ITanalyze

تحلیل وضعیت فناوری اطلاعات در ایران :: Iran IT analysis and news

ITanalyze

تحلیل وضعیت فناوری اطلاعات در ایران :: Iran IT analysis and news

  عبارت مورد جستجو
تحلیل وضعیت فناوری اطلاعات در ایران

ایران یک میلیون دلار از اینترنت درآمد دارد

| سه شنبه, ۴ مرداد ۱۳۹۰، ۰۹:۵۱ ب.ظ | ۰ نظر

یک کارشناس مخابرات گفت: درحالی که ایران با 32 میلیون کاربر اینترنت بزرگترین بازار اینترنت خاورمیانه است، حجم بازار فناوری اطلاعات در ایران تنها 1 میلیون دلار است.

به گزارش فارس، مجید هوشمند در سومین همایش بین‌المللی مخابرات ایران با محوریت شبکه ملی اطلاعات، با ارائه تحلیلی از وضعیت صنعت فناوری اطلاعات و ارتباطات در کشور، اظهار داشت: طبق گفته مدیرعامل شرکت اریکسون در دهه آینده بیش از 7 میلیارد مشترک موبایل وجود خواهد داشت.

وی ادامه داد: همچنین طبق گزارش بانک جهانی، 10 درصد افزایش استفاده از باند پهن، باعث رشد 1.3 درصدی سالانه می‌شود و از این رو برخی کشورها ICC را از نظر اهمیت همردیف با انرژی قرار می‌دهند.

این کارشناس مخابرات افزود: حجم جهانی بازار فناوری اطلاعات در سال 2010 در جهان، نزدیک به 3.800 میلیارد دلار بوده است که پیش‌بینی می‌شود که این رقم به بیش از 4.5 تریلیون دلار افزایش یابد.

معاون اقتصادی و برنامه‌ریزی موبیل ایران همچنین افزود: در سال 2010 حجم جهانی سرویس‌های ارتباطات 1.350 تریلیون دلار بوده است.

وی همچنین با اشاره به وضعیت شاخص‌های فاوا در جهان خاطرنشان کرد: به غیر از تلفن ثابت که در سال‌های اخیر در جهان سیر نزولی داشته، تمام شاخص‌های فاوا اعم از موبایل، در سال‌های اخیر سیر صعودی داشته است.

وی گفت: هم اکنون 5.2 میلیارد مشترک تلفن همراه در جهان وجود دارد و ضریب نفوذ تلفن همراه در جهان 76 درصد است.

این کارشناس مخابرات ادامه داد: همچنین در حال حاضر نسل 3 و بالاتر تلفن همراه، دارای 707 میلیون مشترک در جهان است.

معاون موبیل ایران همچنین از کاهش سهم سرویس پیام کوتاه از 63 درصد در سال 2009 به 47 درصد در سال 2011 اشاره کرد و گفت: پیش‌بینی می‌شود که در انتهای سال 2011 سهم سرویس پیام کوتاه کاهش یابد.

هوشمند همچنین با بیان رقم ضریب نفوذ باند پهن ایران، اظهار داشت: ضریب نفوذ باند پهن در ایران 6.5 درصد است؛ این درحالی است که جمعیت ایران و میانگین سنی ایران بازار مناسبی را برای باند پهن دارا است.

این کارشناس مخابرات در ادامه صحبت‌های خود به مقایسه بازار فاوا در ایران و ترکیه پرداخت و اظهار داشت: به دلیل اینکه ترکیه یکی از رقبای ایران در رسیدن به چشم‌انداز 20 ساله و از نظر جمعیتی و میزان توسعه یافتگی دارای شباهت‌هایی با ایران است، در چند مورد بازار فاوا در ایران و ترکیه را مقایسه می‌کنیم.

وی گفت: کشور ترکیه در حوزه تلفن همراه در سال‌های گذشته از ایران جلوتر بود اما هم‌اکنون ایران در این حوزه از ترکیه پیشی گرفته است.

وی ادامه داد: علاوه بر این رشد تلفن ثابت در کشور ترکیه، متأثر از رکود جهانی، سیر نزولی به خود گرفته اما این سیر نزولی هنوز به ایران نرسیده و در ایران همچنان تلفن ثابت با رشد صعودی روبرو است.

این کارشناس مخابرات ادامه داد:‌ هم اکنون در ایران طبق آمارهای متفاوتی 32 تا 34 میلیون کاربر اینترنت وجود دارد و تعداد کاربران اینترنت ایران از ترکیه بیشتر است و ایران بزرگترین بازار اینترنت خاورمیانه محسوب می‌شود.

هوشمند ادامه داد: این درحالی است که در سال گذشته حجم بازار فناوری ترکیه 9 میلیارد دلار و حجم بازار فناوری اطلاعات ایران در خوشبینانه‌ترین حالت، یک میلیون دلار بوده است و ترکیه پیش‌بینی کرده که تا سال 2020 حجم بازار فناوری اطلاعات خود را به 160 میلیارد دلار برساند و هم‌اکنون بیش از 95 درصد مشترکان خانگی در ترکیه به ADSL دست‌رسی دارند.

این کارشناس مخابرات خاطرنشان کرد:‌ در حوزه ارتباطات در کشور توسعه خوبی داشته‌ایم و از نظر شاخص‌های جهانی کمتر از میانگین جهانی نیستیم؛ اما علت بزرگ نبودن حجم بازار فناوری اطلاعات ایران، محدودیت‌های ظرفیت پهنای باند از قبیل محدودیت سرعت 128 کیلوبیت برای هر کاربر و عدم توسعه زنجیره تولید محتوا، زیرساخت و کاربر نهایی است.

وی با بیان اینکه در زمینه محتوا خلاء‌های بسیاری در کشور وجود دارد، گفت: کشور کره که پیشرفته‌ترین کشور در توسعه خدمات پهن باند به حساب می‌آید، 85 درصد حجم ترافیک‌اش داخلی است و این درحالی است که در کشور ما محتوای موردنیاز متناسب با تقاضای کشور تولید نمی‌شود.

  • ۹۰/۰۵/۰۴

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">