دامپینگ مانع توسعه اپراتورهای مجازی شده است
مدیرعامل شاتل موبایل بزرگترین چالش بازار اپراتورهای مجازی تلفن همراه (MVNO) را دامپینگ (شکست قیمت) در تعرفههای دیتا توسط اپراتورهای MNO عنوان و آن را کشندهترین موضوع برای تمامی بازیگران این بازار توصیف کرد.
شاتل موبایل - آرش کریمبیگی در پنل فرصتها و چالشهای اپراتورهای مجازی تلفن همراه که از سوی سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی در نمایشگاه تلکام برگزار شد، گفت: از بین 9 دارنده پروانه MVNO، هفت شرکت در بخش پرداخت و بانکی و دو شرکت دارای پروانه FCP بودند.
وی درخصوص چالشهای MVNOها برای ورود به بازار و تحقق برنامهها گفت: چالش نخست این بود که تجربه پیادهسازی MVNO، تجربه اول اپراتور به معنای میزبان، تجربه اول شرکتهای متقاضی و همچنین تجربه نخست رگولاتور به عنوان مرجعی که باید این فضا را مدیریت میکرد، بوده است.
او با بیان اینکه مستقل از موضوعات ارزش و زمان بر بودن پیادهسازی فنی و برندسازی که به غیر از دو یا سه شرکت از دارندگان پروانه، بقیه بازیگرها مجبور بودند از ابتدا برندسازی هم بکنند و این موضوع هزینه و زمان زیادی را به آنها تحمیل میکرد، یکی دیگر از چالشهای این بازار را عدم اجرای کامل مصوبات دانست.
کریم بیگی چالش سوم را نظارت بر بازار دانست و گفت: طبق اعلام مدیران برخی از شرکتهای دارنده پروانه، مواردی در قراردادهای MVNOها وجود دارد که با اصول ذاتی مصوبات کمیسیون تنظیم مقررات ارتباطات در تضاد بوده اما قرارداد آن بین طرفین امضا شده و به یک توافق تجاری منتج شده و در نهایت با تایید رگولاتوری به عنوان قرارداد تایید شده، منجر به صدور پروانه شده است.
او گفت: به نظرم هنوز فرصت ورود رگولاتوری به این موارد قراردادی وجود دارد تا چالشهایی که MVNOها مطرح میکنند، با ابزار قانونی خود پوشش دهد.
مدیرعامل شاتلموبایل گفت: این نقد به همه دارندگان پروانه MVNO وارد است که ابتدا سعی کردیم با ارایه صرفا تخفیف وارد بازار شویم.
کریم بیگی یکی دیگر از چالشهای این بازار را بدعتهای جدید از سوی قانون گذاران جدیدالورود به بازار ICT عنوان کرد که نمونه آن برای قطع آبونمان شرکت مخابرات ایران اتفاق افتاد.