رسیدگی به شکایات اینترنتی از واقعیت تا ...
علی شمیرانی - اگرچه به دلایل مختلفی گزارشی مبنی بر برخورد با شرکت های متخلف اینترنتی منتشر نمی شود و به درستی مشخص نیست نتیجه شکایات به کجا ختم می شود، اما این دلیلی نمی شود که اصولا شکایتی در کار نباشد. کاربران اینترنت در ایران بنا به دلایلی همچون کم فروشی و سرویس غیر قابل اتکا از شرکت های ارایه دهنده خدمات اینترنتی شاکی هستند.
در این میان نهادهای مختلفی از جمله سازمان تنظیم مقررات، شرکت فناوری اطلاعات، سازمان نظام صنفی رایانه ای و انجمن صنفی شرکت های اینترنتی در قالب خبرهایی که در رسانه ها منتشر می شود، داعیه تولی گری رسیدگی به شکایات اینترنتی کاربران را دارد.
این که چه نهادی باید در نهایت در این حوزه حرف آخر را بزند، موضوع این نوشتار نیست. لیکن آیا کاربران اینترنت به راستی می دانند چه مواردی از مصادیق مشخص تخلف در ارایه خدمات اینترنتی به شمار می رود و جرایم پیش بینی شده برای مصادیق مذکور چیست؟
این که کاربران دقیقاً چه شواهد و مستنداتی را باید به نهاد داور ارایه کنند؟ این که کاربران دقیقا چگونه و از کجا باید به طرح شکایت بپردازند؟ این که کاربران در نهایت باید به کدام نهاد برای طرح شکایت خود مراجعه کنند؟
به این پرسش های بی پاسخ، تعدد نهادهای ذیربط که تلاش و علاقه ای برای صرف هزینه جهت معرفی هر چه بهتر خود به کاربران نبوده و در نهایت عدم انتشار گسترده نتایج برخوردهای احتمالی با شرکت های متخلف را نیز اضافه کنید تا در نهایت به این پرسش پاسخ دهید که موضوع رسیدگی به شکایات های اینترنتی واقعیت است یا ...؟
در نهایت این که با وجود تمام شعارهایی که از سوی برخی نهادهای مدعی مسوول بودن داده می شود به نظر می رسد حقوق مصرف کنندگان به علت وابستگی و ملاحظات صنفی با جدیت رسیدگی نشده و نبود یک نهاد حمایت از حقوق کاربران فناوری اطلاعات و ارتباطات محسوس است.
منبع : فناوران
- ۸۹/۰۶/۲۷