ITanalyze

تحلیل وضعیت فناوری اطلاعات در ایران :: Iran IT analysis and news

ITanalyze

تحلیل وضعیت فناوری اطلاعات در ایران :: Iran IT analysis and news

  عبارت مورد جستجو
تحلیل وضعیت فناوری اطلاعات در ایران

جزییات ادغام وزارتخانه‌های مسکن، راه و ارتباطات

| چهارشنبه, ۱۱ خرداد ۱۳۹۰، ۱۱:۴۹ ق.ظ | ۰ نظر

وکلای ملت با کلیات لایحه تشکیل وزارت امور زیربنایی و ارتباطات موافقت کردند.

نمایندگان مجلس شورای اسلامی پس از بررسی کلیات لایحه تشکیل وزارت امور زیربنایی و ارتباطات با 132 رأی موافق، 49 رأی مخالف و 11 رأی ممتنع از 201 نماینده حاضر در صحن علنی پارلمان با کلیات این لایحه موافقت کردند.

در این جلسه کاظم جلالی، مؤید حسینی‌صدر و علی‌اکبر اولیا به عنوان مخالفان کلیات و سودانی، مهرداد لاهوتی و مصطفی کواکبیان به عنوان موافق کلیات لایحه مذکور در صحن علنی صحبت کردند.

بر این اساس نمایندگان وارد بررسی جزئیات لایحه تشکیل وزارت امور زیربنایی و ارتباطات شدند.
نظر ممتنع دولت به ادغام سه وزارتخانه

در این جلسه همچنین لطف‌الله فروزنده معاون توسعه مدیریت و سرمایه انسانی رئیس جمهور نیز به عنوان نماینده دولت پشت تریبون قرار گرفت و در سخنانی اظهار داشت: ما می‌خواهیم فعالیت‌هایی که ضرورت ندارند و لازم نیستند را با ادغام وزارتخانه‌ها حذف کنیم و ساختار جدیدی ایجاد کنیم.

وی افزود: در خصوص ادغام وزارت ارتباطات در وزارت امور زیربنایی نیز نظر خاصی داشتیم که راجع به آن بحث نکردیم و اگر اراده مجلس ادغام این سه وزارتخانه در یکدیگر باشد، راهی نداریم.

معاون رئیس جمهور همچنین یادآور شد: خواهش بنده این است که باتوجه به آنکه 20 سال تکالیف دولت‌ها ادغام بوده، این کار انجام شود چرا‌که اقدامی در جهت ساماندهی دولت است.
مهلت سه ماهه به دولت برای ارائه وظایف و اختیارات وزارت امور زیربنایی

وکلای ملت با تصویب جزییات لایحه تشکیل وزارت امور زیربنایی مقرر کردند که دولت حداکثر تا سه ماه پس از ابلاغ این قانون وظایف و اختیارات وزارت امور زیربنایی را به مجلس ارائه کنند.

نمایندگان مجلس شورای اسلامی پس از تصویب کلیات لایحه تشکیل وزارت امور زیربنایی و ارتباطات وارد شور بررسی جزییات این لایحه شده و پس از بررسی مواد چهارگانه لایحه مذکور نهایتا این لایحه را با اصلاحاتی به خصوص اصلاح نام وزارتخانه تشکیل شده تصویب کردند.

بر اساس این گزارش وکلای ملت در ماده یک تصویب کردند که از تاریخ تصویب این قانون وزارت امور زیربنایی از تجمیع وظایف و اختیارات وزارتخانه مسکن و شهرسازی، راه و ترابری و ارتباطات و فناوری اطلاعات تشکیل شود.

در جریان بررسی این ماده علی لاریجانی اعلام کرد که وزارت امور زیربنایی و ارتباطات ، ارتباطات حذف شده و تنها نام این وزارتخانه وزارت امور زیربنایی خواهد بود.

