ITanalyze

تحلیل وضعیت فناوری اطلاعات در ایران :: Iran IT analysis and news

ITanalyze

تحلیل وضعیت فناوری اطلاعات در ایران :: Iran IT analysis and news

  عبارت مورد جستجو
تحلیل وضعیت فناوری اطلاعات در ایران

رشد10 برابری سهم IT در تولید ناخالص داخلی

| چهارشنبه, ۱ تیر ۱۳۹۰، ۰۲:۳۲ ب.ظ | ۰ نظر

رئیس مرکز فناوری اطلاعات و ارتباطات وزارت صنایع با اشاره به سهم 0.1 تا 0.2 درصدی فناوری اطلاعات در تولید ناخالص داخلی گفت: این رقم در برنامه پنجم باید به 2 درصد برسد که تحقق این هدف نیازمند سرمایه‌گذاری 1200 میلیارد تومانی است.

به گزارش فارس، محمود لیایی صبح امروز در یک نشست خبری با اشاره به پیش‌بینی سرمایه‌گذاری 1200 میلیارد تومانی در حوزه فناوری اطلاعات طی برنامه پنجم، اظهار داشت: این سرمایه‌گذاری به منظور توسعه دولت الکترونیک و فناوری اطلاعات در کشور انجام خواهد شد و به این ترتیب سالانه حدود 250 میلیارد تومان در حوزه فناوری اطلاعات سرمایه‌گذاری صورت می‌گیرد.

وی افزود: سهم فناوری اطلاعات در تولید ناخالص داخلی در حال حاضر 0.1 تا 0.2 درصد برآورد می‌شود که این رقم در برنامه پنجم باید به 2 درصد برسد.

وی تصریح کرد: همچنین 1.5 درصد صادرات غیرنفتی تا پایان برنامه پنجم باید صادرات محصولات فناوری اطلاعات اختصاص یابد.

لیایی ادامه داد: کمیته صنعت و توسعه صادرات و فناوری اطلاعات با حضور نمایندگان وزارتخانه‌های صنایع، بازرگانی، ارشاد، اقتصاد و ارتباطات و همچنین معاونین برنامه‌ریزی و علمی، فناوری رئیس جمهور تاکنون 5 جلسه داشته است که در این جلسات راهکارهای توسعه فناوری اطلاعات و صادرات در حوزه فناوری اطلاعات پیگیری می‌شود.

وی با بیان اینکه در وزارت صنایع 70 سیستم و سامانه در حال راه‌اندازی یا کار هستند، گفت: در این راستا سیستم‌هایی طراحی شده که مراجعه ارباب رجوع را به دستگاه‌های زیرمجموعه وزارت صنایع درحد امکان کاهش دهد و کاغذبازی در سیستم اداری محدودتر شود.
* یکی شدن سامانه‌های ضروری برای روزهای بعد از ادغام

رئیس مرکز فناوری اطلاعات و ارتباطات وزارت صنایع در ادامه در خصوص چگونگی فعالیت این مرکز پس از ادغام وزارتخانه‌های صنایع و بازرگانی به فارس گفت: در وزارت بازرگانی، فناوری اطلاعات در سطح یک معاونت اداره می‌شود که در صورت ادغام وزارتخانه‌ها ممکن است فعالیت بخش‌های فناوری اطلاعات این دو مجموعه در یکدیگر ادغام ‌شود که در این صورت تعاملاتمان با یکدیگر ادامه خواهد داشت.

وی تصریح کرد: جلساتی با معاونت فناوری اطلاعات وزارت بازرگانی داشته‌ایم و اولویت اول کار ما ادغام سامانه‌ها و سیستم‌هایی استکه دو دستگاه برای روزهای بعد از ادغام به آن نیاز دارند.
* آمار دقیقی در مورد نفوذ استاکس‌نت به واحدهای صنعتی نداریم

لیایی در مورد وضعیت نفوذ ویروس استاکس‌نت به سیستم‌های صنعتی کشور نیز به فارس گفت: آمار دقیقی در مورد تعداد واحدهای صنعتی و معدنی آلوده به این ویروس نداریم و در عین حال مشکل خاصی مبنی بر اینکه کار واحدهای صنعتی مختل شده باشد نیز به ما گزارش نشده است.

وی ادامه داد: کم و بیش گزارش‌هایی می‌رسد که ممکن است این ویروس در فعالیت‌های صنعتی و معدنی تأثیرگذار باشد ولی مشکل خاصی پیش نیامده است.

وی با بیان اینکه هدف ویروس استاکس‌نت نفوذ به اطلاعات هسته‌ای کشور بود که البته این هدف محقق نشد، افزود: در حال حاضر 3 شرکت خصوصی در حال ارائه آنتی ویروس استاکس‌نت به صنعتگران متقاضی هستند.

لیایی ادامه داد: نمی‌توانیم بگوییم چه حجمی از اطلاعات صنعتی از طریق ویروس استاکس‌نت منتقل شده ولی این خطر احساس می‌شود که ممکن است ویروس‌هایی از این دست، در واحدهای صنعتی و معدنی کشور وجود داشته باشد.
* لزوم ساخت بیش از 60 درصد محصولات مصرفی در حوزه امنیت اطلاعات

رئیس مرکز فناوری اطلاعات وزارت صنایع با اشاره به اینکه در حوزه امنیت فضای تبادل اطلاعت به کشور باید بیش از 60 درصد محصولات مصرفی تولید داخل باشند، گفت: برخی کشورها نیز در حال حاضر از محصولات امنیتی در زمینه تبادل اطلاعات که تولید ایران هستند، استفاده می‌کنند.

به گفته وی در حال حاضر صدور مجوزهای صنعتی به صورت دستی، قانونی نیست و در مورد صدور مجوزهای معدنی نیز طرح پایلوت این کار در حوزه فناوری اطلاعات در استان خراسان رضوی از دو ماه پیش اجرایی شده است که پس از آن در کل کشور تعمیم داده خواهد شد.
* چشم انداز سهم 10 میلیارد دلاری فناوری اطلاعات از تولید ناخالص داخلی

محمد حسین پاشنه‌طلا، معاون توسعه فناوری مرکز فناوری اطلاعات وزارت صنایع نیز در این نشست در مورد برنامه در دست تدوین جهت دستیابی به اهداف برنامه پنجم به خبرنگار فارس گفت: طبق بند الف ماده 46 قانون برنامه پنجم باید احکامی در جهت اعتلای صنعت فناوری اطلاعات در کشور تدوین شود.

وی با اشاره به برگزاری 35 جلسه فشرده در این راستا گفت: با توجه به اهمیت موضوع، برای اولین بار در اسناد بالادستی کشور واژه "صنعت فناوری اطلاعات " ذکر شده است.

وی با بیان اینکه طبق برنامه پنجم باید 1200 میلیارد تومان جهت ارتقاء صنعت فناوری اختصاص یابد، افزود: قبلاً به فناوری اطلاعات به عنوان یک صنعت توجه نمی‌شد و فعالین این حوزه نمی‌توانستند از وام صنعتی برخوردار شوند بلکه باید وام خدماتی دریافت می‌کردند.

پاشنه‌طلا با بیان اینکه سهم فناوری اطلاعات در تولید ناخالص داخلی تا پایان برنامه پنجم 2 درصد پیش‌بینی شده است، اظهار داشت: ارزش تولید ناخالص داخلی ایران تا پایان برنامه پنجم حدود 500 میلیارد دلار برآورد می‌شود که به این ترتیب صنعت IT باید سهم 10 میلیارد دلاری را پوشش دهد.

  • ۹۰/۰۴/۰۱

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">