ITanalyze

تحلیل وضعیت فناوری اطلاعات در ایران :: Iran IT analysis and news

ITanalyze

تحلیل وضعیت فناوری اطلاعات در ایران :: Iran IT analysis and news

  عبارت مورد جستجو
تحلیل وضعیت فناوری اطلاعات در ایران

بلاتکلیفی در بازار میلیاردی موبایل ایران

| شنبه, ۱۵ مرداد ۱۳۹۰، ۰۶:۰۴ ب.ظ | ۰ نظر

در حالی که بازار گوشی تلفن همراه در ایران از ارزشی چند میلیارد دلاری برخوردار است‌، اما هنوز هیچ اتحادیه یا انجمن قدرتمندی در حوزه موبایل در کشور به وجود نیامده و اوضاع به گونه‌ای پیش رفته که به گفته کارشناسان بیش از 80 درصد از بازار موبایل ایران را گوشیهای قاچاق تشکیل داده است.

به گزارش (ایسنا)، بیزینس مانیتور اخیرا اعلام کرد که در پایان سال 2010 حدود 67.5 میلیون مشترک تلفن همراه با ضریب نفوذ 91 درصد در ایران وجود داشت و پیش‌بینی می‌شود تا سال 2015 متوسط رشد سالیانه ایران 8.4 درصد باشد که مجموع مشترکان تلفن همراه آن‌را به 101 میلیون نفر معادل ضریب نفوذ 128 درصد خواهد رساند.

با در نظر گرفتن اعداد و ارقام فوق اگر قیمت متوسط هر گوشی تلفن همراه در بازار ایران را فقط 100 هزار تومان در نظر بگیریم، ارزش بازار موبایل در ایران به سالانه بیش از 6.5 میلیارد دلار خواهد رسید. این در حالی است که طی چند سال اخیر رویکرد مشتریان ایرانی به خرید گوشیهای گران‌قیمت بسیار افزایش یافته و مشتریان ایرانی حتی حاضر شده‌اند برای خرید گوشی مبالغی تا یک میلیون تومان نیز پرداخت کنند.
حال اگر متوسط قیمت هر گوشی تلفن همراه را در بازار ایران حدود 200 هزار تومان در نظر بگیریم، ارزش بازار موبایل ایران با جهشی خیره‌کننده به بیش از 13 میلیارد دلار خواهد رسید. نکته جالب اینجاست که بر اساس آمار رسمی منتشر شده در سال قبل تنها حدود 30 میلیون دلار گوشی تلفن همراه به صورت قانونی وارد کشور شد!

اما با وجود چنین بازار میلیاردی هنوز هیچ تشکل قدرتمندی در حوزه موبایل در کشور به وجود نیامده است. چند سال پیش انجمن تولیدکنندگان گوشی تلفن همراه با حضور چند شرکت داخلی تشکیل شد. اگرچه بعدا به خاطر مشکلاتی که برای این صنعت به وجود آمد، تعدادی از تولیدکنندگان داخلی موبایل تعطیل شده و عملا انجمن تولیدکنندگان نیز به تعطیلی کشیده شد و دیگر خبری هم از آن نیست.

اما تنها تشکل فعال در حوزه موبایل در ایران اتحادیه لوازم صوتی، تصویری و تلفن ‌همراه است که تازه این اتحادیه نیز یک اتحادیه تخصصی در حوزه موبایل به شمار نمی‌رود و گوشی تلفن همراه بخشی از مسئولیتهای آن‌را تشکیل می‌دهد.

از سوی دیگر ضعف عملکرد اتحادیه لوازم صوتی، تصویری و تلفن ‌همراه باعث شده تا براساس آمارهای منتشر شده نزدیک به 85 درصد از بازار موبایل ایران را گوشیهای قاچاق تشکیل دهند.

سیطره قاچاق بر بازار گوشی تلفن همراه ایران در حالی رخ داد که نزدیک به 17 سال از ورود نخستین موبایل به ایران می‌گذرد و در این مدت نیز هیچ اتحادیه یا انجمن تخصصی در حوزه موبایل در کشور تشکیل نشده است.

برخی کارشناسان اعتقاد دارند که تشکیل اتحادیه مستقل و قدرتمند موبایل در کشور به ضرر آن عده‌ای است که هم‌اکنون جیب خود را در بلبشوی بازار موبایل ایران پر می‌کنند و به کسی هم پاسخگو نیستند. قطعا تشکیل اتحادیه یا انجمن قوی مرکب از واردکنندگان، فروشندگان و تولیدکنندگان می‌تواند به کسب و کار این عده آسیب زده و فضای انحصاری واردات موبایل به کشور را بشکند.

تاکنون تلاشهایی برای تشکیل اتحادیه کشوری موبایل انجام شده اما تاکنون این تلاشها به نتیجه خاصی نرسیده‌اند.

  • ۹۰/۰۵/۱۵

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">