ITanalyze

تحلیل وضعیت فناوری اطلاعات در ایران :: Iran IT analysis and news

ITanalyze

تحلیل وضعیت فناوری اطلاعات در ایران :: Iran IT analysis and news

  عبارت مورد جستجو
تحلیل وضعیت فناوری اطلاعات در ایران

تسما دستاورد محسوسی نداشته است

| شنبه, ۳ شهریور ۱۳۸۶، ۰۷:۰۸ ب.ظ | ۰ نظر

پس از گذشت یک سال از فعالیت شورای عالی اطلاع‌رسانی در خصوص طرح تسما (طرح توسعه و ساماندهی محتوای الکترونیک) هنوز دستاورد ملموسی از این طرح مشاهده نشده است.

شهرام شریف، دبیر گروه دیجیتال روزنامه دنیای اقتصاد و کارشناس فناوری اطلاعات با بیان این مطلب به خبرنگار برنا گفت: «بحث محتوای الکترونیکی و ساماندهی آن از جمله موضوعات مناقشه برانگیزی بوده که طی سال های اخیر در توسعه IT همواره به آن اشاره شده است. این انتقاد حتی به طرح تکفا(توسعه و کاربری فناوری اطلاعات) نیز وارد بود که در حوزه محتوا فعالیتی نکرده است».

وی افزود: «با مطرح شدن طرح تسما این انتظار وجود داشت که خلاء محتوای الکترونیکی مورد تاکید قرار گیرد اما با گذشت بیش از یک سال از فعالیت شورای عالی اطلاع‌رسانی در دوره مدیریت جدید، دستاورد ملموسی در حوزه محتوای الکترونیکی مشاهده نمی شود».

مدیر سایت IT ایران افزود: «با نگاهی به وضعیت اخیر شوراها و بحث تلفیق شورای عالی آی تی بهتر بود که برگزاری جشنواره تسما به شورای ادغام شده پیشنهاد می‌شد و در صورت تصویب با قدرت و تمرکز بیشتری به مرحله اجرا در می آمد».

وی همچنین در خصوص تأثیر جشنواره تسما بر فضای IT کشور گفت: « تسما در شرایط فعلی عملا تاثیر چندانی بر فضای فناوری اطلاعات کشور ندارد و به خصوص با توجه به زمان دو هفته‌ای تا برگزاری این جشنواره ، آمادگی ذهنی چندانی هم در رسانه‌ها به چشم نمی‌خورد».

شریف در توضیح این مطلب اضافه کرد: «مشکلات شوراهای اطلاع‌رسانی و فناوری اطلاعات ما همواره همین بوده که روی رسانه‌ها کار چندان جدی و موثری انجام نداده اند و اساسا اطلاع‌رسانی این شوراها از فعالیت‌های عملی و عملکرد دقیق نهادهایشان یا وجود نداشته و یا بسیار کمرنگ بوده است».

وی سپس با مقایسه طرح تکفا و تسما که در زمان دو مدیریت متفاوت از شورای عالی اطلاع‌رسانی صورت گرفت اظهار داشت: «هرچند تکفا بر حوزه محتوای الکترونیک تاکید چندانی نداشت اما تا اندازه زیادی تغییر و تحولات دستگاه‌های دولتی در زمینه فناوری اطلاعات مربوط به فعالیت‌های تکفا بوده است. امروز نیز شاهد هستیم که آیین نامه تبصره 13 بودجه در واقع بر ادامه و تکمیل ایده‌های تکفا تاکید می‌کند».

وی اضافه کرد:«به اعتقاد من تکفا در مقایسه با تسما برنامه عملی و منسجم‌تری داشت و با برقرار کردن ارتباطات میان سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی و دستگاه‌های دولتی از یک سو و تاکید بر اجرای پروژه‌ها توسط بخش خصوصی توانست پروژه‌های متعددی را در درون دستگاه‌های دولتی به اجرا بگذارد».

مدیر سایت IT ایران با اشاره به ادعای تسما در خصوص رشد بخش خصوصی متذکر شد: «بخش خصوصی، بخش پنهانی نیست و صنف‌ها و فعالان آن هم مشخص هستند می‌توان از آنها درباره تاثیر تسما طی یک سال و نیم گذشته بر وضعیت بخش خصوصی فناوری اطلاعات ایران پرس و جو کرد».

وی مشکل عمده شورای عالی اطلاع رسانی را عدم شفاف سازی در تخصیص بودجه به بخش های مختلف و اطلاع رسانی دقیق از عملکرد آن تا امروز عنوان کرد و گفت: « تنها با یکی دو مصاحبه و برگزاری یک جشنواره ، نمی‌توان به ارزیابی عملکرد آن پرداخت بلکه باید دید عملا و به طور مشخص در چه حوزه هایی کار شده و بودجه اختصاص یافته چه اندازه بوده و چه تاثیراتی را برای بخش خصوصی و دولتی به دنبال داشته است».

شریف در پایان با تأکید بر این که نظر نهایی در مورد جشنواره تسما باید پس از برگزاری آن مطرح شود خاطرنشان کرد: « برپایی جشنواره‌ها امروزه یکی از کارهای هزینه‌بر دستگاه‌های دولتی برای نمایش عملکرد خود است در حالی که اگر قرار است اعمال هزینه‌ای هم صورت بگیرد بهتر است هزینه‌های هنگفت برگزاری جشنواره به صورت مستقیم به پروژه‌های فناوری اطلاعات تزریق شود تا شاهد رونق بازار فناوری اطلاعات در کشور باشیم.

  • ۸۶/۰۶/۰۳

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">