دیتاسنتر ملی در اصفهان راهاندازی میشود
مدیرعامل شرکت مخابرات استان اصفهان، از نصب و راهاندازی نخستین مرکز دیتاسنتر کشور در این استان خبر داد.
مهندس ابراهیمی، در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری ارتباطات و فناوری اطلاعات (سیتنا)، گفت: بعد از تهران، اصفهان دومین استان از نظر تعداد مشترکان تلفن ثابت و همراه بوده و در حال حاضر یک میلیون و 800 هزار شماره تلفن در سطح استان اصفهان فعال است.
وی، ضریب نفوذ تلفن در این استان را 36 و در شهر اصفهان را 45 عنوان کرد و افزود: به لحاظ موقعیت صنعتی، دانشگاهی و تحقیقاتی موجود در اصفهان، همچنان میزان تقاضا برای تلفن ثابت و همراه در حال افزایش است.
وی گفت: تاکنون حدود 4500 کیلومتر فیبر نوری در سطح اصفهان به بهرهبرداری رسیده و 90 درصد روستاها از طریق شبکههای فیبر زمینی یا هوایی به هم مرتبط شدهاند.
مدیرعامل مخابرات استان اصفهان، اظهار داشت: با تقسیط فیش تلفن در شهر با 10 قسط و در روستا به 20 قسط در انتهای سال 84 ثبت نام تلفن انجام شد.
وی افزود بر اساس برنامهی محرومیتزدایی از روستاها، افراد روستایی با پرداخت سه هزار تومان صاحب امتیاز یک خط تلفن ثابت میشوند که برای نخستین بار در سطح کشور، در استان اصفهان از 200 هزار متقاضی ظرف مدت 20 روز ثبت نام به عمل آمد و اکنون 85 درصد از ثبت نام کنندگان فیشهای قسطی در حال پرداخت اقساط خود هستند.
وی، با بیان این مطلب که طی شش ماه گذشته، فعالیتهای خاصی در زمینهی امکانات مخابراتی برای روستاها ایجاد شده است، افزود: امکان برداشتن کد روستا، این امتیاز را برای روستائیان فراهم کرده که در حوزهی استحفاظی یک بخش مرکزی اصفهان بدون گرفتن کد با یکدیگر ارتباط برقرار کنند.
ابراهیمی، ادامه داد: امکان بهرهبرداری از کانالهای ارتباطی برای روستاها بهطور کامل فراهم شده و بعد از اجرا و عملی شدن حذف کد، امکانات کانالهای مورد نیاز روستاها بهطور صددرصد افزایش مییابد.
مدیرعامل مخابرات استان اصفهان، در ادامهی گفتوگو با خبرنگار سیتنا، تصریح کرد: برای اولین بار در سطح کشور، شبکههای اینترنت و یا ISP های محلی کوچک در سطح روستاهای اصفهان ایجاد شد.
وی گفت: در روستای نودوران از توابع زرین شهر اصفهان، یک شبکهی اینترنت داخلی ایجاد و از طریق فیبر نوری به مراکز استان وصل شد. این شبکهی اینترنت، مطمئن و با سرعت بالا برای روستائیان فراهم شده است.
وی افزود: در میان 11 PAP موجود در استان اصفهان، نه PAP فعال بوده و امید است که با توجه به ایجاد زیرساختهای موجود اینترنت استانی، تحول عظیمی در درآمد این شرکتها به وجود آید.
ابراهیمی، همچنین از نصب و راهاندازی سیستم ناک به عنوان کنترلکنندهی دیتاسنتر کشور و به صورت پشتیبان تهران در اصفهان خبر داد.
وی، با اشاره به فعال کردن 128 دفتر ICT در سطح استان اصفهان تاکید کرد: در تلاش هستیم تا ICT را در سراسر شهرها به میزان مورد نیاز راهاندازی و بعد از نصب و راهاندازی از طریق مناقصه به بخش خصوصی واگذار نمائیم.
ابراهیمی افزود: دانشگاه صنعتی اصفهان، علوم پزشکی و دیتاسنتر اصفهان به وسیلهی یک شبکه به صورت پایلوت آزمایشی راهاندازی شده و تلاش میکنیم که تمامی دانشگاهها را به این شبکه متصل کنیم.
ابراهیمی، گفت: بیمارستانهای دولتی و خصوصی که مراجعهکنندهی بسیار دارند نیز به شبکهی فیبر نوری متصل میشوند.
به گفتهی ابراهیمی، سه نقطه به عنوان دیتا سنتر ملی در نظر گرفتنه شده که اصفهان و تهران جزو این مراکز محسوب میشوند که مرکز اصفهان زودتر از تهران به بهرهبرداری خواهد رسید.
وی، در پایان گفت: اکنون یک پایلوت دیتا با مشارکت استانداری در سطح استان ایجاد شده و امکان ذخیرهسازی اطلاعات در دیتاسنتر موجود را به صورت استانی فراهم میکند.
- ۸۵/۰۵/۲۱