ITanalyze

تحلیل وضعیت فناوری اطلاعات در ایران :: Iran IT analysis and news

ITanalyze

تحلیل وضعیت فناوری اطلاعات در ایران :: Iran IT analysis and news

  عبارت مورد جستجو
تحلیل وضعیت فناوری اطلاعات در ایران

وزارت علوم، تحقیقات و فناوری به‌دنبال استقبال بالای متقاضیان ورود به دانشگاه‌های مجازی در صدد صدور مجوزهای بیشتر جهت ایجاد این دانشگاه‌ها و رشته‌های مجازی در کشور است.

در حال حاضر حدود دو سال و نیم از پذیرش دانشجویان در دوره‌های مجازی دانشگاه‌ها می‌گذرد و مسؤولان پس از گذشت این مدت و استقبال گسترده متقاضیان در کشور به این نتیجه رسیده‌اند که با تدوین آیین‌نامه‌های جدید اقدام به سامان‌دهی پذیرش دانشجو در دوره‌های مجازی کنند.
"رجبعلی برزویی"، مدیرکل دفتر گسترش آموزش عالی و دبیر شورای گسترش در خصوص تعداد دانشگاه‌های مجازی در کشور می‌گوید: در حال حاضر دانشگاه‌های " شیراز"، "علم و صنعت"، "امیرکبیر" و "خواجه نصیر" مجریان تحصیل به روش مجازی در کشور هستند.
وی با اشاره به افزایش متقاضیان آموزش‌های مجازی می‌افزاید: دانشگاه‌های بسیاری نظیر شهید بهشتی، دانشگاه قم و دانشگاه صنعتی اصفهان نیز برای ایجاد این نوع آموزش متقاضی هستند.
به گفته برزویی بخش خصوصی نیز در این زمینه ابراز آمادگی کرده اما برای دادن مجوز به این بخش نیاز به تدوین آیین‌نامه‌ای بود که پس از تدوین در تاریخ پانزدهم بهمن‌ماه 84 به تصویب شورای گسترش آموزش عالی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری رسیده و از تاریخ تصویب لازم‌الاجرا شد.
مدیرکل دفتر گسترش آموزش عالی ادامه داد: این آیین‌نامه با عنوان آیین‌نامه چگونگی تاسیس موسسه‌های غیردولتی- غیر انتفاعی الکترونیکی است.
برزویی می‌افزاید: دریافت مجوز آموزش مجازی توسط دانشگاه‌های دولتی آسان‌تر بوده و نیاز به هیات موسس و موارد دیگری که بخش خصوصی باید دارا باشد، نیست، بخش دولتی تنها باید نرم‌افزارها، سخت‌افزارها و محتوای دروس را فراهم کند.
دبیر شورای گسترش آموزش عالی می‌گوید: اما بخش خصوصی باید هیات موسس خود را معرفی کرده و بسترها و خطوط پرسرعت داشته باشد تا پس از بررسی‌های وزارت علوم، مورد تایید قرار گرفته و مجوز اصولی دریافت کند. در ادامه نیز چنانچه تمام شرایط مورد نظر وزارت علوم را فراهم کرد، مجوز قطعی دریافت می‌کند.
وی با اشاره به اینکه اکنون به سه موسسه بخش خصوصی مجوز تشکیل مرکز آموزش مجازی داده شده، گفت: طبق آیین‌نامه مذکور این موسسه‌ها باید هیات موسس را معرفی و سخت‌افزارها و سیستم LMS (مدیریت سامانه) خود را آماده کنند.
این مراکز خصوصی همچنین باید یک‌سوم محتوای دروس و رشته‌ای که می‌خواهند ارایه دهند را به‌صورت الکترونیکی آماده کنند تا موافقت اصولی را از وزارت علوم، تحقیقات و فناوری بگیرند.
وی بیان داشت: تمامی دانشگاه‌ها و بخش خصوصی متقاضی آموزش مجازی مجوز خود را از شورای گسترش آموزش عالی وزارت علوم دریافت می‌کنند.
همچنین طبق مصوبه مجلس ایجاد، تاسیس، انحلال و ادغام هر گونه موسسه آموزشی و پژوهشی در کشور بر عهده شورای گسترش آموزش عالی است.
نحوه جذب دانشجو