برپایه این گزارش وکلای ملت در ماده 2 این لایحه مقرر کردند که کلیه امکانات، تعهدات، اعتبارات، نیروی انسانی، اموال منقول و غیرمنقول در وزارتخانه‌های یاد شده به وزارت امور زیربنایی منتقل شود.

نمایندگان ملت همچنین با بررسی ماده 3 تصویب کردند که وظایف و اختیارات وزارت امور زیربنایی باتوجه به قوانین برنامه پنج ساله جمهوری اسلامی، سیاست های کلی اصل 44 قانون اساسی و مدیریت خدمات کشوری در کارگروهی متشکل از وزیر امور زیربنایی و معاونین برنامه ریزی و نظارت راهبردی، توسعه مدیریت و سرمایه انسانی، امور حقوقی، امور مجلس رئیس با تنقیح قوانین مربوطه تهیه و پس از تصویب هیأت وزیران حداکثر سه ماه پس از ابلاغ این قانون، به مجلس شورای اسلامی تقدیم شود.

وکلای ملت همچنین در ماده 4 این وزارتخانه مقرر کردند که در کلیه قوانین به جای وزارتخانه‌های یاد شده و وزرای آنها به ترتیب وزارت امور زیربنایی و وزیر امور زیربنایی جایگزین شود.
تذکرات پی در پی نمایندگان در خصوص لایحه تشکیل وزارت امور زیربنایی وارتباطات

ًخبرگزاری فارس: تعدادی از نمایندگان با بیان تذکراتی اضافه شدن وزارت ارتباطات به مجموعه ادغام وزارت راه و مسکن را مغایر با آئین‌نامه داخلی مجلس دانستند و اعلام کردند نمایندگان برای ارائه نظراتشان در خصوص این ادغام‌ها فرصت کافی نداشتند.

به گزارش خبرنگار پارلمانی خبرگزاری فارس، محسن نریمان نماینده مردم تبریز در مجلس شورای اسلامی صبح امروز (چهارشنبه) طی تذکری آئین‌نامه‌ای اظهار داشت: مجلس در ماده 53 قانون برنامه پنجم اختیار ادغام وزارتخانه‌ها را به دولت داد و دولت مکلف شده این موضوع را اعلام کند، بر این اساس دولت باید پیشنهاد ادغام وزارتخانه‌ها را ارائه دهد و مجلس نمی‌تواند پیشنهاد جدیدی را مطرح کند.

وی افزود: پیشنهاد کمیسیون‌های عمران و اجتماعی مجلس مبنی بر ادغام سه وزارتخانه راه، مسکن و ارتباطات به دلیل مغایرت با قانون برنامه پنجم توسعه، نیازمند دو سوم آرای نمایندگان است.

در ادامه علی لاریجانی رئیس مجلس شورای اسلامی در پاسخ به این تذکر نریمان گفت: مجلس اختیار ارائه پیشنهاد در‌باره ادغام وزارتخانه‌ها را از خودش سلب نکرده و از دولت نیز با ادغام این سه وزارتخانه موافق است و بنده نمی‌دانم شما راجع به چه چیزی صحبت می‌کنید.

در ادامه این جلسه علی‌اکبر آقایی رئیس کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی به بیان تذکر آئین‌نامه‌ای پرداخت و اظهار داشت: رسیدگی به ادغام وزارتخانه‌های راه و مسکن جزو شرح وظایف و صلاحیت کمیسیون عمران است اما متأسفانه کمیسیون اجتماعی به عنوان کمیسیون اصلی این موضوع انتخاب شد.

وی افزود: کمیسیون اجتماعی فقط در محدوده کار تعیین شده اما کمیسیون عمران در محدوده راه وترابری و عمران شهری و روستایی و امور عمرانی شهرداری‌ها مطابق ضوابط آئین‌نامه تعیین شده و کمیسیون عمران نسبت به این مسئله که لایحه تشکیل وزارت امور زیربنایی به کمیسیون اجتماعی ارائه شده،‌ معترض است و خواهش می‌کنم اجازه دهید کمیسیون عمران بتواند از این مسئله دفاع کند.

