راهکاری برای ساماندهی پیامکهای تبلیغاتی
تبلیغات انبوه پیامک تلفن همراه در حال حاضر نه تنها هدفمند نیست بلکه به عقیده کارشناسان نابهسامانی حوزه تبلیغات کشور را به دنبال داشته است.
امروزه که ایمیل و حسابهای الکترونیکی افراد بیشتر جنبه بروشور تبلیغاتی را بازی میکنند، شاهدیم که تلفن همراه نیز به این موضوع روی خوش نشان داده و شماره تلفنهای همراه بهعنوان صندوقچهای برای تبلیغات و بازاریابی درآمده است.
همچنین در شرایطی که کاربرد تلفن همراه در حوزه صدا اشباع شده و دیتا درصدد خودنمایی است، بسیاری معتقدند که کاربری تلفن همراه طی چند سال آینده به جایی میرسد که دیگر گوشی تلفن همراه در کنار گوش افراد قرار نخواهد گرفت و تمامی فعالیتها بر بستر دیدگان انجام خواهد شد.
طی سالهای گذشته تبلیغات صوتی نیز رایج شد و اپراتورهای در نظرگرفته شده برای تبلیغ و بازاریابی یک محصول به صورت تصادفی با شمارههایی تماس میگرفتند و طی گفتوگویی نظر افراد را به خرید محصول مورد نظر جلب میکردند.
اما متاسفانه از زمانی که قابلیت پیامکهای گروهی راهاندازی شد، صبر و حوصله کاربران نیز سرریز شده و به جرات میتوان گفت که آسایش از افراد گرفته شده است.
پیامکهایی که هر ساعت با یک مضمون برروی نمایشگر تلفنهای همراه نقش میبندند، کاملا مشخص است که اکثرا غیر هدفمند و بدون برنامهریزی خاصی هستند چراکه از البسه و ابزار گرفته تا نشست کارگاههای تخصصی و اخبار و غیره را شامل میشوند.
صرف تبلیغات بد نیست اما به گفته کارشناسان باید مسیر و هدف درستی برای آن اتخاذ شود چراکه در غیر این صورت تنها هزینهای بدون بازده انجام شده و عملا پول دور ریز شده است.
در حال حاضر اکثر پیامکهایی که توسط افراد دریافت میشود، بدون ارتباطات با حوزه کاری و علایق آنهاست و اثبات صحت این امر از تست چنین موضوعی برروی جامعه هدف کوچکی امکانپذیر است.
جالب آنجاست که برخی از افراد میگویند که بارها شماره خود را به اپراتور مربوطه یعنی 09990 مبنی بر تمایل نداشتن برای دریافت پیامکهای تبلیغاتی تسلیم کردهاند اما سرانجامی نداشته، جز این که مجددا پیامکها را دریافت کردند، هرچند که این موضوع جامعیت ندارد و معدود افرادی چنین موضوعی برایشان به وجود آمده است.
اکثر پیامکهایی که در حال حاضر برای کاربران به صورت گروهی ارسال میشود، از یک منبع مشخص است و شرکتهای مخصوص، پانلهای خود را برای فروش به مردم و شرکتها در اختیار نمایندگان مربوطه قرار میدهند تا اطلاعرسانی عمومی داشته باشند.
اما به گفته کارشناسان باید در این باره بانک اطلاعاتی مشخص به مراکزی که تمایل به استفاده از پانلها دارند، ارائه شود تا دچار پرتی تبلیغات نباشیم.
از طرف دیگر تمامی شرکتهای ارائهدهنده خدمات پیامکها و MMSهای گروهی به صورت تفکیکی بانکهای اطلاعاتی مشاغل را دارند که باید به متقاضیان ارائه دهند اما متاسفانه برخی شرکتها به دلیل بودجههای بیش از اندازه خود، دایره این بانک اطلاعاتی را گستردهتر کرده و به سایر حوزهها ورود میکنند، در حالی که باید در این بین محدودیتی نیز از جانب اپراتورهای تلفن همراه برای این شرکتها اعمال شود تا شاهد نظم و ترتیب در این حوزه باشیم.
به گفته کارشناسان شاید این موضوع بتواند یکی از روشهایی باشد که دغدغه بسیاری از کاربران تلفن همراه را برطرف کرده و حوزه تبلیغات الکترونیکی را نیز هدفمندتر کند.
منبع : ایسنا
- ۹۰/۰۹/۱۶