درباره اینترنت حلال
علی شمیرانی - اینترنت، اینترنت ملی، شبکه اینترانت، شبکه ملی دیتا، شبکه اینترنت داخلی، اینترنت پاک و... ، موارد مذکور اسامی و اقسام جدید اینترنت در کشور تلقی شده و هر از چندگاهی یک مسوول با استفاده از عبارتی جدید، نام و تفسیر متفاوتی از اینترنت ارایه می کند.
اما در جدیدترین اظهار نظر پیرامون اینترنت، یک مقام مسوول خبر از راه اندازی نخستین شبکه "اینترنت حلال" در کشور داده است. به گفته ایشان، نخستین شبکه اینترنت حلال که از سایت های غیر اخلاقی پاک شده است ، برای نخستین بار در ایران راه اندازی می شود.
' علی آقا محمدی ' با بیان اینکه مقدمات راه اندازی این شبکه در کشور فراهم است تاکید کرده، می توان شبکه اینترنت حلال را توسعه داد و به سایر کشورهای اسلامی و همسایه متصل کرد. به گفته ایشان، با راه اندازی شبکه اینترنت حلال شاهد تحولات بزرگی در عرصه دولت الکترونیکی، تجارت الکترونیکی و بانکداری الکترونیکی خواهیم بود و تمام خدمات الکترونیکی از طریق این شبکه در اختیار کاربران اینترنت داخلی قرار می گیرد .
عبارت مقابل پاک، نجس و مقابل حلال، حرام است. به این ترتیب ممکن است تلقی شود که زندگی روزانه، مبادلات اقتصادی و شئون مختلف زندگی ایرانیان به "حرام" و "نجس" آلوده شده است. لیکن در واقع منظور فنی از تمام عبارات متنوع به کار گرفته شده از سوی مسوولان، همچون اینترنت ملی، پاک و حلال، همان شبکه اینترانت ملی است. شبکه ای که با اتکا به اطلاعات و نیازمندی های داخلی در حال شکل گیری بوده و به نیازهای کاربران داخلی با سرعتی نامحدود پاسخ می دهد.
اما این که چرا از عبارات و الفاظی استفاده می شود که اتفاقا به سرعت نیز توسط رسانه های غربی و ضد ایران برای ارایه چهره ای غیر واقعی و ناشایست مورد دستاویز قرار می گیرد، موضوعی است که پاسخ و ملاحظات لازم از سوی مسوولان امر را طلب می کند.
ذکر این نکته ضروریست که کمتر کسی در کشور یافت می شود که با توجه به تهدیدهای فرهنگی و امنیتی خارج از مرزهای کشور، مخالف زمینه سازی و ایجاد شبکه ای داخلی برای ارایه خدمات ملی در کشور باشد. پر واضح است که از نظر اقتصادی و امنیتی نیز گردش جهانی اطلاعات ملی و داخلی به صرفه و صلاح کشور نیست، لیکن تنوع عبارات خاص به کار گرفته شده از سوی مسوولان امر می تواند منجر به برداشت های نادرست، نگرانی و ایجاد مقاومت در اجرای آن شود.
منبع : فناوران
- ۹۰/۰۱/۲۷