در این جلسه همچنین جواد جهانگیرزاده نماینده ارومیه به بیان یک اخطار با استناد به اصول 121، 122 و 123 قانون اساسی که در خصوص سوگندنامه رئیس جمهور و حدود و اختیارات رئیس جمهور و وظیفه رئیس جمهور برای ابلاغ مصوبات مجلس هستند، پرداخت و اظهار داشت: رئیس مجلس موظف است از شئون و جایگاه مجلس دفاع کند، ملت نیز برای جلوگیری از خودکامگی مجلس را تشکیل دادند.

وی افزود: در جلسه قبل فوریت لایحه تشکیل وزارت امور زیربنایی تصویب نشد و این ادغام‌ها بدون در نظر گرفتن نظرات کارشناسی انجام شده است که در حال حاضر پس از گذشت تنها چند روز از جلسه روز یکشنبه مجلس، یک وزارتخانه نیز به ادغام وزارتخانه‌های راه و ترابری اضافه شده و این در مغایرت با حکمت قانون نویسی است.

علی لاریجانی رئیس مجلس نیز به وی پاسخ داد: این اشکال آئین‌نامه‌ای ندارد و امروز شرح وظایف وزارت امور زیربنایی و ارتباطات در مجلس ارائه می‌شود که همان وظایفی است که قبلا برای وزارتخانه‌های راه و مسکن و ارتباطات مصوب شده بود. امروز روی این گزارش صحه بگذارید تا بعدا شرح وظایف مشروح وزارتخانه جدید ارائه شود و این اشکال آئین‌نامه‌ای ندارد.

در ادامه جمشید انصاری نماینده مردم زنجان و طارم طی تذکری با استناد به مواد 102 و 147 آئین‌نامه داخلی مجلس، اظهار داشت: پرداختن به این موضوع به خاطر شرایط خاص وزارتخانه‌های مبتلا‌به امر درستی است و من از اینکه روز یکشنبه به فوریت ادغام وزارتخانه‌ها رای داده نشد، تعجب کردم اما بررسی این موضوع در دستور کار این هفته مجلس قرار نداشت و در ماده 102 آئین‌نامه نیز روال تغییر دستور هفتگی مجلس مشخص شده است.

لاریجانی در پاسخ به وی گفت: دستور هفتگی مجلس می‌تواند با موافقت هیئت رئیسه تغییر کند و این اشکال آئین‌نامه‌ای ندارد.

در ادامه انصاری عنوان کرد: در موضوع ادغام وزارتخانه‌ها عملاً امکان ارائه پیشنهادات و نظرات نمایندگان وجود نداشت و اساساً برای این موضوع خاص این نحوه بررسی را ایجاد کردید و زمان ارائه پیشنهادات نمایندگان برای ادغام وزارتخانه‌ها را گرفتید.

انصاری اضافه کرد: نمایندگان باید فرصت کافی برای ارائه پیشنهاداتشان داشته باشند از این رو می‌خواهم که موضوع را از دستو خارج کنیم.

علی لاریجانی رئیس مجلس در پاسخ به وی یادآور شد: بررسی ادغام وزارتخانه‌های راه و مسکن و ارتباطات در دستور بوده و نمایندگان می‌توانستند پیشنهاداتشان را ارائه دهند و مسئله آنقدر هم پیچیده نیست.

علیرضا محجوب نماینده تهران در مجلس در اخطار قانون اساسی گفت: گویا ما می‌خواهیم صورت مسئله را پاک کنیم و اخطار بنده بر این است که تا زمانی که ادغام انجام نشده، وزرا نباید عزل می‌شدند.

علی لاریجانی رئیس مجلس به وی گفت: وزرا عزل شدند و صورت مسئله و تخلف سر جایش است و آقای نکونام رئیس کمیسیون اصل 90 این موضوع را بررسی کند.

