به مناسبت 20 سالگی شرکت فناوری اطلاعات
علی شمیرانی - از سال 1370 و با افزایش نیاز کشور در اتصال به شبکههای جهانی، «شرکت دیتا» به عنوان یکی از قسمتهای زیر مجموعه وزارت پست و تلگراف و تلفن آغاز به کار کرد، 20 سال می گذرد. لیکن همزمان با تغییر نام این وزارتخانه به وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات در سال 1382، امور ارتباطات دیتا ضمن تغییر هویت در تابستان 83 با تائید شورای نگهبان به «شرکت ارتباطات دادهها» تغییر نام یافت و در تابستان 1384 با توجه به توسعه اهداف و ماموریتهای شرکت، نام آن به شرکت «فناوری اطلاعات» تغییر یافت.
در شرح ماموریت های محوله به این شرکت 20 ساله 20 وظیفه جدید پیش بینی شده است که سطح وسیعی از آماده سازی طرح فناوری اطلاعات استانهای کشور تا ایجاد سایتی برای تست سرعت اینترنت را شامل می شود.
این روزها در زیر نویس اکثر برنامه های پربیننده تلویزیون شاهد تبلیغات گسترده از برخی خدمات شرکت فناوری اطلاعات هستیم. موضوع جالب توجه آن که شرکت مذکور با توجه به پایان کار و تغییر مسیر شوراهای عالی اطلاع رسانی، فناوری اطلاعات و انفورماتیک و همچنین مجری بخش فناوری اطلاعات وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات زیر بار انبوهی از پروژه های خرد و کلان رفته است.
طرح جامع فنآوری اطلاعات استانها، مرکز هماهنگی امداد رایانهای، مرکز توسعه و مدیریت اینترنت کشور (متما)، سنجش شاخصهای توسعهای کشور، اجرای مفاد سند ملی افتا(امنیت فضای تبادل اطلاعات)، توسعه دامنههای IR و دامنه های فارسی، بهینهسازی و توسعهی اینترنت و فعالیتهای تحقیق و توسعه مربوط به منابع آدرسهای اینترنتی نسل آینده شبکه، ایمیل ملی، ایجاد شبکه علمی کشور، اتصال 100 هزار مدرسه به اینترنت، اجرای پروژه اینترنت ملی، پروژه سیستم عامل ملی، اجرای طرح دولت الکترونیکی، آمارگیری کاربران اینترنت، مجری مناقصه اپراتور سوم تلفن همراه، پروژه هاستینگ ملی، پورتال ملی، ارتباط پرسرعت 600 نقطه وزارت جهاد کشاورزی بر روی شبکه ملی اینترنت و ...
موارد فوق بخشی از پروژههای در دست اجرا و اجرا شده شرکت فناوری اطلاعات هستند. اگرچه شاید بتوان به این موارد پروژه های دیگری را نیز اضافه کرد که عمر اجرای برخی از آن ها به بالای هشت سال هم می رسد. اگرچه این مهم همواره به مثابه برداشتن چند هندوانه با یک دست و گاه برداشتن سنگ بزرگ تشبیه می شود.
این در حالیست که با چنین تکاپو و تحرکی انتظار می رود ارتباطات گسترده ای در قالب نشست های خبری بازدید از پروژه ها و ... با حضور خبرنگاران رسانه های جمعی فراهم شود تا از کم و کیف پیشرفت های عملی اطلاعات مستندی حاصل شود، ارتباطاتی که همکاران رسانه ای آن را تایید نمی کنند.
منبع : فناوران اطلاعات
- ۹۰/۰۵/۰۲