دبیر شورای گسترش آموزش عالی اظهار داشت: تاکنون نحوه جذب دانشجو بر عهده خود دانشگاه‌ها و با هماهنگی وزارت علوم بود. به این ترتیب که دانشگاه‌ها خودشان معیارهایی برای جذب دانشجو تعیین کرده بودند.
برزویی تصریح کرد: پذیرش دانشجو در مراکز آموزش مجازی دانشگاه‌ها به دو طریق صورت می‌گرفت یا به‌صورت پذیرش فراگیر و یا از طریق آزمون سازمان سنجش اقدام به پذیرش دانشجو می‌شد.
وی اظهار داشت: اما از آغاز دور جدید پذیرش دانشجو، به دانشگاه‌های سراسر کشور اعلام شده که پذیرش دانشجو در دوره مجازی از طریق سازمان سنجش آموزش کشور انجام می‌شود اما این آزمون به‌صورت اختصاصی بوده و هم‌زمان با آزمون سراسری برگزار نخواهد شد.
وی ادامه داد: به‌عنوان نمونه هر دانشگاه به‌صورت منفرد و یا چند دانشگاه با همکاری یکدیگر آزمون مورد نظر را برگزار می‌کنند اما برگزاری این آزمون از طریق سازمان سنجش کشور انجام خواهد شد.
مدیرکل دفتر گسترش آموزش عالی با اشاره به اینکه مقررات آموزش عالی کشور در رابطه با دانشجویان حضوری در مورد دوره‌های مجازی نیز صدق می‌کند، گفت: دروسی که در دوره‌های مجازی ارایه می‌شود دقیقا مانند دوره‌های حضوری است اما با این تفاوت که کتاب‌های این نوع آموزش در اینترنت قرار داده شده و در واقع کتاب آن‌ها اینترنتی است، اما درس‌های آزمایشگاهی دانشجویان دوره مجازی در دانشگاه و امتحان پایان ترم این دروس نیز به‌صورت حضوری برگزار می‌شود.
برزویی گفت: امتحانات دانشجویان دوره‌های مجازی به‌صورت حضوری برگزار می‌شود، اما امیدواریم که در آینده‌ای نزدیک امتحانات نیز به‌صورت مجازی برگزار شود.
تعیین شهریه و ظرفیت بر عهده دانشگاه

برزویی با بیان اینکه تعیین شهریه برای دانشجویان بر عهده خود دانشگاه است، تصریح کرد: هزینه شهریه توسط هیات امنای دانشگاه مشخص می‌شود، البته سامان‌دهی شهریه‌های دانشجوهای دوره مجازی در وزارت علوم مطرح بوده و در دستور کار قرار دارد.
وی در مورد ظرفیت پذیرش این نوع آموزش گفت: ظرفیت پذیرش بستگی به دانشگاه داشته و استقبال توسط دانشجویان قابل توجه است به‌طوری که تقاضا به مراتب بیشتر از ظرفیت دانشگاه است.
رشته‌های مجازی

