است که نتوانند اقدامات قاطع علیه محتوای غیرقانونی تحریک‌آمیز درباره خشونت یا تروریسم انجام دهند. 
در عین حال، آفکام هنوز در حال تهیه پیش‌نویس دستورالعمل‌هایی برای چگونگی اجرای این قانون است.
یک کارشناس ضدافراط‌گرایی که به سرویس‌های امنیتی بریتانیا مشاوره می‌دهد، گفت: «آفکام می‌گوید که حداکثر تا سال آینده اقدام نخواهد کرد اما ما نمی‌توانیم یک سال صبر کنیم.» 
وی در عین حال مدعی شد که «هزاران» حساب آنلاین با نام‌های به ظاهر بریتانیایی توسط مزارع ترول‌ها در روسیه و ایران کنترل می‌شوند.
پلیس همچنین به نقش اینترنت در تحریک ناآرامی‌ها اشاره کرده است. 
کریس هاوارد، رئیس پلیس و رئیس شورای ملی روسای پلیس در حوزه جرایم جدی و سازمان‌یافته درباره این ناآرامی‌ها گفت: «این شورش‌ها نتیجه فعالیت ده‌ها نفر از به اصطلاح اینفلوئنسرها بود که از موج غم و اندوه ناشی از مرگ تراژیک سه دختر جوان در ساوت‌پورت سوءاستفاده کردند.»
خانم شبانا محمود، وزیر دادگستری انگلیس گفت: «در عرض یک هفته، شاهد زندانی شدن جنایتکاران با احکام سنگین بودیم که جلسات صدور حکم به صورت زنده از دادگاه‌های لیورپول و لیدز پخش شد. با این اقدام، نه تنها عدالت اجرا شد، بلکه دیده شد. جایی که آنها رفته‌اند، بسیاری دیگر نیز به دنبال آنها خواهند رفت.» 
به گفته وی، «بیش از 100 نفر در حال حاضر در زندان و بازداشت هستند و در انتظار محاکمه یا محکومیت به‌سر می‌برند.»
او افزود: «ما سریع عمل کردیم تا اطمینان یابیم سلول‌های زندان آماده استقبال از کسانی هستند که سزاوار آن هستند و بیش از 500 مکان زندان را آماده کرده‌ایم.» 
تحریک‌کنندگان پشت‌صحنه، از جمله جردن پارلور، 28 ساله از لیدز نیز دستگیر شده‌اند. وی به دلیل انتشار پستی در فیس‌بوک با مضمون «هر مرد و سگی باید هتل بریتانیا را درهم بکوبد»، به 20 ماه زندان محکوم شد. با این حال، هدف قرار دادن «اهداف آسان» کافی نیست.
هفته گذشته یک بررسی توسط جان وودکاک، نماینده سابق حزب کارگر- اکنون لرد والنی - هشدار داد که سرویس‌های اطلاعاتی بریتانیا به منابع بیشتری برای مقابله با حساب‌های جعلی که اطلاعات نادرست را منتشر می‌کنند، نیاز دارند.
او گفت: «مشکل بسیار فراتر از افرادی است که اطلاعات نادرست را بازنشر می‌کنند. مسئله درباره کسانی است که در وهله اول این اخبار را تولید می‌کنند. این افراد هم جناح راست را در موضوع مهاجرت غیرقانونی و هم جناح چپ را در موضوع یهودستیزی نمایندگی می‌کنند.» 
او همچنین اظهار داشت که تعابیری مانند «راست‌گرای افراطی» کمکی به این موضوع نمی‌کند.
به گفته وی، تامی رابینسون ممکن است اسلام‌گرایان رادیکال را مورد انتقاد قرار دهد، اما اگر به راست افراطی واقعی مانند نیک گریفین (رهبر سابق حزب ملی بریتانیا)، نگاه کنید، آنها با اسلام‌گرایان رادیکال و حتی چپ‌ها بر سر یهودی‌ستیزی هماهنگ‌اند. 
وی اشاره کرد که حساب‌هایی مانند «رادیو جنوا»، که با اطلاعات نادرست درباره مهاجرت، تنش‌ها را تشدید می‌کند، در خارج از کشور مستقر هستند و پلتفرم‌های رسانه‌های اجتماعی باید برای تنظیم‌گری یا رگولاتوری آنها اقدام کنند. «هزاران» حساب دیگر به ظاهر نام‌های بریتانیایی دارند اما در واقع توسط مزارع ترول‌ها در روسیه و ایران کنترل می‌شوند.
وی گفت: «ما از میراث دوران قرنطینه همه‌گیری کووید رنج می‌بریم، جایی که مردم در زمان قرنطینه برای اخبار و سرگرمی به رسانه‌های اجتماعی روی آوردند.» 
به گفته او، این موضوع «اعتماد به پلتفرم‌های خبری سنتی‌تر را که به شدت تحت نظارت و مقررات‌ هستند، کاهش داده است.» 
روز چهارشنبه، زمانی که ترس از تظاهرات ضدمهاجرتی در سراسر کشور تحقق نیافت، آرامش ایجاد شد. دولت 6000 پلیس متخصص در قالب 41 نیروی مختلف را برای مقابله با حدود 100 تظاهرات، چهارشنبه شب در حالت آماده‌باش قرار داده بود.
سر کی‌یر استارمر، نخست‌وزیر انگلیس، تعطیلاتی که مدت‌ها انتظارش را می‌کشید و قرار بود آخر هفته به اروپا برود، لغو کرده و به جای آن در داونینگ استریت و چکرز مشغول فعالیت شد. (منبع:عصرارتباط)

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">