تولید گوشی برنامه مشخصی ندارد
مدیر عامل کنسرسیوم سروش رسانه و شهرکهای هوشمند روز یکشنبه گفت: هنوز برنامه مشخصی برای تولید گوشی تلفن همراه در کشور نداریم.
براساس برنامهریزی اولیه، هر یک از سه شرکت تولیدکننده گوشی تلفن همراه میباید تا پایان امسال دو میلیون گوشی تولید کنند.
تاخیر در کاهش تعرفههای واردات قطعات گوشی، تاخیر در ثبت شماره سریال گوشیها توسط وزارت ارتباطات از جمله دلایلی است که ارایه برنامه مشخص برای تولید گوشی تلفن همراه توسط این شرکت را با تاخیر روبرو کرده است.
"محمد مرزبانراد" در گفتوگو با خبرنگار آیتی ایرنا گفت : قبلا تعرفه جداگانه برای قطعات منفصل SKD(قطعات بزرگ) و CKD(قطعات کوچک گوشی تلفن همراه) تعریف نشده بود، اما اکنون دارای تعرفه جداگانهای شده است.
وی تصریح کرد اکنون تعرفه تعریف شده برای قطعات ۳۰ ، SKDدرصد و قطعات CKDچهاردرصد شده است.
مونتاژ قطعات در گوشیهای همراه (موبایل) عمدتا به دو صورت انجام میشود، در روش ،CKDقطعات به صورت کاملا مجزا وارد میشوند و در جایی جداگانه به یکدیگر میپیوندند که این روش مستلزم صرف هزینه و سرمایهگذاری بسیار زیادی است.
ولی مونتاژ در شیوه ،SKDقطعات در ابعاد بزرگتر بوده و طبیعتا مونتاژ آنها وقت و هزینه کمتری را میطلبد.
وی بیان داشت شرکت "نیمههادی عماد" و کنسرسیوم "سروش رسانه و شهرکهای هوشمند" با نوکیا تفاهمنامهای برای تولید گوشی تلفن همراه امضا کرده است که قرار است تا قطعی شدن وضعیت تعرفهها و موارد دیگر بررسیهای لازم در این زمینه انجام شود.
روند تولید گوشی تلفن همراه در تفاهم نامهای که بین وزارت صنایع و این سه شرکت ("کنسرسیوم سروش رسانه و شهرکهای هوشمند"، "کارخانجات مخابراتی ایران" و "نیمه هادی عماد") به امضا رسید، به این گونه است که طی مدت زمان مشخصی خط تولید اول به صورت SKDو سپس ،CKDراهاندازی شود و بعد به مرحله تولید برسد.
- ۸۵/۰۹/۲۰