ITanalyze

تحلیل وضعیت فناوری اطلاعات در ایران :: Iran IT analysis and news

ITanalyze

تحلیل وضعیت فناوری اطلاعات در ایران :: Iran IT analysis and news

  عبارت مورد جستجو
تحلیل وضعیت فناوری اطلاعات در ایران

خودپردازها‌ی بانکی چگونه کار می‌کنند؟

| شنبه, ۲۳ آذر ۱۳۹۲، ۰۲:۵۲ ب.ظ | ۱ نظر

دستگاه‌های خودپرداز از طریق دریافت کارت‌های عضو شتاب و شناسایی و تایید اطلاعات وارد شده می تواند پول نقد و خدمات متنوعی را در اختیار دارنده کارت قرار دهند.

به گزارش موبنا،‌ خودپرداز همانند یک کامپیوتر درشبکه عمل کرده که کامپیوتر مرکزی آن از طریق لینک‌های زمینی و ماهواره‌ای به سرور یا میزبان (H0ST) اصلی متصل می‌شود.

در برخی کشورها از جمله کشور ما یک شبکه بین بانکی(در ایران به اسم شتاب) وجود دارد که سرور اصلی بانک‌های مختلف از این طریق به هم متصل هستند تا مشتری یک بانک بتواند از خودپرداز بانکی دیگر استفاده کند.

زمانی که مشتری کارت خود را وارد دستگاه می‌کند دستگاه کارت خوان محتویات آن را خوانده و به کامپیوتر اصلی می‌فرستد.

کامپیوتر مرکزی از مشتری رمز عبور را خواسته و پس از اینکه مشتری رمز عبور را وارد کرد کامپیوتر اصلی اطلاعات روی کارت و رمز عبور مشتری را جهت تایید درستی آنها از طریق لینک ارتباطی به سرور اصلی می فرستد.

در صورتی که کارت متعلق به بانکی دیگر باشد، سرور اطلاعات را به شبکه شتاب(بین بانکی) فرستاده و شتاب نیز براساس اطلاعات روی کارت آن را به سرور بانک مربوطه می فرستد.

سپس سرور اصلی شماره حساب و رمز عبور مشتری را بررسی کرده و درستی یا نادرستی آن را به کامپیوتر اصلی خودپرداز می‌فرستد، کامپیوتر اصلی خودپرداز در صورت دریافت تائیدیه از سرور اصلی از مشتری می خواهد تقاضای خود را از قبیل دریافت پول، رسید، انتقال وجه و غیره وارد کند سپس کامپیوتر اصلی خودپرداز تقاضای مشتری را به سرور اصلی می فرستد.

وقتی شما تقاضای دریافت وجه می کند، سرور اصلی موجودی حساب شما را چک کرده در صورتی که مجاز به برداشت وجه مورد نظر باشد، سرور اصلی اجازه ارائه پول به شما را به کامپیوتر اصلی خودپرداز می‌دهد.

کامپیوتر اصلی خودپرداز نیز موجودی صندوق خود را بررسی کرده در صورتی که به اندازه درخواست شما پول داشته باشد دستور پرداخت وجه را به دستگاه پرداخت کننده می دهد. دستگاه پرداخت کننده نیز پس از شروع عملیات پرداخت پول به شما، صحت انجام عملیات فوق را به کامپیوتر اصلی می فرستد، کامپیوتر اصلی نیز صحت انجام عملیات فوق را به سرور اصلی می‌فرستد تا سرور نیز عملیات هایی از قبیل کسرکردن وجه دریافتی از حساب شما را انجام دهد.

به علت سرعت بالای عملیات فوق قبل از اینکه شما وجه را دریافت کنید از حساب تان کم می‌شود. به همین دلیل اگر در بین راه برای پرداخت کننده مشکلی پیش بیاید از حساب شما کسر شده بدون اینکه پرداختی انجام شده باشد.

ذکر این نکته ضروری است که پروتکل ارتباطی بین خودپرداز و سرور اصلی پیش بینی هر نوع اتفاقی برای اطلاعات را کرده است و برای هر مشکلی راه کاری نیز اندیشیده است.

پس از اینکه سرور وجه را از حساب شما کم کرد، کامپیوتر اصلی خودپرداز دستور ارائه کارت و رسید به شما را می دهد و وقایع اتفاقی را نیز روی چاپگر چاپ می کند.

خودپرداز به زبان‌های دیگر در کشور‌های آمریکا (Automated Teller Machine (ATM (بانکدار خودکار)،

شرق آمریکا MAC machine یا (MAC (Money Access Center (مرکز دسترسی به پول)،کانادا (Automated Banking Machine (ABM (دستگاه خودکار بانکی)،برخی زبان‌های اروپایی Bancomat یا Bankomat (دستگاه خودکار بانک)،اسپانیا Cajero Automático (دستگاه خودکار نقد کردن)،انگلستان Cashpoint و Cashmachine (نقدگاه)،آلمان Geldautomat (دستگاه خودکارِ پول)،‌نروژ Minibank (بانک کوچک)،هلند Pin Automaat (دستگاه خودکار پول کشیدن) و سوییس Postomat (دستگاه خودکار بانکی به نام سوئیس پست) می‌شود.

  • ۹۲/۰۹/۲۳

نظرات  (۱)

با تشکر فراوان، متن بسیار جالبی بود. ممنون میشم اطلاعات جزعی تر بدید و یا منابعی که ازش استفاده کردید رو به ما هم معرفی کنید.

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">