مدیرکل دفتر گسترش آموزش عالی از تعداد دانشجویان دوره‌های مجازی در کشور اظهار بی‌اطلاعی کرد و گفت: اکنون 10 رشته در دوره کارشناسی تدریس می‌شود که شامل رشته‌های حقوق، زبان و ادبیات انگلیسی در دانشگاه شیراز و علوم حدیث در دانشگاه غیرانتفاعی علوم حدیث است.
دوره کارشناسی رشته‌های مهندسی صنایع و مهندسی کامپیوتر نیز در دانشگاه صنعتی خواجه‌نصیر تدریس می‌شود.
در دوره کارشناسی ارشد نیز پنج رشته تدریس می‌شود که مهندسی فناوری اطلاعات و حقوق در دانشگاه شیراز و معماری کامپیوتر، مخابرات و مهندسی فناوری اطلاعات در دانشگاه صنعتی امیرکبیر تدریس می‌شود.
وی در پاسخ به این سؤال که آیا دوره دکترا به‌صورت مجازی تدریس می‌شود؟ گفت: هنوز دوره دکترا در آموزش مجازی ارایه نمی‌شود.
دبیر شورای گسترش آموزش عالی گفت: برای تولید و نوشتن هر واحد درسی در دوره مجازی نیاز به 10 میلیون تومان بوده و هر رشته تحصیلی در این دوره یک میلیارد تومان هزینه‌بر است.
وی بیان داشت: هنوز در دوره مجازی فارغ‌التحصیلی نداشته‌ایم زیرا مدت مدیدی از این نوع تدریس در دانشگاه‌ها نمی‌گذرد.
برزویی تصریح کرد: کارگروهی با عنوان "تنظیم مقررات و آیین‌نامه‌های دوره مجازی " پیش از تابستان امسال در وزارت علوم تشکیل شده که قرار است به تدوین آیین‌نامه‌های مختلف روش اجرا، روش تدریس، مقررات آموزشی و بسیاری موارد دیگر مرتبط با آموزش مجازی بپردازد.
وی در خصوص امکان افزایش رشته‌های مجازی در دانشگاه‌های کشور گفت: این امکان در صورتی فراهم خواهد شد که دانشگاه مربوطه شرایط سخت‌افزاری و نرم‌افزاری لازم را داشته باشد و در این صورت مجوزهای لازم صادر خواهد شد.
روش تدریس در دانشگاه‌های مجازی

مدیرکل دفتر گسترش آموزش عالی در خصوص نحوه تدریس در دانشگاه‌های مجازی کشور گفت: شیوه ارایه دروس این‌گونه است که مرکز آموزش مجازی دارای پایگاه اینترنتی بوده و دانشجو برای ورود به این سامانه دارای کلمه شناسایی و رمز است.
وی با بیان اینکه این پایگاه اینترنتی دارای بخش‌های مختلف خبررسانی، مراجعه به استاد، سرفصل، کلاس و بسیاری موارد الزامی دیگر است، تصریح کرد: در این پایگاه به‌طور کامل مشخص شده که در این ترم چه دروسی ارایه شده و چه تعداد دانشجو مشغول به تحصیل هستند.
به گفته وی، همچنین در این سیستم الکترونیکی (سایت) مشخص شده که درس‌ها، در چه روزهایی ارایه می‌شود و استادان حل تمرین نیز در چه زمانی حضور دارند.
وی تصریح کرد: در تحصیل به روش آموزش مجازی، برنامه‌های مشخصی برای حضور استاد و دانشجو در کلاس مجازی وجود دارد و برای ایجاد این محیط مجازی از نرم‌افزار LMS (مدیریت سامانه) استفاده می‌شود.
دبیر شورای گسترش آموزش عالی با بیان اینکه در آموزش مجازی دو نوع استاد وجود دارد، گفت: استاد اصلی دروس را به دانشجویان تدریس می‌کند و استاد معاون نیز اشکالات دانشجویان را رفع کرده و به سؤالات آن‌ها پاسخ می‌دهد، استاد اصلی فقط هنگام تدریس حضور دارد، اما حضور استادان حل تمرین به مراتب بیشتر از استادان اصلی است.
وی با بیان اینکه در این سیستم محیطی نظیر اتاق چت (اتاق گفت‌وگو) وجود دارد، گفت: دانشجو در طول هفته این فرصت را دارد که اگر کلاس برقرار نبود و با مشکلی در دروس مواجه شد، اقدام به ارسال ایمیل به استاد کرده و استاد نیز در اسرع وقت موظف به پاسخ دادن به دانشجو است.
برزویی افزود: در تمام لحظاتی که دانشجو به اینترنت وصل می‌شود، تمام بخش‌های دروس خوانده شده توسط این سیستم ثبت می‌شود و استاد می‌تواند ببیند که دانشجو تا کدام قسمت درس را خوانده و در چه ساعت‌هایی مراجعه کرده است.
دبیر شورای گسترش آموزش عالی افزود: دروس به‌صورت الکترونیکی تبدیل شده و صدا و تدریس استاد روی آن قرار می‌گیرد و در بسیاری از مواقع تدریس استاد به‌صورت فیلم روی درس قرار داده می‌شود.
برزویی با بیان اینکه "اعتبار اینترنتی " برای دانشجویان توسط دانشگاه به‌صورت رایگان قرار می‌گیرد، گفت: دانشجویان برای ورود به سیستم الکترونیکی دانشگاه دارای رمز عبور و ایمیل ویژه‌ای هستند که ممکن است در هر سال و یا هر درس تغییر کند.
وی ادامه داد: استاد نیز دارای لیست حضور و غیاب بوده و از حضور یا عدم حضور دانشجو آگاه است، همچنین در این سیستم ساعات تشکیل کلاس نیز مشخص شده است.

