ITanalyze

تحلیل وضعیت فناوری اطلاعات در ایران :: Iran IT analysis and news

ITanalyze

تحلیل وضعیت فناوری اطلاعات در ایران :: Iran IT analysis and news

  عبارت مورد جستجو
تحلیل وضعیت فناوری اطلاعات در ایران

رگولاتوری نظارت می‌کند یا مشاهده؟

| شنبه, ۲۶ آذر ۱۳۹۰، ۰۳:۱۷ ب.ظ | ۰ نظر

علی شمیرانی - روز پنج‌شنبه دبیرخانه کنسرسیوم شرکت‌های PAP اقدام به برگزاری نشستی خبری با حضور دبیر و دو تن از مدیران و نمایندگان شرکت‌های مذکور در محل سازمان نظام صنفی رایانه‌ای کردند تا یک بار دیگر مسایل و مشکلات میان برخی شرکت‌ها و مخابرات به جای نهادهای ذیصلاح در رسانه‌ها مطرح شود.

در این نشست شرکت مخابرات ایران متهم به مشتری قاپی، کارشکنی، قانون‌گریزی، بی توجهی به حقوق مشترکان، ممانعت از توسعه بازار، عدم شفاف‌سازی روابط فیمابین، فشار و جذب نمایندگان فروش بخش خصوصی و تهاجم به بازار شرکت‌های خصوصی شد.

نمایندگان حاضر در این نشست همچنین سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی را نیز متهم به تعامل و ترس از شرکت مخابرات ایران و عدم ایفای نقش در حل اختلافات میان ایشان و مخابرات کردند.

در این نشست همچنین از شورای رقابت، سازمان بازرسی کل کشور، مجلس شورای اسلامی، مرکز پژوهش‌های مجلس و قوه قضاییه نیز به عنوان سایر مجاری مورد مراجعه شرکت‌های PAP در رسیدگی و رفع مشکلات ایشان نام برده شد. حاضران همچنین سه پیشنهاد نیز برای رفع مشکلات خود داشتند که مخلص پیشنهادات مذکور عبارت بودند از تسهیم بازار میان شرکت‌های خصوصی و مخابرات، بازنگری تعرفه تعاملات میان بخش خصوصی، مخابرات و زیرساخت و در نهایت بازنگری پروانه شرکت‌های ارایه خدمات دسترسی.

اگرچه شنیده‌ها حکایت از آن داشت که مواضع و مطالب مطروحه در این جلسه لزوماً مورد تایید و موضع سازمان نظام صنفی رایانه‌ای نبوده و برخی از شرکت‌های ‌PAP نیز مواضع مشابهی ندارند، اما فارغ از صحت و سقم اتهامات مطروحه آنچه در این میان حایز اهمیت است به نحوه ایفای نقش رگولاتوری در این زمینه باز می‌گردد.

به نظر می‌رسد سازمان رگولاتوری وظیفه نظارتی خود را با دیدن و مشاهده صرف مسایل و مشکلات یکسان انگاشته است. این که شرکت‌های خصوصی به جای رفع و رجوع مسایل خود به جای رگولاتوری سراغ سازمان بازرسی، دادگاه، مجلس و شورای رقابت که نافی وجود رگولاتوری است رفته و اتفاقاً احکام مورد نظر خود را نیز گرفته‌اند، اتفاق مطلوبی برای جایگاه رگولاتوری به شمار نمی‌رود.

اتهامات وارده به شرکت مخابرات و رگولاتوری از سوی نمایندگاه حاضر در این جلسه که گویی به شکل موازی و با طرح شکایت در دادگاه‌های کشور نیز در حال پیگیری است، خواسته یا ناخواسته به بدعتی برای دور زدن سازمان رگولاتوری تبدیل شده و به این ترتیب شاهد حضور بازیگران جدید و متعددی هستیم که می‌تواند به کمرنگ شدن هر چه بیشتر نقش این سازمان منتهی شود.

اگرچه شرکت‌های خصوصی نیز بر این نکته اشراف دارند که جایگاه شرکت مخابرات ایران در سوار بودن بر زیرساخت‌های ارتباطی و دسترسی از یک سو و روند طولانی و پیچیدگی رسیدگی قضایی به پرونده‌هایی از این دست عرصه را برای ایشان تنگ‌تر می‌کند، اما ظاهراً و ناچاراً چاره را در طی راه مذکور یافته‌اند.

اما نتیجه نهایی تداوم کشمکش‌های مذکور گذشته از زیان‌ وارده به شرکت‌های خصوصی، جایگاه رگولاتوری و ورود نهادهای متعدد به این عرصه، تهدید و تحدید بازار دسترسی عموم مردم به اینترنت خواهد بود. کما این که عرضه خدمات اینترنتی از سوی شرکت‌های مخابراتی به علت کیفیت پایین در برخی از استان‌ها توسط رگولاتوری ممنوع شده است. لذا اگر بخش خصوصی هم در تنگنا و محدودیت قرار گیرد، چشم مصرف‌کننده نیز از دود این ماجرا بی نصیب نخواهد ماند.
منبع : فناوران اطلاعات

  • ۹۰/۰۹/۲۶

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">