حتمال انحلال برخی از شرکتهای مخابراتی وجود دارد
یک کارشناس مخابرات گفت: هماکنون با جابجایی درآمدها بین شرکتهای مخابراتی، ادامه فعالیت حدود 15 شرکت مخابرات استانی فراهم شده است، که بعد از خصوصی سازی و براساس قانون تجارت، شاید انحلال آنها در دستور کار قرار گیرد.
یک کارشناس مخابرات به فارس گفت: شرکتهای مخابراتی موجود در استانهایی مانند چهارمحال و بختیاری ، کهگیلویه و بویراحمد ، کردستان ، ایلام ، خراسان جنوبی و شمالی ، سیستان و بلو چستان و تعدادی دیگر از استانهای کشورمان بدلیل اینکه مردم نیازهای ضروری تری نسبت به استفاده از تلفن و امکانات مخابراتی دارند ، علیرغم قسطی دادن ، اما در عمل مردم تا حدودی استقبال کمتری داشتهاند و بدین ترتیب عرضه خدمات مخابراتی در برخی استانها مقرون به صرفه نیست.
وی گفت: اما از آنجائیکه دولت مکلف به خدمات رسانی به تمام مردم براساس اصل 43 قانون اساسی فارغ از هرگونه سود یا زیان است، وزارت ارتباطات و فنآوری اطلاعات با استفاده از اختیارات قانونی خود و به منظور تداوم خدمات رسانی به مناطق محروم کشور در آمد شرکتهای مخابراتی سودده (ارتباطات سیار ، استانهای تهران ، اصفهان ، خراسان رضوی ، شیراز) را بین حدود 15 شرکت مخابرات استانی تقسیم کرده و به عبارتی همه ساله بودجه« سربه سر» برای آنها بسته می شود.
این کارشناس مخابرات افزود: براساس برخی نظرات کارشناسان مخابرات در صورتی که خصوصی سازی با شتاب صورت گیرد، طبق بند های 3و 4 ماده 199 قانون تجارت ، شاید مجمع شرکت مخابرات خصوصی شده بتواند، رای به انحلال شرکتهای مخابرات استانی زیان ده، دهد.
وی گفت :بدلیل اینکه خصوصی سازی مخابرات فقط از زاویه اقتصادی مورد بررسی قرار گرفته و زوایای گوناگون این امر از منظرهای مختلف اجتماعی ، فرهنگی ، امنیتی و غیره تا حدودی مورد بررسی قرار نگرفته است ، احتمال دارد با خصوصی سازی شتاب زده مخابرات، مردم متضرر شوند.
وی افزود: موضوعاتی مانند ودیعه بیش از 38 میلیون مشترک مخابراتی ، که اموال و داراییهای امروز شرکتهای مخابراتی حاصل آنها است، میتواند پاسخ «به روزرسانی» ودایع داشته باشد.
- ۸۶/۰۷/۱۶