ITanalyze

تحلیل وضعیت فناوری اطلاعات در ایران :: Iran IT analysis and news

ITanalyze

تحلیل وضعیت فناوری اطلاعات در ایران :: Iran IT analysis and news

  عبارت مورد جستجو
تحلیل وضعیت فناوری اطلاعات در ایران

ریاضی: سیستم عامل ملی بی معنی است

| چهارشنبه, ۱۷ بهمن ۱۳۸۶، ۰۸:۱۵ ب.ظ | ۰ نظر

جلسه‌ی کمیته‌ی فن‌آوری اطلاعات و ارتباطات جامعه‌ی اسلامی مهندسین با حضور معاون فن‌آوری اطلاعات وزارت ارتباطات و فن‌آوری اطلاعات - در ارتباط با پیگیری طرح ملی نرم‌افزارهای متن باز برگزار شد.

عبدالمجید ریاضی در این جلسه ضمن بررسی روند نقد و بررسی موضوعات فنی در کشور و ضرورت وجود نقد و بررسی دلسوزانه و غیر جناحی، سیاست‌های کلی وزارت‌خانه در پیگیری حمایت از توسعه نرم‌افزارهای متن باز را تشریح کرد.

او افزود: عمده مباحثی که در فضای تضارب افکار جامعه مطرح است مباحث خاص سیاسی است و موضوعات فنی کمتر مورد توجه و بحث و تبادل نظر قرار میگیرد. بنابراین نفس فعالیت‌هایی مانند فعالیت‌های کمیته ارتباطات و فن‌آوری اطلاعات جامعه اسلامی مهندسین در مطرح کردن و پیگیری مباحث فنی و جمع آوری نظرات کارشناسی جامعه کار ارزشمندی است منوط به اینکه این فعالیت‌ها فارغ از تمایلات جناحی و سیاسی خاص و یا احساسی باشد و طبیعی است این جمع بندی نظرات کارشناسی مورد توجه دولت و مجلس نیز قرار خواهد گرفت.

وی ادامه داد: متاسفانه برخی از شعارها و طرح‌های فنی در کشور بهانه‌یی برای صرف هزینه‌های زیاد و بی نتیجه میگردد که نتایج آن نیز هیچ گونه تناسبی با شعارهای اولیه ندارد. بنابراین مخالفت با برخی شیوه‌های اجرایی و تاکید بر صرفه‌جویی در هزینه‌ها، دلیلی بر مخالفت با اصل طرح نیست.

ریاضی با بیان اینکه توسعه‌ی نرم‌افزارهای متن باز مورد توجه جدی دولت است و دولت درصدد توسعه و ترویج نرم‌افزارهای متن باز است، تصریح کرد: توسعه نرم‌افزارهای متن باز به دلیل صرفه‌جویی در هزینه‌های خرید نرم‌افزارهای پایه، مشکلات امنیتی نرم‌افزارهای بسته و در نهایت مشکلات ناشی از وجود ایرادات عمدی و یا سهوی در نرم‌افزارهای بسته و نبود خدمات پشتیبانی مطمئن در آن‌ها در حال پیشرفت و رشد است و دولت‌ها و سازمان‌های زیادی در دنیا از آن حمایت می‌کنند. این حمایت‌ها شامل سیاست‌های تشویقی و ایجاد مراکز خاص حمایت از نرم افزارهای متن باز است.

وی ادامه داد: توقف حمایت مرکز تحقیقات مخابرات از طرح ملی نرم‌افزارهای متن باز طبیعی است چرا که آن مرکز مسوولیت مستقیمی در این مورد ندارد. از طرف دیگر مسائلی از قبیل بودجه، اولویت‌های بالاتر و سلایق شخصی افراد نیز در نحوه پیگیری و یا توقف یک طرح در آن مرکز موثر است. برای حمایت آن مرکز از این طرح نیز زمان خاصی پیش‌بینی نشده بوده است.

معاون وزیر ارتباطات و فن‌آوری اطلاعات خاطر نشان کرد: این وزارت‌خانه با پرهیز از شعارگرایی و صرف هزینه‌های گزاف و بیهوده، با حمایت از بومی‌سازی پورتال متن باز لایف ری، آن را آماده بهره‌برداری سازمان‌ها و ادارات کرده است.

او افزود: این پورتال جوابگوی نیاز سازمان‌ها و ادارات است و بومی‌سازی آن با هزینه کمتر از یکصد میلیون ریال انجام شده است در حالیکه میلیاردها تومان هزینه پیاده سازی پورتال در ادارات و سازمان‌های مختلف انجام شده است و به جواب مطلوبی نیز نرسیده‌اند.

وی ادامه داد: باید در طرح و پیگیری موضوعات فنی از شعارهای بیهوده پرهیز شود. برای مثال واژه‌ی سیستم عامل ملی یک واژه مبهم و بی‌معنی است.

او گفت: سیاست دولت در حمایت از نرم‌افزارهای متن باز، سیاست توسعه‌ی تدریجی و حمایت‌های ترجیحی است. چرا که برای مهاجرت باید ملاحظاتی از قبیل مشکلات فنی نرم‌افزارهای متن باز، نبود نیروی انسانی کارشناس و آموزش‌های لازم را در نظر گرفت.

وی تصریح کرد: پیش بینی ما این است که با یک برنامه ریزی خوب باید ظرف مدت پنچ سال آینده تمامی سازمان‌ها و ادارات مهم به این سیستم‌ها مهاجرت کنند. به منظور دستیابی به این اهداف هم اکنون طرح تدوین برنامه راهبردی حمایت از نرم‌افزارهای متن باز به سفارش معاونت فن‌آوری در حال انجام است.

ریاضی تصریح کرد: در صورت استفاده دستگاه‌های دولتی از نرم‌افزارهای بسته و ایجاد اختلال و اشکال در بهره‌برداری از آن، مسوولیت آن متوجه شخص خرید کننده است و باید پاسخگو باشد.

  • ۸۶/۱۱/۱۷

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">