درباره نخستین دیدار وزیر و بخش خصوصی
علی شمیرانی - کسانی که در موضوع بازاریابی دارای تجربه و تخصص هستند، به خوبی با واژه نخستین برخورد یا مواجهه و اثرات مستقیمی که می تواند بر ذهن مخاطبان داشته باشد آشنا هستند. گاهی اوقات اولین برخورد می تواند آخرین برخورد نیز باشد، چرا که به هر دلیلی از ظاهر افراد و محیط گرفته تا نحوه بیان و طرح موضوع در ایجاد یک ارتباط موثر و تدوام رابطه می تواند تاثیر به سزایی داشته باشد.
چندی پیش و پس از قریب به یکسال از انتصاب وزیر ارتباطات، فضایی فراهم شد تا بخش خصوصی از طریق صبحانه های معروف اتاق بازرگانی که برخی از آن با عنوان پارلمان بخش خصوصی نیز نام می برند، دیداری انجام شود.
این دیدار با حضور نمایندگان زیادی از نهادها، انجمن ها و شرکت های خصوصی به همراه وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات برگزار شد. بر اساس گزارش های منتشره در این نشست تندترین انتقادات در قالب طرح حدود 50 سوال خطاب به وزیر فعلی مطرح شد.
انتقاداتی که از سوی تقی پور وزیر ارتباطات، دور از انصاف خوانده شد و ایشان به برخی سوالات با طرح این موضوع که ناقض ارزش های انقلابی است، پاسخ نداد. موضوعی که در مطبوعات نیز با تیترهایی همچون وزیر ارتباطات زیر تیغ تندترین انتقادها و صبحانه تلخ همراه شد.
بدون ورود به جزییات مطروحه در این نشست، باید به مقدمه این نوشتار یعنی نخستین برخورد و تداوم یک تعامل سازنده بازگشت. برای روشن شدن موضوع بد نیست اذهان فعالان این حوزه را به دوران وزیر اسبق ارتباطات و فناوری اطلاعات بازگرداند. بخش خصوصی از نوع تعامل وزیر اسبق رضایت نداشت.
از علت و چرایی این موضوع که بگذریم، به نتیجه و خروجی فقدان تعامل مناسب باید پرداخت. به هر حال هر دو طرف ماجرا یعنی بخش خصوصی و وزیر ارتباطات اسبق دلایل خاص خود را داشتند، اما سرانجام کار نارضایتی و فاصله میان هر دو طرف را به مدت چهار سال در پی داشت.
حال به دیدار اخیر وزیر ارتباطات با نمایندگان بخش خصوصی باز گردیم. از کنش و واکنش این جلسه این طور می توان نتیجه گرفت که حداقل و احتمالا در ذهن وزیر ارتباطات تصویر و ذهنیت خوبی نباید شکل گرفته باشد. اگرچه تعدادی از فعالان بخش خصوصی سعی کردند تا با برخوردی حرفه ای مسایل مطروحه در این جلسه در همان جلسه باقی بماند. به این ترتیب که فضای جلسه را تا روزهای آتی به بیرون از جلسه نکشیده و قضاوت زودهنگام نکنند. لیکن برخی نیز ترجیح دادند تا با اتخاذ مواضع خود در رسانه ها اقدام به نتیجه گیری کنند.
به هر تقدیر جا دارد تا توصیه شود چنانچه طرفین قصد تداوم تعاملی سازنده دارند، می بایست صبورانه و به دور از ذهنیات از پیش شکل گرفته گام بردارند. اگر هم غیر از این است که تا اطلاع ثانوی شکل تعاملات به دوران گذشته باز می گردد که طبعاً کسی هم از آن راضی نبود.
منبع : فناوران
- ۸۹/۰۵/۰۹