ITanalyze

تحلیل وضعیت فناوری اطلاعات در ایران :: Iran IT analysis and news

ITanalyze

تحلیل وضعیت فناوری اطلاعات در ایران :: Iran IT analysis and news

  عبارت مورد جستجو
تحلیل وضعیت فناوری اطلاعات در ایران

بررسی مصوبه جدید تعرفه خطوط E1

| شنبه, ۲۸ خرداد ۱۳۹۰، ۰۳:۳۴ ب.ظ | ۰ نظر

فخری زارع - تغییر تعرفه خطوط E1 طی یک سال گذشته از مهم‌ترین اتفاقات حوزه VOIP، PAP و به خصوص ISPها بوده که روند فعالیت آنها را تحت الشعاع قرار داده و گاهی صدای گلایه آنها را به آسمان برده است. ولی مصوبه جدید سازمان تنظیم مقررات وارتباطات در مورد تعرفه جدید خطوط E1 گویا مرهمی شده بر زخم کهنه شرکت‌های ارایه دهنده اینترنت وتلفن اینترنتی.

براساس مصوبه 112 کمیسیون رگولاتوری که هفته گذشته ابلاغ شد،شرکت مخابرات ایران موظف به دریافت مبلغ 500 هزار تومان هزینه اولیه و 75 هزارتومان هزینه ماهیانه به ازای هر خط E1 از شرکت‌های اینترنتی شد که واکنش‌های متفاوتی از سوی کارشناسان وصاحبنظران این حوزه دربر داشت.

گروهی معتقدند، این مصوبه با وجود برخی ابهامات، نقطه عطفی در فعالیت شرکت های اینترنتی به شمار می آید و جانب عدالت در آن رعایت شده درحالی که عده‌ای مصوبه جدید ایوان را به نفع شرکت های اینترنتی نمی‌دانند و می گویند: با بازپرداخت 2 میلیون و500 هزارتومان ودیعه شرکت های اینترنتی وگرفتن ماهیانه 75 هزار تومان در واقع مخابرات سود پول پس داده خود را می گیرد.
موافقان ومخالفان مصوبه
نایب رییس کمیسیون اینترنت سازمان نظام صنفی رایانه ای با بیان اینکه به نظر من مصوبه جدید سازمان تنظیم مقررات در مورد خطوط E1 متعادل است، می‌گوید: این نظر شخصی من بوده ومعتقدم در این مصوبه به نوعی جانب عدالت رعایت شده است.

پیام کرباسی می‌افزاید: باید از سازمان تنظیم مقررات به خاطر این مصوبه تشکر کنیم زیرا این مصوبه برای اپراتورهای خصوصی کوچک و یک اپراتور خصوصی بزرگ که انحصار خطوط سیم مسی را در اختیار دارد، تنظیم شده است.

وی اضافه می کند: طبیعی است شرکت مخابرات برای حفظ منافع خود فشار زیادی به سازمان تنظیم مقررات وارد کرده از طرفی این سازمان باید منافع اپراتورهای جز وخصوصی را نیز در نظر گیرد.

وی با بیان اینکه رگولاتوری باید منافع ملت را نیز در نظر داشته باشد، می‌گوید: در مورد تعیین تعرفه خطوط E1 رگولاتوری به نحو احسن کار خود را انجام داده است.برخلاف سخنان نایب رییس کمیسیون اینترنت سازمان نظام صنفی رایانه‌ای، رییس کمیته ویژه انجمن شرکت های اینترنتی تعرفه جدید آبونمان خطوط E1 را غیر منطقی دانسته و به وایمکس نیوز می‌گوید: تعیین تعرفه به این شکل به نظر منطقی نمی‌رسد و با اصل 44 قانون اساسی همخوانی ندارد.مسعود فیض‌پور با بیان اینکه از چندی پیش در مورد تعرفه آبونمان خطوط اینترنتی E1 میان شرکت‌های اینترنتی و شرکت‌های مخابراتی کشمکش‌هایی وجود داشت، می افزاید: تعرفه جدید نیز منطقی به نظر نمی‌آید و تقریبا می‌توان گفت تفاوتی با تعرفه قبلی ندارد.در همین حال نایب رییس و دبیر انجمن شرکت‌های اینترنتی نیز تعرفه جدید آبونمان خطوط E1 را که توسط کمیسیون تنظیم مقررات وارتباطات تصویب و ابلاغ شد را به نفع شرکت های ISP ندانسته و می گوید: هم اکنون در حال نظر سنجی از کل اعضای صنف هستیم وبه زودی موضع خود را در مورد تعرفه جدید خطوطE1 اعلام خواهیم کرد.