در این جلسه همچنین عزت‌الله اکبری نماینده مردم قائم‌شهر در مجلس گفت: کمیسیون اجتماعی مجلس به لایحه تشکیل وزارت امور زیربنایی، مجموعه مخابرات را نیز اضافه کرده و این اشکال آئین‌نامه‌ای دارد.

علی لاریجانی رئیس مجلس در پاسخ به وی گفت: کمیسیون اجتماعی از مدت‌ها پیش وارد بررسی موضوع ادغام وزارتخانه‌ها شده و این موضوع ابتدا به ساکن نیست.

وی همچنین گفت: قرار نیست رویکرد مجلس، رویکرد مقابله به مثل باشد.
هیئت رئیسه درباره لایحه وزارت امور زیربنایی خلاف آئین‌نامه عمل کرد‌

نماینده تهران در مجلس گفت: هیأت رئیسه در بحث ادغام وزارتخانه‌ها و تشکیل وزارت امور زیربنایی خلاف آئین‌نامه داخلی مجلس عمل کرده است

به گزارش فارس، احمد توکلی نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی در ‌تذکری در جلسه علنی امروز (چهارشنبه) مجلس با اشاره به لایحه ادغام وزارتخانه‌های راه، مسکن و ارتباطات گفت: هیات رئیسه باید آئین‌نامه را اجرایی کند اما آقای لاریجانی متأسفانه به ما اجازه مطرح کردن تذکرها‌ ‌درباره ادغام وزارتخانه‌ها را نمی‌دهد.

وی با بیان اینکه هیأت رئیسه در بحث ادغام وزارتخانه‌ها و تشکیل وزارت امور زیربنایی خلاف آئین‌نامه داخلی مجلس عمل کرده است، تصریح کرد: از هیات رئیسه مجلس خواست تا اجازه بدهد لایحه مذکور برای بررسی بیشتر به کمیسیون بازگردد.

علی لاریجانی رئیس مجلس شورای اسلامی در پاسخ به تذکر توکلی خطاب به وی گفت: آقای توکلی من این موضوع را به شما توضیح داده بودم. شما که ولایی هستید، باید توجه داشته باشی که ما باید به طور سریع موارد را بررسی کنیم، من نیز به عنوان هیأت رئیسه باید آئین‌نامه را اجرا کنم و بنده اقدامی مغایر با آئین‌نامه مجلس انجام نداده‌ام.
تنها راه ‌ "کوچک‌سازی دولت‌ " ‌ادغام وزارتخانه‌ها‌‌ست‌

یک عضو فراکسیون اقلیت مجلس با بیان اینکه هدف اصلی از ادغام وزارتخانه‌ها، کوچک سازی دولت است، گفت: اگر می‌خواهیم دولت را کوچک و چالاک کنیم، چاره‌ای جز ادغام نداریم.

مصطفی کواکبیان نماینده مردم تهران و عضو فراکسیون اقلیت مجلس شورای اسلامی صبح امروز (چهارشنبه) در موافقت با کلیات لایحه تشکیل وزارت امور زیربنایی و ارتباطات اظهار داشت: شاید به قیافه من نمی‌آید که موافق کلیات این لایحه باشم.

وی افزود: اگر ما این فرصت را از دست دهیم، به همین سادگی نمی‌توانیم در بحث کوچک‌سازی دولت عمل کنیم.

کواکبیان همچین یادآور شد: برخی از نمایندگان می‌گویند که دولت در موضوع ادغام وزارتخانه‌ها خوب عمل نکرده و بنده نیز این موضوع را قبول دارم اما باید بدانیم که بالاخره ما می‌خواهیم ماده 53 قانون برنامه پنجم توسعه کشور اجرایی شود یا نه.

این عضو فراکسیون اقلیت مجلس در ادامه سخنانش تصریح کرد: ما در قانون برنامه پنجم توسعه کشور تصویب کردیم که وزارتخانه‌ها با یکدیگر ادغام شوند و باید به این قانون عمل شود.

