ITanalyze

تحلیل وضعیت فناوری اطلاعات در ایران :: Iran IT analysis and news

ITanalyze

تحلیل وضعیت فناوری اطلاعات در ایران :: Iran IT analysis and news

  عبارت مورد جستجو
تحلیل وضعیت فناوری اطلاعات در ایران

جوانان خراسانی و تلفن همراه

| چهارشنبه, ۳۱ مرداد ۱۳۸۶، ۰۴:۰۵ ب.ظ | ۰ نظر

ساعتی است که بر یک صفحه کوچک خیره شده، انگشت شستش دایم مشغول به کار است، لبخندی می‌زند که گاه به قهقهه تبدیل می‌شود، مادر برای چندمین بار صدا می‌زند "بیا شام بخور" اما او بی‌توجه است و همچنان به صفحه گوشی تلفن همراه خود خیره شده است.

اکنون در خانه‌ها، خیابانها، مدارس، خوابگاههای دانشجویی، اماکن عمومی، مغازه‌ها، ادارات و همه جا افرادی را می‌بینی که گوشی تلفن همراه در دست مدتهای طولانی را با آن مشغولند و گاه این اشتغال چنان به افراط می‌کشد که توجه دیگران را جلب می‌کند.

یک شهروند بجنوردی به خبرگزاری جمهوری اسلامی گفت: برای فرزند نوجوانم یک دستگاه تلفن همراه خریده‌ام ولی اکنون از این کار پشیمانم.

ناهید اخوان افزود: فرزندم ساعتها با گوشی خود مشغول می‌شود که من بارها به او گفته‌ام اگر این زمانی را که صرف بازی با گوشی تلفن همراه و پیامک فرستادن می‌کنی کتاب مطالعه می‌کردی، دانشمند می‌شدی!

او اظهار داشت: به علت نبود فرهنگ درست استفاده، اکنون تلفن همراه و رایانه تمام وقت نوجوانان و جوانان را پر کرده و عمر آنها را تلف می‌کند.

یک جوان نیز در این‌باره گفت: در ماه بیش از هزار و ‪ ۵۰۰‬پیامک می‌فرستم و ماهانه مبلغ زیادی از هزینه قبض تلفن همراهم مربوط به پیامک است.

کیارش محمودیان خود را دانشجو معرفی می‌کند و می‌گوید: این پیامکها اغلب شامل جوک و شعر و پیامهای سرکاری است.

وی افزود: تلفن همراهم را یک لحظه از خودم دور نمی‌کنم و انگار به آن اعتیاد پیدا کرده‌ام.

او مدعی شد: اگر سری به خوابگاه‌های دانشجویی بزنید با دانشجویانی مواجه می‌شوید که به جای درس و مطالعه و تحقیق و یا حداقل دور هم نشستن دوستانه، هر یک گوشی تلفن همراهی را به دست گرفته‌اند و در حال ارسال و دریافت پیامک، گوش کردن آهنگ و مکالمه هستند.

شهروندی دیگر گفت: فرهنگ استفاده درست از تلفن همراه را نداریم.

توحید شکیبا افزود: اگر به پیامهای فوری گوشیهای تلفن همراهی که عمدتا از خارج وارد می‌شود توجه کنید پیامهایی در آنها درج شده مثل "من الان در جلسه هستم، بعد تماس می‌گیرم، روز خوبی داشته باشید" که این نشان‌دهنده استفاده درست آنان از تلفن همراه و پیامک در مواقع لازم است.

وی ادامه داد: ولی ما ساعتها از وقت خود را صرف رد و بدل کردن پیامکهای بیهوده می‌کنیم که برای این کار هم هزینه می‌دهیم و هم وقتمان را تلف می‌کنیم.

او اظهار داشت: اگر به خیابانها توجه کنید جوانان و نوجوانان زیادی را می‌بینید که یک تلفن همراه به دست دارند، راه می‌روند و صحبت می‌کنند که این به حالتی افراطی و گاه نابهنجار درآمده که در شان جوان ما نیست.

یک روانشناس هم در این‌باره به ایرنا گفت: تحقیقات نشان می‌دهد روی آوردن افراد به سمت دنیای مجازی اعم از تلفن همراه، ای‌میل و چت ناشی از کمرنگ شدن ارتباطات طبیعی و حضوری افراد با یکدیگر است.

نورالله رضایی افزود: هنگامی که ارتباط چهره به چهره افراد در فضاهای خانواده کم می‌شود اعضا به دنیای مجازی روی می‌آورند که با امکانات امروز دسترسی به آنها آسان و بی‌دغدغه است.

وی گفت: استفاده بی‌رویه از این فضاها پیامدهایی نیز دارد که مهمترین عارضه از دست رفتن زمان و فرصتها است.

این مدرس دانشگاه بیان کرد: مبادله افراطی پیام کوتاه، باعث دل‌مشغولی و مشغله‌های کاذب و بی‌فایده می‌شود.

رضایی افزود: علاوه بر لطمات جسمی، این افراطی‌گری هزینه‌های مادی زیادی نیز بر شخص تحمیل می‌کند که در صورت تخصیص این هزینه‌ها به امور مفید نتیجه بهتری عاید شخص می‌شود.

وی گفت: مهمترین راهکار ریشه‌ای در این زمینه تعمیق هرچه بیشتر ارتباطات چهره به چهره افراد با یگدیگر به خصوص در خانواده است.

او افزود: باید فرهنگ استفاده از تلفن همراه و فضاهای مجازی نهادینه شود و هر شخص یاد بگیرد که در چه زمانهایی از امکانات موجود استفاده کند.

در استان ‪ ۸۱۱‬هزار نفری خراسان شمالی ‪ ۸۰‬هزار نفر مشترک تلفن همراه با پیش شماره این استان هستند.

  • ۸۶/۰۵/۳۱

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">