علیرضا علمی می‌افزاید: براساس مصوبه کمیسیون رگولاتوری شرکت مخابرات ایران موظف به دریافت مبلغ 500 هزارتومان هزینه اولیه به ازای هرخط E1 و75 هزار تومان هزینه ماهیانه از شرکت های اینترنتی شده است درحالی که در گذشته شرکت های اینترنتی 3 میلیون ودیعه و25 هزار تومان شارژ ماهیانه به مخابرات پرداخت می کردند.

وی اضافه می‌کند: هرچند 2 میلیون و500 هزارتومان از پول شرکت های اینترنتی به آنها بازگرداننده می‌شود، ولی ماهیانه باید مبلغ 50 هزارتومان بیشتر به صورت نقدی بابت هر خط E1 پرداخت کنند.
مخابرات به جای ودیعه سود پولش را می گیرد
علیرضا علمی با ایراد از مصوبه جدید خطوط E1 می گوید: با بازپرداخت 2 میلیون و500 هزار تومان ودیعه شرکت های اینترنتی وگرفتن ماهیانه 75 هزار تومان در واقع مخابرات سود پول پس داده را می گیرد که این به نفع شرکت ها نیست.

وی می افزاید: با این مصوبه قیمت خطوط E1 نه تنها کاهش پیدا نکرده بلکه ترفند جدیدی برای گرفتن پول از شرکت‌های اینترنتی است.

ولی پیام کرباسی در این مورد معتقد است که تعرفه‌های خطوط E1 برای شش سال پیش بوده و از آنجا که مخابرات خصوصی شده است این تغییرات دور از انتظار نیست.

وی می افزاید: پیشنهاد بسیار سنگینی سال گذشته از سوی مخابرات ایران شد مبنی بر دریافت ماهیانه 95 هزار تومان به صورت ماهیانه و3 میلیون تومان به طور ثابت از شرکت های اینترنتی؛ ولی سازمان تنظیم مقررات تمام تلاش خود را کرد تا نظرات بخش خصوصی را نیز در این مصوبه اعمال کند.

وی با بیان اینکه اکنون مخابرات 2میلیون و500 هزار تومان از پول شرکت های اینترنتی بابت هر خط E1 را پس می دهد، می‌گوید: شرکت ها می توانند این پول دریافتی را در جایی دیگر سرمایه گذاری کرده و ماهی 2 درصد را به مخابرات پرداخت کنند.
***
مصوبه کمیسیون تنظیم مقررات و ارتباطات
کمیسیون تنظیم مقررات و ارتباطات در جلسه شماره 112 مورخ 8/3/1390 درخواست شرکت مخابرات ایران موضوع نامه شماره 6756/101/89/م مورخ 24/11/89 در خصوص "تعرفه واگذاری خطوط با ظــرفــیــت دو مگا بــیــت بــر ثــانــیــه (1E (Primary Rate Interface را بررسی و موارد به شرح زیر را تصویب کرد:
1- شرکت مخابرات ایران می‌تواند برای واگذاری هر لینک دو مگا بیت بر ثانیه ( E1 (PRI، حداکثر مبلغ پنج میلیون (000/000/5) ریال به عنوان هزینه اتصال، نصب و راه‌اندازی و ماهیانه حداکثر مبلغ هفتصد و پنجاه هزار (000/750) ریال بابت هزینه‌های نگهداری از بهره‌برداران دریافت کند.

2- با توجه به واگذاری‌های قبلی خطوط دو مگا بیت بر ثانیه( E1 (PRI، شرکت مخابرات ایران باید به ازای هر لینک E1 مبلغ پنج میلیون (000/000/5) ریال هزینه اتصال، نصب و راه‌اندازی را از مبلغ ودیعه سی میلیون (000/000/30) ریالی بهره‌برداران کسر و الباقی را به آنان اعاده کند.

3- شرکت مخابرات ایران می‌تواند در خصوص الباقی مبلغ ودیعه (000/000/25 ریال)، بهره‌برداران را بستانکار کند که در این صورت باید به ازای آن دو درصد (2%) در ماه یعنی مبلغ پانصد هزار (000/500) ریال تا استهلاک کامل مبلغ مذکور به عنوان تخفیف برای هزینه نگهداری اعمال کند.

