جذابیت شبکه ملی اطلاعات برای خارجیها
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با بیان اینکه ایران بحثهای مختلفی در زمینه مدیریت فضای اینترنت دارد و این مباحث پیش از این مورد توجه کشورهای مختلف قرار گرفته است، گفت: در اجلاس سه روزه سران مخابراتی کشورهای عضو اکو در این زمینه بحث و تبادل نظر صورت می گیرد.
به گزارش خبرنگار مهر، رضا تقیپور امروز یکشنبه در جمع خبرنگاران با اشاره به برپایی اجلاس وزرای ارتباطات کشورهای عضو سازمان اکو ، اهداف اصلی این اجلاس را توسعه همکاریها در زمینه ارتباطات و فناوری اطلاعات و به ویژه در ارتباط با مباحث مرتبط با رگولاتوری و تنظیم مقررات، توسعه زیرساختهای مخابراتی و به ویژه فیبرنوری دانست و افزود: در این اجلاس تلاش میشود همکاریها در زمینه کاربردهای فناوری اطلاعات و خدمات دولت الکترونیکی گسترش یابد و در نهایت شاهد توسعه همکاریها در زمینه خدمات مخابراتی بین اپراتورهای سیار باشیم.
وی با بیان اینکه شبکه ملی اطلاعات برای کشورهای عضو اکو جالب توجه بوده است، ادامه داد: طی روزهای برگزاری این اجلاس با برخی کشورها صحبتهایی درباره شبکه ملی اطلاعات صورت خواهد گرفت.
تقی پور توسعه همکاری در بخش نرمافزاری را یکی دیگر از اهداف اجلاس سه روزه وزرای ICT کشورهای عضو اکو برشمرد و گفت: با تلاشها و نشستهایی که در این سه روز برگزار میشود بیانیه خوبی که پیش از این تهیه شده به امضا می رسد. همچنین با توجه به مطالعات زیادی که بر روی محتوای این تفاهمنامه صورت گرفته قطعا عملیاتی شدن آن مزایای متعددی برای تمام کشورهای عضو به دنبال خواهد داشت.
وزیر ارتباطات با تاکید بر مذاکرات برای توسعه درگاههای بینالمللی ارتباطی گفت: درحال حاضر با تمام کشورهای عضو اکو، درگاههای بینالمللی مستقیم فیبرنوری داریم و امیدواریم در آینده این درگاهها در سایر مرزها هم ایجاد شود. براین اساس بحث ترانزیت ترافیک پهنای باند بینالملل از دیگر مواردی است که در نشستهای مختلف این اجلاس سه روزه بر روی آن صحبت خواهد شد.
تقیپور امنیت فضای مجازی را هم از دیگر موارد مورد توجه در نشستهای این اجلاس دانست و در ارتباط با ساخت و طراحی ماهواره مشترک مخابراتی اظهار کرد: در حال حاضر ساخت این ماهواره در یک حد پیشنهاد است و ما امیدواریم در این سه روز کشورها به این نتیجه برسند که با سرمایهگذاری مشترک در این زمینه میتوانند ماهوارهای مستقل داشته باشند.
وی درباره افزایش دوره انحصار اپراتور سوم بار دیگر تاکید کرد: در این زمینه تنها وزارت ارتباطات نیست که تصمیم میگیرد بلکه معمولا این موارد در کمیسیون تنظیم مقررات ارتباطات مورد بررسی قرار میگیرد و این کمیسیون ترکیبی از 9 نماینده است که از بخشهای مختلفی از جمله وزارت اقتصاد و دارایی و معاونت نظارت راهبردی و سایر دستگاهها اتخاذ میشود و هر تصمیمی که در این کمیسیون گرفته شود طبعا ما آن را اجرا خواهیم کرد.
وزیر ارتباطات درباره رایگان شدن مکالمات کوتاه تلفن همراه حجاج نیز گفت: بهتر است این موضوع را از اپراتورها پیگیری کنید؛ شاید برای راحتی حجاج برخی از اپراتورها چنین ابتکاری اندیشیده باشند.
- ۹۱/۰۸/۲۲