  • ۸۵/۰۷/۰۸

نظرات  (۲۱)

با سلام خبرتان را خواندم و جای چند نکته را خالی دیدم. یکی اینکه خب دانشگاه مجازی راه افتاد اما با چه قیمتی؟ دوم اینکه من یه سری به سایت این دانشگاهها زدم دیدم ملاک را قیمت دانشگاه آزاد گذاشته اند. مگه من مرض دارم بیام کلی وقت صرف کنم پای اینترنت بشینم تا درس بخوانم. خوب می رم همان دانشگاه آزاد یا پیام نور یا علمی کاربردی. سوم هم همه جا وقتی دانشگاه اینترنتی راه می اندازند ارزانتر از دانشگاه است نه گرانتر؟ مورد بعدی که از همه مهمتر است اگر راست می گویید پای این افراد سود جوی دولتی را از این قضیه قطع کنید. دیگه آموزش هم شده بازار مکاره!!!
با این آقا موافقم در ضمن آموزشی که به صورت خودکار به پیش میره که نباید اینقدر هزینه داشته باشه .
با سلام اتفاقا به نظر من بوجود امدن اینگونه دوره ها به وسیله ی دانشگاههای مطرح کشور مثل دانشگاه شیراز یا شهید بهشتی و .....خیلی کارامد خواهد بود اولا برای کسانی که به هردلیل توانایی شرکت در کلاسهای دانشگاههای حضوری را ندارند راهگشایی کرده دوما امکان بهره برداری بیشتر از درسهای ضبط شده را ارائه میکند چراکه دانشجو در هر زمان بخواهد می تواند درس را مرور کند سوما مشکلات و هزینه هایی از قبیل خوابگاه , سلف و.... را بر دانشجو و دانشگاه تحمیل نمی کند. و خیلی دلایل دیگر.بیخودی نیست که اموزش مجازی در خاج از کشور ومخصوصا امریکا بسیار گسترده شده.اما ان چه مهم است کاهش شهریه ها به نفع دانشجویان و اطلاع رسانی صحیح در جهت شناخت اینگونه دوره ها در ایران و خارج از کشور است
با تقد یر ازتمامی کسا نی که در این راه زحمت میکشند وبا امید به اینکه تمامی ایرانیان دارای سواد دانشگاهی باشند خواهشمند ام درصورت ثبت نام در رشته کارشناسی ارشد دریکی از زیر مجموعه های سازه و یا معماری این جانب را مطلع سازید البته با ارسال ادرس ایمیل ویا باتماس تلفن این جانب به شماره 09141211016 ---------------------------------------------- دوست عزیز در گزارش مذکور تمام رشته هایی که در آنها امکان ادامه تحصیل وجود دارد آمده است.
من هم با شما موافقم برای خودشان کیسه میدوزند چون دانشگاه آزادیها بارشان را بستن و اینها عقبمانده اند
خوب نیست که شما مسئولان دست روی نقطه ی ضعف ما جوونا ی ایرانی بزارین و به خاطره همین هر مبلغی رو برای دوره هاتون تعیین کنید.ارشد و دکتراتون ارزونیه خودتون.....
بابا من خودم از اونایی هستم که مجازی می خونن ما که چیزی متوجه نمیشیم فقط می تونن پول بگیرن و بس اگه شک دارین امتحان کنین
سلام لطفا نشانی سایت این دانشگاهها رو هم بگید تا ما بتونیم مراجعه و ثبت نام کنیم. ممنون
با سلام من می خوام در رشته IT در مقطع ارشد ادامه تحصیل بدم ولی هنوز نتوانستم از جائی پذیرش بگیرم لطفا مرا راهنمائی کنید
ایا رشته های زیست شناسی مجازی نمی شوند
با سلام ضمن تشکر از اطلاعات مفید شما خواهشمند است آدرس سایت های دانشگاه های برگزار کننده دوره های کارشناسی ارشد مجازی و رشته های هر کدام برایم ارسال شود . با تشکر مجدد - حمید
