تشکیل جلسه نهایی بانکداری الکترونیکی
معاون امور بانکی، بیمه و شرکتهای دولتی وزیر اقتصاد گفت: جلسه نهایی کارگروه بانکداری الکترونیک با حضور وزرای اقتصاد و ارتباطات هفته آینده برگزار می شود.
به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس، سیدحمید پورمحمدی امروز در جمع خبرنگاران گفت: توسعه فناوری ارتباطات و امنیت اطلاعات یکی از مهمترین برنامههای دولت در اجرای اصلاحات نظام بانکی کشور است، همزمان با اجرای سیاستهای ابلاغی اصل 44 قانون اساسی، اجرایی شدن اهداف سند چشمانداز نیز مورد هدف دولت قرار دارد که مبتنی بر رسیدن دولت به مقام اول رشد و توسعه اقتصادی در منطقه است.
وی افزود: نظام بانکی موتور محرکه اقتصاد است و هیچ اقتصادی بدون داشتن نظام بانکی موفق ،رشد و توسعه لازم را نخواهد داشت و در دنیای امروز بانک ها با روش های سنتی فبلی نمی توانند خدمات مورد نیاز مردم را ارئه کنند و نظام بانکی ناگزیر از حداکثر استفاده از فناوری ارتباطات است.
پور محمدی تاکید کرد:برای ایجاد نظام بانکداری الکترونیکی متناسب با نیاز های جامعه، جلسات کارگروههای تخصصی پنج گانه بانکداری الکترونیکی که یکی از زیرمجموعههای شورای عالی فناوری کشور است برگزار شده است و جلسه نهایی کمیته اصلی نیز در هفته آینده برگزار خواهد شد، وزیر امور اقتصادی و دارایی و وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در این جلسات حضور داشته و به توافقات لازم رسیده اند.
وی افزود: برنامه های این کار گروه را برای سه مقطع کوتاه مدت، میان مدت و بلندمدت تدوین شده است، برنامه کوتاه مدت این کارگروه برای پایان سال جاری، برنامه میان مدت آن برای پایان سال آینده و برنامه بلندمدت آن برای پایان سال 88 تدوین شده اند و تا پایان سال 88، سیستم بانکی کشور باید به سطح استانداردهای جهانی برسد.
معاون وزیر اقتصاد گفت: امنیت اطلاعات یکی از زیرمجموعه های کارگروه شبکه ارتباطات است ،این کارگروه با مسوولیت بانک ملت و حضور بانکهای ملی، سپه، تجارت، صنعت و معدن و اقتصاد نوین تشکیل میشود، همچنین استانداردسازی و نظام پرداخت و کور بنکینگ
کار گروه دوم است که بانک ملی مسئول آن و بانک های مسکن، رفاه، پارسیان و تجارت در آن عضو هستند.
وی افزود: کارگروه سوم بررسی مسائل کارت و خدمات نوین را بر عهده دارد و بانک سامان مسئول این کارگروه است و بانکهای سپه، کارآفرین و صادرات در آن عضو هستند، بانک کشاورزی مسئول کارگروه چهارم است که درباره آموزش است و بانکهای تجارت و پارسیان از اعضای آن هستند.
پور محمدی گفت: کارگروه پنجم درباره فرهنگسازی بانکداری الکترونیک است و مسوولیت آن با بانک تجارت است و بانکهای کشاورزی، سامان و ملی دیگر اعضای این کارگروه هستند.
وی با اشاره به اهمیت بانکداری الکترونیکی در کشور گفت: بانکداری الکترونیکیبه خاطر صرفه جویی، کاهش هزینه، افزایش سلامت و بهرهوری عمومی، کاهش هزینه خانوار و افزایش رضایتمندی مشتریان میشود برای مردم حائز اهمیت است.
معاون وزیر اقتصاد درباره اهمیت بانکداری الکترونیکی از بعد منافع ملی اظهار داشت: با توسعه بانکداری الکترونیک ترددهای درون شهری، ترافیک، میزان تصادفات، جرم و سرقت و صرفهجویی در مصرف سوخت و آلایندگان هوا کاهش یافته و کارایی دستگاههای اجرایی و میزان نظارتها افزایش خواهد یافت.
وی افزود: بانکداری الکترونیکی باعث کاهش عملیات زائد در شعب، خدماتدهی بهتر به مشتریان، کاهش استرس و فشار کاری، سوء استفادههایی همانند اختلاس و افزایش سرعت و دقت در انجام کارها خواهد شد.
- ۸۵/۱۲/۱۶