ITanalyze

تحلیل وضعیت فناوری اطلاعات در ایران :: Iran IT analysis and news

ITanalyze

تحلیل وضعیت فناوری اطلاعات در ایران :: Iran IT analysis and news

  عبارت مورد جستجو
تحلیل وضعیت فناوری اطلاعات در ایران

خودمان اینترنت را ارزان کنیم؟

| شنبه, ۱۶ مرداد ۱۳۸۹، ۱۲:۴۴ ب.ظ | ۰ نظر

علی شمیرانی - چندی پیش خبر رسید که نرخ اینترنت در کشور 20 درصد کاهش یافته است. کاهش قیمت‌هایی از این دست در گذشته نیز از سوی دولت اعمال شده بود، اما برای کاربران نهایی چندان محسوس نبوده و نیست.

درخصوص کاهش 20 درصدی اخیر هم پیش‌بینی می‌شد در نهایت 8 درصد کاهش قیمت به کاربر نهایی و مصرف‌کنندگان برسد.

دعوای قدیمی دولت و خصوصی‌ها بر سر اینکه چرا اینترنت به یکباره و محسوس ارزان نمی‌شود، باشد برای بعد. فقط به ذکر همین مختصر بسنده می‌شود که مدیر یکی از شرکت‌های خصوصی عرضه‌کننده اینترنت اخیرا اعلام کرده که دولت اینترنت (پهنای باند) را رایگان کند تا ما آن را ارزان کنیم. این هم آب پاکی روی دست کاربران اینترنت.

اما اخیرا معاون وزیر ارتباطات و رییس سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی از شیوه جدیدی برای کاهش نرخ اینترنت سخن گفته است. وی نیز بر این نکته تاکید داشته که نباید انتظار کاهش مستقیم و برابر افت قیمت پهنای باند را برای کاربران نهایی داشت و البته ایشان خبر از تداوم کاهش نرخ اینترنت از سوی دولت را نیز داد.

نکته قابل تامل در سخنان رییس جدید رگولاتوری اشاره به این موضوع بود که با توجه به تعیین تعرفه‌های اینترنت توسط دولت و شرکت زیرساخت، کاهش 20 درصدی قیمت پهنای باند در درجه نخست با افزایش بهره‌وری این شرکت و در مرحله بعد با خواست مردم از اپراتورها محقق می‌شود.

وی درخصوص غیرمحسوس بودن کاهش قیمت و نیز مختار بودن شرکت‌ها برای برخورداری از آن، گفته است، شما رسانه‌ها روی این مساله کار کنید، ما نیز کار خواهیم کرد تا مردم از این موضوع مطلع شوند و حرکت برای دریافت این تخفیف را از اپراتورها بخواهند.

به گفته ایشان، مشترکان بهترین ناظر هستند و اکثر اپراتورها برای اخذ تخفیف اقدام خواهند کرد.

اما درخصوص این اظهارات پرسشی مطرح است. در حال حاضر کاربران اینترنت دایال آپ یا از اینترنت هوشمند بهره می‌برند و یا کارت اینترنت خریداری می‌کنند. در چنین شرایطی این کاربران با قبض تلفن، بقالی‌ها و دکه‌های روزنامه فروشی طرف هستند. آن دسته از کاربرانی هم که از اینترنت پرسرعت بهره‌مند هستند، اصولا انتخاب دیگری ندارند و در بسیاری از نقاط تهران یا ظرفیت‌ها پر است یا اینکه رقیبی نیست.

از این رو صورت مساله روشن است. کاربران یا اصلا به اپراتور دسترسی ندارند و یا حق انتخاب ندارند. اینکه رسانه‌ها بر خواسته مردم برای کاهش نرخ اینترنت از سوی بخش دولتی و خصوصی همواره تاکید داشته باشند، قابل درک و پذیرش است اما اینکه کاربران چگونه می‌توانند حق خود را از اپراتورها بگیرند، مفهوم نیست.

بنابراین پیشنهاد می‌شود سازمان تنظیم مقررات همچون سایر دستگاه‌های نظارتی، با الزام تمامی شرکت‌های ارایه دهنده خدمات اینترنتی به درج شماره شکایات مردمی که متعلق به سازمان است، شماره ویژه‌ای را به این امر اختصاص دهند. به نظر می‌رسد این بهترین و ساده‌ترین روش برای مشارکت مردم جهت کاهش نرخ اینترنت باشد. چراکه ابزار قانونی لازم تنها در اختیار این سازمان است.
منبع : روزنامه فناوران

  • ۸۹/۰۵/۱۶

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">