به روزرسانی فیسبوک برای مقابله با تهدیدات انتخاباتی
رئیس کمیته اطلاعاتی مجلس نمایندگان آمریکا می گوید مارک زاکربرگ مدیرعامل فیس بوک به وی قول داده تا به روزرسانیهای امنیتی جدیدی در این شبکه اجتماعی انجام شود.
به گزارش فارس به نقل از یاهونیوز، فیس بوک وعده داده تا قابلیت های امنیتی تازه ای را به این شبکه اجتماعی اضافه کند تا جلوی نفوذ بازیگران خارجی و دستکاری فیس بوک در جریان برگزاری انتخابات ریاست جمهوری سال 2020 آمریکا گرفته شود.
مقامات آمریکایی در سه سال اخیر به طور مرتب روسیه را به ایجاد حساب های کاربری متعدد در فیس بوک متهم کرده و می گویند این کشور تلاش کرده با انتشار اخبار دروغ و جهت دار از طریق حساب های یادشده بر نحوه برگزاری انتخابات ریاست جمهوری آمریکا تاثیر منفی بگذارد. روسیه این ادعاها را مردود دانسته است.
یکی از نگرانی های مهم تولید ویدئوهای جعلی با استفاده از هوش مصنوعی است. این ویدئوها که به دیپ فیک مشهور هستند می توانند حاوی سخنرانی دروغین مقام های سیاسی باشند و انتشار چنین محتوایی در فضای مجازی می تواند به آشوب های سیاسی و اجتماعی منجر شود.
فیس بوک قول داده تا با سیاست گذاری مناسب مانع از سواستفاده از امکانات خود در جریان برگزاری انتخابات آتی ریاست جمهوری امریکا به منظور دستکاری افکار عمومی شود. علاوه بر فیس بوک دیگر شرکت های فناوری آمریکا نیز به انجام اقدامات مشابهی متعهد شده اند.
ده ها هزار اپلیکیشن فیس بوک از دسترس خارج شدند
فیس بوک روز گذشته از تعلیق ده ها هزار اپلیکیشن عرضه شده توسط ۴۰۰ برنامه نویس و توسعه دهنده در این شبکه اجتماعی خبر داد.
به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از یاهونیوز، این اقدام در راستای تکمیل تحقیقات در مورد رسوایی کمبریج آنالیتیکا صورت می گیرد. قرار است برخی از این برنامه ها به طور کامل و برخی برای مدتی تعلیق شوند تا تحقیقات در مورد عملکرد آنها تکمیل شود.
پیش از این اسنادی در اختیار رسانه ها قرار گرفته بود که نشان می داد فیس بوک ۶۹ هزار اپلیکیشن را تعلیق کرده است. در اکثر موارد علت این کار هیچ نوع تحقیقات یا ظن به عملکرد مشکوک اپلیکیشن های یادشده نبود و فیس بوک تنها بدان علت دست به چنین کاری زده بود که طراحان برنامه های یادشده اطلاعات درخواستی از طریق ایمیل را ارائه نکرده بودند.
فیس بوک از ماه مارس سال ۲۰۱۸ بررسی برنامه هایی را که در این شبکه اجتماعی به داده های خصوصی کاربران دسترسی می یابند، آغاز کرد. علت این امر سواستفاده یکی از این برنامه ها موسوم به کمبریج آنالیتیکا از اطلاعات خصوصی کاربران فیس بوک برای بررسی میزان محبوبیت دونالد ترامپ در زمان برگزاری انتخابات ریاست جمهوری آمریکا بود. البته بعدها مشخص شد فیس بوک از این مساله مطلع بوده، ولی اهمیتی برای این موضوع قائل نبوده است.
افشای این مساله به انتقادات تند از فیس بوک انجامید و کار به جایی رسید که مارک زاکربرگ خود مجبور به حضور در کنگره آمریکا و ادای شهادت شد.