به گفته وی، ما باید احساسات خودمان را در زمینه‌های دیگر حفظ کنیم و با این ادغام‌ها موافقت کنیم و اگر می‌خواهیم دولت را کوچک و چالاک کنیم، چاره‌ای جز ادغام نداریم.

این نماینده مجلس بر همین اساس یادآور شد:‌ شنیده‌ها حاکی از آن است که تصمیمات مجلس این است که کشور معطل نشود و وزیر ‌جدید نیز باید برای وزارتخانه جدید از سوی دولت معرفی شود. با مصوبه امروز مجلس دولت وزیر جدید را معرفی خواهد کرد و نمایندگان برای وزیر معرفی شده تصمیم‌گیری خواهند کرد.

کواکبیان اضافه کرد: اصل هدف در ادغام وزارتخانه‌ها کوچک سازی دولت است و مشخص نیست که غیر از این فرصتی برای این منظور پیش آید یا نه.
ادغام وزارتخانه‌های راه، مسکن و ارتباطات کمک قابل توجهی به دولت می‌کند

نماینده مردم لنگرود در مجلس گفت که ادغام وزارتخانه‌های راه، ‌مسکن و ارتباطات با یکدیگر و تشکیل وزارت امور زیربنایی وارتباطات به دولت کمک قابل توجهی می‌کند.

مهرداد لاهوتی نماینده مردم لنگرود در مجلس شورای اسلامی طی سخنانی در جلسه علنی صبح امروز مجلس در موافقت با تشکیل وزارت زیربنایی و ارتباطات گفت: ضرورت این کشور ایجاب کرده که مسکن مهر مطرح شده و پروژه‌ها در این زمینه اجرایی شود، البته وزارت مسکن هم در این بخش به خوبی درخشیده است.

وی افزود: وظیفه وزارت مسکن تهیه طرح‌های جامع و نظارت بر آنها و همچنین اعمال وظایف حاکمیتی خود است.

نماینده مردم لنگرود در مجلس تصریح کرد: ما باید نگاه خود را به اجرای پروژه‌های عمرانی تغییر داده و از توان بخش کنونی استفاده کنیم، چرا‌که قرار نیست دولت مجری همه پروژه‌ها ‌باشد.

لاهوتی ادامه داد: بودجه عمرانی کشور مگر چقدر است که همه پروژه‌ها را دولت اجرا کند،‌ لذا اگر این تفکر یعنی واگذاری اجرای پروژه‌ها به بخش خصوصی حاکم شود، باید دولت از حوزه اجرا خارج شود.

وی خاطرنشان کرد: به طور مثال دولت ‌نباید آزادراه بسازد، وضعیت ساختن آزادراه توسط دولتی‌ها را در مورد آزادراه تهران - شمال ‌دیده‌ایم لذا باید پروژه‌های عمرانی به بخش خصوصی واگذار شود.

نماینده مردم لنگرود در مجلس در پایان اظهار داشت: در مورد وزارت ارتباطات هم باید گفت این وزارتخانه در بخش‌های متعدد به بخش خصوصی واگذار شده و ادغام این وزارتخانه با وزارتخانه‌های راه و مسکن می‌تواند به دولت کمک کند.
‌‌ارتباطات‌ چه ربطی به ‌راه‌ و ‌مسکن‌ دارد؛ این ادغام‌ها ‌کارشناسی نیست

خبرگزاری فارس: نماینده مردم خوی در مجلس با بیان اینکه وزارت ارتباطات چه ارتباطی به وزارت راه و مسکن دارند، گفت: تصمیمات در مورد ادغام‌ها را چه کسی می‌گیرد و آیا با این ادغام‌ها دولت چابک خواهد شد.

به گزارش فارس، مؤید حسینی‌صدر نماینده مردم خوی در مجلس شورای اسلامی صبح امروز چهارشنبه در صحن علنی مجلس طی سخنانی در مخالفت با تشکیل وزارت امور زیربنایی و ارتباطات گفت: اگر در برنامه پنجم برای ادغام وزارتخانه‌ها ماده‌ای لحاظ شده، برای چابک شدن دولت است.

