برق ونزوئلا به دلیل حملات سایبری قطع شد
مقامات ونزوئلا ادعا می کنند که حملات پی در پی سایبری به سیستم کنترل مرکزی برق رسانی این کشور موجب خاموشی بی سابقه در این کشور شده است.
CNBC- کاراکاس، پایتخت ونزوئلا، و دیگر شهرهای عمده این کشور چند روز متوالی شاهد قطعی سراسری برق بود و نیکلاس مادورو، رئیس جمهوری که مشروعیتش زیر سوال رفته است، آمریکا را به حمله سایبری علیه نیروگاه برقآبی «گوری» متهم کرد.
مادورو در توییتی نوشت: سیستم برق کشور با چندین حمله سایبری مواجه شده است، اما ما (دولت) تلاش گستردهای آغاز کردهایم تا سیستم تولید و توزیع برق در ساعات پیش رو دوباره راهاندازی شود. از جمعه گذشته سیستم برقرسانی کاراکاس با مشکل مواجه شد و سپس قطعی برق به 20 ایالات از مجموع 23 ایالت این کشور نیز سرایت کرد. شاهدان عینی از تاریکی کامل در اکثر شهرهای این کشور خبر دادهاند تا حدی که برای تامین روشنایی بیمارستانها از نور موبایل استفاده میشد. گزارشها حاکی از مرگ یک بیمار به علت از کار افتادن دستگاه تنفس است. کاراکاس برای بیش از 40 ساعت با این مشکل دست و پنجه نرم میکرد و بخشهایی از این کشور بحران زده برای چند روز با بیبرقی سر میکنند.
اما رئیس جمهوری و دولت ونزوئلا، ایالات متحده را به «جنگ برق» متهم کرده و قطعی غیرعادی الکتریسیته را نتیجه دخالت عوامل امپریالیسم توصیف کردهاند.
وزیر دفاع کابینه مادورو، وضعیت کنونی را نشانگر «یورش بیپرده» ایالات متحده خواند و بدون اشاره به جزییات بیشتر، اعلام کرد واحدهایی از اعزام ارتش به مناطق مورد نیاز اعزام شدهاند. از طرف دیگر خوان گوایدو، رهبر مخالفان و رییس جمهور موقت خود خوانده این کشور با تکذیب اتهامات مادورو دلیل اصلی قطع برق را تاراج بودجههایی دانست که باید در سالهای گذشته صرف توسعه زیرساخت انرژی این کشور میشد. با این حال مادورو طی سخنرانی در جمع هواداران خود بار دیگر اتهامات خود علیه آمریکا را تکرار کرد: این حملات توسط مخالفان انجام شده و فناوری سایبری مورد استفاده آنها تنها در اختیار ایالات متحده قرار دارد. ما همه چیز را میدانیم چون خدا با ما است.
دومین ادعا
این دومین باری است که کشوری ادعا میکند هکرها با نفوذ به سیستم مرکزی برقرسانی موجب قطعی برق شدهاند. حدود سه سال پیش نیز اوکراین ادعا کرد که هکرها برقش را قطع کردهاند.
براساس گزارشی درباره این حمل سایبری، هکرها احتمالا نصب بدافزاری که مانع پی بردن تکنسینهای شرکت برق به این حمله شده، از راه دور سوییچ قطع برق را فعال کرده بودند. گزارش موسسه SANS ICS مستقر در واشنگتن، جزییات اولیهای از آنچه که باعث قطعی 6 ساعته برق 80 هزار مشترک در غرب اوکراین شده منتشر کرد.
موسسه SANS ICS که به اپراتورهای زیرساخت در خصوص مقابله با حملات سایبری مشاوره میدهد، اعلام کرد: هکرها مرکز خدمات مشترکان شرکت برق اوکراین را با سیلی از تماسهای تلفنی از کار انداختهاند تا مشترکان نتوانند قطعی برق را گزارش دهند. رابرت لی، افسر سابق ماموریتهای سایبری نیروی هوایی آمریکا که به تهیه گزارش موسسه سانس کمک کرد میگوید: این یک حمله چند جانبه علیه چند تاسیسات بوده است. این حمله به شدت با لجستیک بسیار حرفهای هماهنگ بوده است. هکرها در واقع به نوعی چشمان همه را بسته و بعد حمله را ترتیب دادهاند.
کارشناسان به اتفاق آرا این رخداد را اولین قطعی برق شناخته شده به وسیله یک حمله سایبری میدانند.
سرویس امنیت ملی اوکراین (SBU) روسیه را عامل این حمله معرفی کرد و شرکت سایبری آمریکایی آیسایت عاملان را یک گروه هکری روسی به نام «کرم خاکی» معرفی کرد.