ITanalyze

تحلیل وضعیت فناوری اطلاعات در ایران :: Iran IT analysis and news

ITanalyze

تحلیل وضعیت فناوری اطلاعات در ایران :: Iran IT analysis and news

  عبارت مورد جستجو
تحلیل وضعیت فناوری اطلاعات در ایران

توانگر، نماینده مجلس گفت: اگر در اقتصاد دیجیتال خیلی موفق نبوده ایم به دلیل قوانین سختی بوده که در مجلس یا حوزه رگولاتوری داشته ایم.
به گزارش ایبِنا، مجتبی توانگر رییس کمیته اقتصاد دیجیتال مجلس در همایش بانکداری الکترونیک با بیان اینکه ارزش آفرینی دیجیتال منجر به بهبود زندگی خواهد شد اظهار کرد: اگر در اقتصاد دیجیتال و ارزش آفرینی خیلی موفق نبوده ایم به دلیل قوانین سختی بوده که در مجلس یا حوزه رگولاتوری داشته ایم.

وی ادامه داد: برای اینکه بتوانیم از وضعیت کنونی به وضعیت مطلوب تری در حوزه اقتصاد دیجیتال برسیم این است که در قوانین و مقررات تجدیدهای جدی داشته باشیم و این محقق نمی‌شود مگر اینکه با مشارکت خود اکوسیستم این حوزه.

توانگر با تاکید براینکه تا زیرساخت فراهم نشود هیج موفقیتی نخواهیم داشت تصریح کرد: بیش از اینکه از بانک مرکزی در این حوزه توقع داشته باشم موضوع مهم اختلالات اینترنتی و محدودیت‌های این حوزه است که در حال حاضر با وزارت ارتبطات در حال مذاکره برای حل این مشکلات هستیم. وی افزود: بعد از رفع اختلالات، آماده سازی زیرساخت ها، نقش مجلس و بانک مرکزی است.

پیام حنفی زاده، هیات علمی دانشگاه علامه طباطبایی نیز در نشست تخصصی ارزش آفرینی دیجیتال در بانکداری نهمین همایش سالانه بانکداری الکترونیک و نظام‌های پرداخت، گفت: تحول دیجیتال در واقع بکارگیری نوآورانه منطق‌های جدید کسب و کار یا تکنولوژی‌های دیجیتال برای ایجاد ارزش است. این در حالی است که تنها ۳۰ درصد پروژه‌های تحول دیجیتال با موفقیت اجرا شدند.

وی افزود: بانک‌ها واسط تبادلات مالی در بخش‌های خرد و کلان هستند و در مهیا کردن بسترهای تبادلات مالی به صنایع مختلف خدمات ارائه می‌کنند. در چارچوب نظری تحول دیجیتال، بانک‌ها نیاز به شناخت این دارند که یک بانک در موقعیت بهره‌برداری و یا اکتشاف قرار دارد و سپس می‌توانند متناسب با آن اقدامات تحولات دیجیتال را اجرا کنند تا به ارزش آفرینی منجر شود؛ بنابراین شکل‌گیری مدل‌های کسب‌وکاری جدید از مهمترین مسائل تحول دیجیتال در عصر حاضر است.

عباس معمارنژاد عضو هیات علمی دانشگاه آزاد واحد علوم تحقیقات نیز در این نشست گفت: هر کسب و کار به دنبال مشتریان زیاد با درآمد بالا و هزینه‌های پایین و محصولات با کیفیت است و در کسب و کارهای سنتی دستیابی به همه این‌ها سخت است و این فضای تحول دیجیتال است که می‌تواند کسب و کارها را به این موارد برساند.

وی افزود: چهار راهکار برای ارزش آفرینی دیجیتال وجود دارد؛ تحول دیجیتال، فراگیری مالی نقش بانک‌ها در تامین مالی زنجیره‌های ارزش و رویکرد اکوسیستمی در نظام بانکی میتواند ارزش آفرینی دیجیتال را تقویت کند. تحول دیجیتال ۳ بال دارد اعم از مدل کسب و کار یا استراتژی، فرآیندهای کسب و کاری و بال سوم فناوری نوین است.

معمارنژاد گفت: یکی از راهکارهایی که می‌تواند مدل کسب و کاری نظام بانکی را بهبود ببخشد موضوع تحول دیجیتال است. بانک مرکزی باید به اکوسیستم اقتصاد دیجیتال باور داشته باشد. تامین مالی زنجیره ارزش هم موضوعی است که تحول دیجیتال میتواند به آن کمک کند و ابزارهای نوین آن را توسعه دهد. وی گفت: در راهبری و مدیریت و همچنین استراتژی در کشور دچار چالش هستیم. ما هنوز در بخش مشتری بخش بندی دقیقی نداریم. همچنین در بخش‌های فناوری و امنیت و زیرساخت هم مشکل داریم. فرهنگ سازمانی باید تغییر کند در غیراینصورت امکان اجرای اقتصاد دیجیتال وجود ندارد.

شهاب جوانمردی؛ نائب رئیس کمیسیون اقتصاد نوآوری و تحول دیجیتال اتاق بازرگانی تهران نیز امروز در نهمین همایش سالانه بانکداری الکترونیک و نظام‌های پرداخت، گفت: وقتی از ارزش آفرینی صحبت می‌کنیم مسئله اصلی رضایت مشتری است، اما گاهی اوقات در برنامه ریزی‌ها و اقدامات مشتری مغفول مانده و نیازسنجی مشتریان به طور دقیق انجام نمی‌شود. محصولات بانکداری دیجیتال باید همراه با نیازسنجی مشتریان شکل بگیرد.

وی افزود: دغدغه امروز بانک‌مرکزی باید بیش‌تر توسعه‌ای باشد و کنترل و نظارت باید همراه با توسعه گسترش یابد؛ بنابراین اولویت اصلی تنظیم‌گر باید توسعه خدمات باشد. از طرفی شناخت راهبردی و ترسیم هدف مهم است تا به دستاورد نهایی برسیم و این چیزی است که در سیاست‌ها گاهی اوقات وجود ندارد. در این مسیر به رسمیت شناختن تمام بازیگران باید در نظر گرفته شود تا تحول دیجیتال در مسیر اصلی خود حرکت کند. در نهایت باید توجه کنیم که سرمایه‌گذاری بر تغییر یکی از مهم‌ترین مسائل در تحول دیجیتال است.

جوانمردی با تاکید بر اینکه در کشورهای در حال توسعه نمی‌توان بر فشار تکنولوژی تمرکز کرد و باید توسعه تکنولوژی همراه با شناخت طرف تقاضا و بازار باشد، اظهار کرد: در حوزه شرکت‌ها نبض بازار باید در اختیار شرکت باشد و ابعاد دیگر مسئله مثل رگولاتوری و دیگر موارد باید برطرف شود تا شرکت‌ها بتوانند به بازارها ورود کرده و موجب رشد شوند. در واقع حداکثرسازی منافع شرکای استراتژیکی و اکوسیستم بسیار مهم است تا جرئت سرمایه‌گذاری در خدمات جدید وجود داشته باشد و بازیگران مختلف در این مسیر نقش خود را به خوبی ایفا کنند.

  • ۰۱/۱۲/۰۱

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">