برگزاری مراسم هفتمین سال تاسیس سازمان نصر
به گفته رییس سازمان نظام صنفی رایانهیی کشوردر حال حاضر سازمان فنآوری اطلاعات در زمینهی نرمافزارهای متنباز با سازمان نظام صنفی تعاملات سازندهای برقرار کرده و بحث آموزشی این بخش را به نظام صنفی سپرده است.
روز گذشته به مناسبت سالروز آغاز فعالیتهای سازمان نظام صنفی رایانهیی مراسمی برگزار شد و جمعی از مدیران این سازمان به صحبت پرداختند.
آزاده داننده - رییس سازمان نظام صنفی رایانهیی کشور - در این مراسم با اشاره به اقدامات مثبتی که در سالهای اخیر در سازمان صورت گرفته، به برخی از مشکلات و موانع این سازمان هم اشاره کرد و گفت: معمولا سازمانهای مردمنهاد برای به نتیجه رسیدن اهدافشان با کمی تاخیر مواجه هستند، چرا که بخش مهمی از امور در سازمانهای دیگر انجام میشود و ما هم در این زمینه از این قاعده مستثنی نیستیم.
وی در عین حال به برخی از دستاوردهای اخیر این سازمان اشاره کرد و گفت: تصویب آییننامهی مشاوران 3 به 2، تشکیل سازمان نظام صنفی در 19 استان کشور، تعاملات سازنده با سازمانهای مختلف و ارائهی مشاوره به این سازمانها از جمله دستاوردهای سازمان نظام صنفی است.
** جای خالی نمایندگان بخش خصوصی در شورای عالی فضای مجازی
پرویز رحمتی - رییس پیشین سازمان نظام صنفی رایانهیی - هم به صحبتی کوتاه پرداخت و برخی از چالشهای عمدهای که این سازمان طی فعالیتهای هفتساله خود که با آن مواجه بوده است را مرور کرد.
وی چالشهایی که در درون این سازمان وجود دارد را اولین دسته از چالشهای نظام صنفی دانست و گفت: اینکه ما بتوانیم با تمرین، ممارست، تکرار اعضای مجموعه را فعالتر کنیم در جهت ساماندهی و اجرای اهداف علائق صنفی را بسیج کنیم، یکی از اولین چالشهای ما بهشمار میرود.
رحمتی چالش تعامل با دولت و قوه مجریه را از دیگر چالشهای این سازمان برشمرد و گفت: هنوز از حضور در برخی مجامع که حق ما است محرومیم و یکی از نمونههای این مجامع کمیسیون تنظیم مقررات ارتباطات است. البته در شورای عالی فضای مجازی هم جای پای نماینده بخش خصوصی خالی است.
به گزارش ایسنا او ادامه داد: البته ما در بسیاری از شوراها هم حضور داریم که گویای آن است که ارادهای مبنی بر عدم حضور ما وجود ندارد، اما با این حال درک صحیحی دربارهی چگونگی بهرهمندی از ظرفیتهای اصناف هنوز فراگیر نشده است.
رییس اسبق سازمان نظام صنفی رایانهیی از پایش فضای کار به عنوان دیگر چالش این سازمان یاد کرد و گفت: به عنوان نماینده بخش خصوصی باید بگوییم که انحصار در این بخش چالشهای بسیاری ایجاد میکند و پایش فضای کار و شفافیت در بازار میتواند این مشکلات را برطرف کند، اما با این حال عدهای هستند که علاقه دارند از رانتهای مختلف استفاده کنند و همواره این بخش از شفافیت در بازار جلوگیری میکند.
** دولت و سیاستهای نادرست در زمینهی پهنای باند
امیرحسین سعیدی - اولین رییس سازمان نظام صنفی رایانهیی کشور - هم در این جلسه به صحبتهایی درباره تصمیمات پرداخت و گفت: اکنون تصمیمگیرندگان با مدلهای مختلف در زمینهی پهنای باند بعضا مشکلاتی ایجاد میکنند و برخی سیاستها بدین گونه است که جلوی پهنای باند گرفته شود. اما اگر به واقع اینترنت تا این اندازه بد و نگرانکننده است، آیا بهتر نیست آن را جمع کنیم. اگر قرار است اینترنت در داخل کشور وجود داشته باشد، این درست نیست که دائم پهنای باند آن را کم کرده و یا در حد پایین نگهداریم.
وی ادامه داد: اگر بخواهیم بگوییم که تمامی مفاسد از طریق پهنای باند و اینترنت وارد میشوند و بخواهیم جلوی پهنای باند را بگیریم، در واقع به تجارت خارجیها کمک کردهایم، چرا که هر بار که سایتی فیلتر میشود، آنها فیلترشکن جدیدی میسازند و بدین ترتیب برای خود تجارت میکنند.
وی در پایان خاطر نشان کرد: مگر میشود فردی به فرهنگ و امنیت کشور اهمیت ندهد؟ ما همه دغدغهی این مسائل را داریم و اکنون اگر گلایهای هم داریم، حرف ما این است که چرا به مفاسد اینترنت اجازه ورود داده میشود، اما در مواردی که میتوان گام مفید برداشت، جلوی کار گرفته میشود؟
** با ورود به دنیای مجازی هزاران هزار انقلاب شکل گرفته است
بیژن نوباوه - نایب رئیس کمیسیون فرهنگی مجلس - نیز از میهمانان این مراسم بود؛ وی در صحبتی کوتاه عنوان کرد: چندی پیش دوستان شما در مجلس به عملکرد برخی سازمانهای دولتی اعتراض و بر این نکته اشاره داشتند که گاه حقوقی در این بخش ضایع میشود. ما نیز به سهم خود تلاش کردیم که این موضوع برطرف شود، اما به هرحال باید توجه داشت که این تکنولوژی امری جدید است.
نوباوه ادامه داد: امروزه با رشد تکنولوژی و ورود این ابزار و وسائل مختلفی که وارد خانهها شده، گویی هزاران هزار انقلاب صورت گرفته است، اگر ما در دوران جنگ یکی از همین موبایلها را داشتیم، اکنون هزاران ساعت فیلم جنگی در دستمان بود.
این نماینده مجلس در بخش دیگری از صحبتهای خود به شورای عالی فضای مجازی اشاره کرد و در پاسخ به صحبتهای نمایندگان اصناف و گلایهی آنها مبنی بر عدم حضورشان در این شورا یادآور شد: شورای عالی فضای مجازی پیش از اینکه به بحثهای سختافزاری بپردازد به مسائل محتوایی توجه دارد، به همین دلیل عدم حضور نمایندگان بخش خصوصی در آن جای نگرانی ندارد.
نوباوه در ادامهی صحبتهای خود به فعالیتهای بخش خصوصی هم اشاره کرد و با مثبت خواندن فعالیتهای این بخش گفت: زمانی یک سیمکارت تلفن همراه حداقل یک میلیون و 200 هزار تومان قیمت داشت، اما اکنون به واسطهی فعالیتهای خوب بخش خصوصی همگان امکان دسترسی به سیمکارتهای ارزانقیمت و برقراری ارتباط از این طریق را دارند.
وی همچنین به نحوه اجرای اصل 44 قانون اساسی اشاره کرد و گفت: همانگونه که رهبر معظم انقلاب هم گفتهاند، متاسفانه بحث خصوصیسازی در کشور به خوبی اجرا نشده است. این درحالی است که حرکت به سمت خصوصیسازی امری اجتنابناپذیر است و اکنون همه دنیا به این سمت پیش میروند.
- ۹۱/۰۴/۱۳