اینترانت ملی چالشهای موجود را رفع میکند
دبیر شورای عالی فناوری اطلاعات گفت: با راه اندازی شبکه اینترنت ملی، بسیاری از چالشهای موجود که هم اکنون کاربران داخل کشور در زمینه استفاده از اینترنت دارند، مرتفع خواهد شد.
"عبدالمجید ریاضی" امروز در مراسم گشایش دومین کنفرانس مدیریت فناوری اطلاعات و ارتباطات ( (ICTMافزود: در حال حاضر اینترنت در اختیار آمریکاست که این امر باعث میشود این کشور به هر دلیل اقدام به بستن سایتهای کشورها از جمله کشور ما کند که از نمونههای اخیر آن میتوان به مسدود کردن ۴۰۰ سایت فرهنگی اشاره کرد.
وی بااشاره به اینکه پی ریزی شبکه ملی اینترنت در کشور، نیازمند ایجاد شبکه با زیرساختهای مناسب و پهنای باند است، تصریح کرد: در حال حاضر ۱/۵میلیون نفر به خطوط پر سرعت اینترنت ( (ADSLو ۲۰/۵میلیون نفر به خطوط کم سرعت ( (Dial upدسترسی دارند که باید خطوط پرسرعت را برای دستیابی به هدف فوق گسترش داد.
ریاضی یاآور شد: این امر نیازمند تدوین قوانین از قبیل تجارت الکترونیک و جرایم رایانهای، قانون حریم خصوصی و موارد دیگر است.
وی گفت: در حال حاضر بانکها، بیمارستانها، مدارس و هر یک دارای شبکه های خاص خود هستند که این شبکهها به صورت یک یکپارچه با یکدیگر مرتبط نیست.
ریاضی افزود: بدون اتکا به فناوری اطلاعات و ارتباطات، رسیدن به جامعه مبتنی بر خرد و دانایی امکانپذیر نبوده و در صورت آنکه ظرف پنج سال آینده نتوانیم، در زمینه ICTدر منطقه اول شویم، با توجه به رشد و سرعت کشورهای همسایه در زمینه فناوری اطلاعات و ارتباطات، دیگر این فرصت را از دست داده و شکاف دجیتالی با دیگر کشورها روز به روز گسترده تر خواهد شد.
وی لازمه این کار را گسترش برنامه توسعه فناوری اطلاعات در کشور دانست.
دبیر شورای عالی فناوری اطلاعات، پشتوانه محصولات کشور را در تکنولوژی دانست و گفت: یکی از مشکلات بزرگ ما در کشور این است که به دلیل تمرین نکردن و مشکلات فرهنگی، از جمله قادر نبودن به انجام کار تیمی، نمیتوانیم پروژههای بزرگ را انجام دهیم.
وی ادامه داد: به همین منظور برای انجام پروژهها بزرگ به سمت کشورهای خارجی میرویم و باید با برنامه ریزیهای صحیح این خلا را برطرف کرد.
ریاضی ادامه داد: طبق پیش بینیهای انجام شده تا پایان برنامه چهارم توسعه، باید یک میلیارد دلار صادرات نرم افزار داشته باشیم که این امر بدون برنامه ریزی میسر نیست.
در این مراسم دکتر محامد پور معاون آموزش، پژوهش و امور بینالملل وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات، با اشاره به اینکه از مهمترین مشکلات موجود در کشور، مدیریت بر منابع مالی است، گفت: در بحث منابع مالی، پیش بینی شده است که بخش غیر دولتی فعال شود، این در حالی است که طی برنامه کلان پنج ساله کشور، سهم و درصد بخش خصوصی تعیین نشده است.
وی ناکارآمدی و ناقص بودن قوانین موجود را از دیگر چالشهای بخش ICT در کشور عنوان و تصریح کرد: با رایزنی با متخصصان، نخبگان، سیاستگذاران و از همه مهم تر قانونگذارن، میتوان به این معضل نیز فایق شد.
دومین کنفرانس مدیریت فناوری اطلاعات و ارتباطات توسط دانشکده مدیریت دانشگاههای تهران و تربیت مدرس، موسسه مدیریت و توسعه ناب ،وزارت ،ICT دانشگاه اتراسبورگ فرانسه، انجمنهای مدیریت ایران و شرکتهای ایران خودرو کالاهای نفت تهران برگزار شد.
این کنفرانس امروز دوشنبه یکم اسفند ماه ۸۴در سالن همایشهای هتل المپیک گشایش یافت تا روز سه شنبه دوم اسفند ماه به ادامه دارد.
- ۸۴/۱۲/۰۲