4- شرکت مخابرات ایران برای واگذاری امکانات مذکور مجاز به دریافت هیچ مبلغ دیگری تحت هر عنوانی نیست.
***
شرایط برای سرمایه گذاری مناسب نیست
دبیر انجمن ispها با بیان اینکه در حال حاضر از پول نمی‌توان خوب پول درآورد، می‌گوید: هرچند با مصوبه جدید خطوط E1 سرمایه شرکت های ISP آزاد می شود ولی شرکت ها باید بتوانند این پول را سرمایه گذاری کنند تا مبلغ 75 هزار تومان آبونمان هر خطE1 را پرداخت کنند.

علمی می افزاید: سرمایه گذاری در شرایط فعلی برای شرکت های اینترنتی بسیار سخت است به همین دلیل بسیاری از شرکت ها ترجیح می دهند پول‌شان نزد مخابرات به صورت ودیعه بماند.

در عین حال فیض‌پور معتقد است: تعیین این تعرفه اقتصادی نیست به دلیل اینکه در شرایط کنونی با وجود فناوری‌های جدید این خطوط اینترنتی کارایی سابق خود را ندارد.به گفته وی، هزینه شرکت‌های اینترنتی روز به روز در حال افزایش است و این درحالی است که به مرور زمان از کارایی این خطوط کاسته می‌شود.

وی اضافه می کند: با ادامه این شرایط خطوطE1 به شرکت‌های مخابراتی بازگردانده می‌شود و این موضوع به ضرر شرکت‌های مخابراتی نیز هست به دلیل اینکه خطوط و تجهیزات آنها بدون استفاده می‌ماند.
ایرادات مهم مصوبه
یکی از مهم‌ترین ایراداتی که کارشناسان از مصوبه جدید رگولاتوری می‌گیرند این است که تکلیف خطوط یک طرفه ایوان به طور شفاف مشخص نشده است.

تعرفه اعلام شده مخصوص خطوط ایوان دو طرفه است در حالی که خطوط ایوانی که مخابرات در اختیار شرکت های اینترنتی قرار می دهد عمدتا یک طرفه است و همه خدمات قابل بهره‌برداری نیست از این رو مخابرات باید بین تعرفه ایوان‌های دو طرفه ویک طرفه تفاوت قایل شود.
نایب رییس کمیسیون اینترنت سازمان نظام صنفی رایانه ای در این مورد می گوید: با توجه به اینکه این تعرفه برای خطوط E1 دو طرفه است، مخابرات در صورت ارایه خطوط یک طرفه باید تعرفه را کاهش دهد و برای خدمتی که ارایه نمی‌کند، هزینه دریافت نکند در غیر این صورت مشابه کم فروشی به حساب آمده وشرکت ها می توانند از طریق صنف یا تعزیرات حکومتی موضوع را پیگیری کنند.
وی می افزاید: پیشنهاد این است که مخابرات به گونه‌ای عمل کند که با توجه به این مصوبه خوب مشکلی پیش نیاید.

اما ایراد دیگری که صاحبنظران حوزه اینترنت وتلفن اینترنتی به مصوبه می‌گیرند این است که حق انتخاب به شرکت های اینترنتی داده نشده است.

به اعتقاد این کارشناسان بهتر بود بازپرداخت ودیعه توسط مخابرات با توافق دو طرف یعنی شرکت های اینترنتی وشرکت مخابرات ایران انجام می شد.

علمی می گوید: درست این بود که دو راه پیش روی شرکت های اینترنتی می‌گذاشتند یا 3 میلیون ودیعه را پرداخت می کردند با 25 هزار تومان هزینه ماهیانه ویا اینکه مصوبه جدید را اجرا می کردند.

وی می افزاید: بسیاری از شرکت‌های اینترنتی از اینکه ودیعه‌ای بیشتری نزد مخابرات بگذارند و بابت هر لینکE1 25 هزار تومان پرداخت کنند، راضی تر هستند.

کرباسی نیز این امر را هم به نفع شرکت های اینترنتی وهم مخابرات دانسته و می گوید: شاید بسیاری از مخابرات های شهرستانی برای پرداخت پول ودیعه شرکت های اینترنتی با مشکل مواجه شوند به همین دلیل بهتر بود این کار توافقی صورت می گرفت.

  • ۹۰/۰۳/۲۸

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">