اینترنت هراسی نکنیم
علی شمیرانی - اردیبهشت ماه سال جاری بود که بخش ویژهای در نیروی انتظامی کشور تحت نام پلیس فضای تبادل اطلاعات (فتا) آغاز به کار کرد. به گفته فرمانده نیروی انتظامی کشور، خیلی از کشورهای دنیا در صدد نیستند که پلیس فتا را به صورت مستقل تشکیل دهند و ما در این عرصه از پیشگامان هستیم.
به گفته همین مقام فعالیتهای پلیس فتا الزاماً دستگیری مجرم نیست بلکه شناسایی آسیب سیستمهای جامع، سامانههای بانکها و مراکز مالی و غیره و نیز ارایه هشدارهای لازم انتظامی جهت ارتقاء امنیت و جلوگیری از دستبرد، هک و نفوذ در سیستمهای آنها است.
اگرچه ارزیابی عملکرد پلیس فتا آن هم در مدت اخیر اندکی زود است، اما پلیس فتا در این مدت بسیار پرخبر بوده است. اخبار متعدد از دستگیری هکرها، خواستگاران قلابی اینترنتی، هتککنندگان حرمت افراد، عرضهکنندگان کالاهای غیر مجاز، کلاهبرداران اینترنتی و ... از جمله خبرهایی است که روزانه در اختیار رسانهها قرار میگیرد.
این که مردم احساس کنند فعالیتهای مجرمانه در فضای مجازی همچون رویدادهای واقعی بدون عقوبت نمیماند، احساس خوب و از جمله وظایف ذاتی پلیس به شمار میرود. اما اینکه در انتشار اخبار از سوی پلیس فتا به شکلی ناخواسته و غیر مستقیم نوعی اینترنت هراسی تداعی شود، جای تامل دارد. در حال حاضر تکثر اخبار از برخورد پلیس با مجرمان مجازی، اینترنت را فضایی نا امن و خطرناک جلوه میدهد.
بدیهی است همچون فضای جامعه که نه میتوان آن را ناامن خواند و نه ایمن از هر خطری، اینترنت نیز شامل قاعده مشابهی است. از این رو پلیس فتا نیز میبایست از انتشار اخبار به شکلی که موجبات بی اعتمادی عمومی به اینترنت و خدمات اینترنتی شود، خودداری کند.
بدیهی است در کنار اخبار برخوردها و دستگیریها، انتشار منظم مقالات آموزشی و توصیههای پلیسی برای آگاهی عمومی از یکسو و معرفی ارایه دهندگان خدمات اینترنتی مورد تایید از دیگر سو از جمله انتظارات از پلیس فتای کشور است.
منبع : فناوران اطلاعات
- ۹۰/۰۹/۱۲