وی افزود:‌ طبق اصل 31 قانون اساسی همه مردم باید صاحب مسکن باشند اما ما امروز می‌بینیم که در طرح‌های هادی روستایی و مسکن با مشکل مواجه هستیم و از طرفی هم 15 درصد بودجه اجرایی در وزارت راه است و ما در موضوعات مختلف مربوط به این وزارتخانه از جمله راه‌آهن، هواپیما و جاده‌ها با مشکل مواجه هستیم.

نماینده مردم خوی در مجلس تصریح کرد: وزارت راه با این همه مسئولیت و اهمیت نباید در وزارتخانه دیگری ادغام شود البته باید پرسید که وزارت ارتباطات اصولا چه ارتباطی به وزارت راه و مسکن دارد.

حسینی‌صدر ادامه داد: تصمیمات را در مورد ادغام‌ها چه کسی می‌گیرد. مثلا وزارت نیرو که باید سد بسازد و آب روستاها را تهیه کند، چه ارتباطی با وزارت نفت دارد. آیا با این نوع ادغام دولت چابک خواهد شد.

وی با بیان اینکه از رئیس مجلس می‌خواهم که به حفظ حیثیت مجلس توجه کند، گفت: این ادغام‌ها هیچ مبنای کارشناسی ندارد و حداقل آقایان توضیحاتی را در مورد ادغام‌ها چاپ و توزیع می‌کردند که چرا وزارتخانه‌های مسکن، راه و ارتباطات باید با هم ادغام شوند.

نماینده مردم خوی در پایان از وکلای ملت خواست که به این لایحه رأی منفی بدهند.
ادغام وزارتخانه‌ها شتاب‌زده بود

نماینده یزد و صدوق در مجلس با بیان اینکه در مورد ادغام وزارتخانه‌ها، شتاب زده عمل شده گفت: شرایط برای ادغام وزارتخانه‌ها مهیا نیست و هم اکنون در سال جهاد اقتصادی 8 وزارتخانه دستخوش التهاب و مسائل حاشیه‌ای شدند.

علی‌‌اکبر اولیا نماینده یزد و صدوق و عضو فراکسیون اقلیت مجلس شورای اسلامی صبح امروز (چهارشنبه) به عنوان سومین و آخرین مخالف کلیات لایحه تشکیل وزارت امور زیربنایی و ارتباطات در صحن علنی مجلس گفت: ما در مورد ادغام وزارتخانه‌ها، شتاب‌زده عمل کردیم و خود دولت مصوبه‌ای داشت که در آن مصوبه تعدادی از وزارتخانه‌ها را با یکدیگر ادغام کرد.

وی افزود: متأسفانه در سال جهاد اقتصادی 8 وزارتخانه کشور دستخوش التهاب و مسائل حاشیه‌ای شدند.

اولیا همچنین گفت: فضای مجلس که روز یکشنبه به فوریت این لایحه رأی مثبت نداد، حاکی از مخالفت مجلس با بررسی شتاب‌زده لایحه مذکور بود.

وی با بیان اینکه متأسفانه قانون اصل 44 به خوبی اجرا و محقق نشده، گفت: یکی از مشکلات امروز حاد کشور در حوزه مسکن و شهرسازی، بلاتکلیفی و لازم است در شرایط فعلی وزارتخانه‌های ما یک تمرکزی روی امورشان داشته باشند.

این عضو فراکسیون اقلیت مجلس در بخش دیگری از سخنانش تصریح کرد: به نظر بنده هنوز شرایط کشور برای ادغام وزارتخانه‌ها مهیا نیست و انتظار این بود که دولت در یکی دو سالی که برای ادغام وزارتخانه‌ها مهلت داشت، اولویت بندی کند و اولویت‌ها را برای ادغام مشخص کند.
منبع : خبرگزاری فارس

  • ۹۰/۰۳/۱۱

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">