ITanalyze

تحلیل وضعیت فناوری اطلاعات در ایران :: Iran IT analysis and news

ITanalyze

تحلیل وضعیت فناوری اطلاعات در ایران :: Iran IT analysis and news

  عبارت مورد جستجو
تحلیل وضعیت فناوری اطلاعات در ایران

رفع فیلترینگ ، رودربایستی ندارد

| شنبه, ۱۸ تیر ۱۳۹۰، ۰۲:۳۶ ب.ظ | ۱ نظر

پریسا سجادی - فیلتر شدن فیس بوک در کشور ما شده حکایت آن پدری که اسم پسرش را گذاشت رستم بعد خودش هم جرات نکرد اسم‌اش را صدا کند.دو سال پیش وقتی در شرایط بحرانی پس از انتخابات اینترنت و شبکه موبایل قطع و برخی وب سایت ها مثل فیس بوک به دلایل امنیتی مسدود شد انتظار می رفت که با رفع بحران چنانکه شبکه وب و موبایل به موقعیت پیشین خود بازگشت، فیس بوک هم رفع فیلتر شود، اما چنین نشد .

با گذشت بیش از دو سال از مسدود شدن دسترسی به شبکه اجتماعی محبوب فیس بوک اخیرا اظهار نظر های جالبی در خصوص این شبکه می شود . مثلا وزیر اطلاعات از مردم دعوت می کند که روی این شبکه اجتماعی با صفحه فارسی رژیم صهیونیستی مقابله کنند، یا کارشناسی از حوزه علمیه قم نسبت به حضور کمرنگ طلاب در فیس بوک و سایت فیلتر شده “بالاترین” گلایه می کند و اظهار نظرپلیس فتا که اعلام کرده ممکن است با بالا رفتن سطح فرهنگ ایرانیان فیس بوک رفع فیلتر شود. این اعلام نظر ها نشان می دهد که ظاهرا مسوولان نظام خود بالاخره به ناکارامدی مسدود سازی دسترسی به این شبکه اجتماعی پی برده اند و متوجه هستند که فیلترینگ نتوانسته مانع کارآمدی در برابر عضویت و حضور در این شبکه اجتماعی محبوب باشد.

حضور گسترده و فعال ایرانیان به ویژه چهره های فرهنگی، هنری، سیاسی و حتی نمایندگان مجلس شورای اسلامی در فیس بوک مسدود شده دلیل روشنی بر این ادعاست که ما از فیلتر گذشته‌ایم. اما با همه این ها سوال اینجاست که چرا مسوولان نسبت به فیلتر شدن این شبکه اجتماعی که در برهه ای خاص و به دلایل امنیتی اتفاق افتاد، بازنگری نمی‌کنند؟ چرا اقدام به مسدود سازی وب سایتی کرده اند که اساسا مبتنی بر گسترش ارتباطات اجتماعی در فضای مجازی است و کار خلاف قانونی در آن ترویج نمی شود؟ در واقع با فیلتر کردن شبکه ای مثل فیس بوک، فیلترینگ که باید مانعی برابر دسترسی به محتوای مجرمانه در فضای مجازی باشد کارکرد حقیقی خود را از دست داده است.

به این ترتیب کاربرانی که اساسا مجرم نیستند و به دنبال محتوای مجرمانه نمی‌گردند با دور زدن فیلترینگ برای رسیدن به شبکه اجتماعی، علاوه بر دسترسی به شبکه اجتماعی محبوب‌شان، به سادگی به محتوای مجرمانه‌ای که لزوما نیاز به مسدود شدن دارد نیز دسترسی می‌یابند. آیا مسوولانی که در حوزه فضای مجازی فعالیت می کنند اصلا به این فضا سری هم می زنند ؟ آیا نسبت به واقعیت های دنیای وب اشراف دارند ؟ آیا فرآیند فیلترینگ امری است غیر قابل بازگشت که برگشت از آن دور از شان مسوولان است ؟ داستان چیست؟
منبع : فناوران اطلاعات

  • ۹۰/۰۴/۱۸

نظرات  (۱)

عالی بود. حرف دل تمام کاربران ایرانی بود که به قلم خوب شما باز شد

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">