agar in ham mesle daneshgah azad bashad ke pool dorehaie amali ra migirad va vahede marboote ra eraeh nemikonad bashad pas moft geran ast????///
آیا برای دوره های ارشد هم برگزار شده
سلام با سپاس از زحمات فراوان و بی دریغ دست اندرکاران ، کاشکی تدبیری اندیشیده می شد که درصدی از این دانشجویان از طریق اداره و کارمندان اداره باشند که بتوانند در این آزمون ها شرکت کرده و سطح توان علمی خود را ارتقاء دهند ، بنده فکر می کنم این به جامعه بسیار بیشتر کمک می کند من خودم از پشت کنکوری های سالیان دور هستم که بنا به دلایلی نتوانستم ادامه تحصیل بدهم با وجود اینکه بسیار علاقمند بودم . باز هم تشکر می شود.
من می خواستم بدونم چطوری می تونم برای رشته معماری کامپیوتر یا it پذیرش بگیرم.لطفا راهنمایی کنید.
  • پریسا هاشمی سهی
  • من مدیر تولید یک شرکت هستم و علاقه مند دردوره های کارشناسی ارشد ولی به خاطر این که با وجود 2 فرزندوشاغل نمی توانم در کلاس ها شرکت کنم . علیرغم قبولی در آزمون کارشناسی ارشد نتوانستم حتی ثبت نام کنم برای همین قصد شرکت در آزمون این دانشگاهها را دارم ولی اطلاعاتم ناقص می باشد. در مورد تاریخ پذیرش ونام دانشگاه و ... خواهشمند است ه من کمک کنید.
    adres daneshgah+ shahriye sabtenam dar daneshgah
  • minoo_yz@yahoo.com
  • lotfan arshad majazi falsafe bagozarid
    سلام ببخشید من از دانشگاه ماشین سازی فارغ التحصیل شدم(اراک)وزارت صنایع ومعادن میخواهم ادامه تحصیل بدهم. مرارااهنمایی کنید. -------------------------- لیست دانشگاه ها و رشته های قابل تدریس در کشور در خبر مربوطه آمده است شما می توانید از طریق ایشان به پاسخ خود برسید.
    چندین ساله که دررشته معماری فوق دیپلم گرفته ام.ولی بخاطرشرایط کاری نمیتوانم ادامه تحصیل دهم.ممکنه راهنماییم کنیدکه ایادوره هایی ازکاردانی به کارشناسی.یامقطع کارشناسی بشرط قبول کردن تعدادی ازواحدهادررشته فوق بصورت مجازی ویاطوردیگری اجراخواهدش.ممنونم اگه راهنماءیم کنید
    fekr mikonam behtar bod baraye bargardandane hazineye 10 milyoni har dars ba eraye in system dar shahrhaye iran va arzantar kardane hazinehaye sabte nam moshgel ro bartaraf konnand alalkhosos inke internet dar keshvare ma mesle amrica nist ma alhamdolellah har roz ye chizi baramon sahmiye bandi mishe emroz benzin ,farda bargh , pasfarda ...... man khodam mohandese bargh hastam va besyar moafagh dar kar va tahsil vali har che negah mikonam mibinam fogh to mamlekate ma faghat be bala raftane kels komak mikone va edeye besyar andaki hastand ke toye in daneshgaha chiz yad migirand va azash estefade mikonand dalile pishraft na kardanemon ham ine ke hame to mamlekatemon shokre khoda madrak daran na savad, na tajrobe , na hemat