ITanalyze

تحلیل وضعیت فناوری اطلاعات در ایران :: Iran IT analysis and news

ITanalyze

تحلیل وضعیت فناوری اطلاعات در ایران :: Iran IT analysis and news

  عبارت مورد جستجو
تحلیل وضعیت فناوری اطلاعات در ایران

معاون حسابرسی سازمان مالیاتی استان تهران در گفتگوی تلفنی با برنامه پشت صحنه ۲ تیرماه درخصوص پرداخت مالیات ویژه فعالان اقتصادی فضای مجازی توضیحاتی را ارائه داد.

کسر مالیات از درآمد حقوق‌بگیران و صاحبان مشاغل آزاد و کسب و کارهای خرد که عایدی ماهیانه‌ی متوسطی دارند سبب شد تا خبر درآمد هنگفت اینفلوئنسرهای اینستاگرام توجهات را به این سمت سوق دهد که این افراد بابت درآمدشان مالیاتی به دولت میپردازند یا خیر.

اخیرا خبری در فضای مجازی در رابطه با میزان درآمد‌های میلیونی و میلیاردی این افراد در ماه منتشر شده است. پشت‌صحنه‌ی رادیو تهران با معاون حسابرسی سازمان مالیاتی استان تهران گفتگویی را ترتیب داد تا برای مخاطبانش مشخص کند دقیقا مالیات باید از چه کسانی گرفته شود و چه اشخاصی معاف از مالیات هستند.

محسن ابراهیمی، معاون حسابرسی سازمان مالیاتی استان تهران گفت: از نظر قانون، درآمد در فضای مجازی تفاوتی با درآمد در فضای حقیقی ندارد. البته مدل‌های جدیدی از درآمدزایی در فضای مجازی وجود دارد که اخذ مالیات از آن‌ها به دو گونه است. نخست اینکه فرد در فضای حقیقی دارای فعالیت مشخصی است. مثلا مغازه‌ای دارد و در فضای مجازی نیز سایتی برای فعالیت در فضای مجازی قرار داده است و سازمان مالیاتی روی درآمدش به جهت کنترل پایگاه‌های اطلاعاتی اشراف دارد.
وی افزود: دسته‌ی دیگر افرادی هستند که جا و مکان مشخصی ندارند. کالایی را به صورت مجازی تبلیغ می‌کنند و به فروش می‌رسانند. اگر این شخص مالیات ندهد مجرم است و جرائم سنگینی دارد. بنابراین باید قبل از اینکه توسط دستگاه‌های مالیاتی شناسایی شود خودش به متولیان مراجعه کرده و اظهارنامه‌های مالیاتی را پر کند تا جرمی را از لحاظ قانونی مرتکب نشود.

معاون حسابرسی سازمان مالیاتی استان تهران بیان داشت: تمامی افرادی که که جا و مکان مشخصی دارند و از فضای مجازی برای درآمدزایی استفاده کرده‌اند موظفند اظهارنامه‌های مالیاتی را پر کرده و درآمدشان را اعلام کنند. برخی از این افراد که کار فرهنگی می‌کنند معاف از پرداخت مالیات هستند اما در صورتی که با پر نکردن اظهارنامه‌های مالیاتی درآمدهایشان را برای دولت شفاف‌سازی نکنند مجرم محسوب شده و مجبور به پرداخت جریمه خواهند بود.
وی افزود: همچنین اگر فردی کالایش را برای تبلیغ به یکی از اینفلوئنسرهای اینستاگرامی بدهد باید مالیات این تبلیغ را به سازمان مالیات پرداخت کند.

ابراهیمی خاطرنشان کرد: قوه‌ی قضائیه از سال ۹۵ به بعد جرم‌های مالیاتی را کاملا شناسایی کرده است و بسیاری از این جرم‌ها از سامانه‌ی ۱۵۲۶ و گروه‌های تحقیقاتی که در حال فعالیت هستند به ما گزارش داده می‌شود. تا کنون تعداد کثیری از افرادی که از طریق فضای مجازی درآمدزایی می‌کنند و مالیاتی پرداخت نکرده‌اند را شناسایی و مکاتباتی را هم با پلیس امنیت اجتماعی داشتیم تا تمامی فعالان اقتصادی در این عرصه دارای کد مالیاتی باشند. این افراد موظف می‌شوند که اظهارنامه‌ی مالیاتی پر کنند و سازمان مالیاتی می‌تواند تا مالیات پنج سال گذشته را در صورت تشخیص از آنان بگیرد.
وی افزود: البته اگر فعالی در فضای مجازی کاری فرهنگی انجام میدهد که طبق قانون معاف از پرداخت مالیات است باید اطلاعاتشان را تحت عنوان اظهارنامه‌ی مالیاتی به سازمان مالیاتی بدهد تا مجرم شناخته نشود. نهایتا ۷۵ ضربه شلاق و سه سال زندان حکم این تخلفات است.

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">