زمینة رشد نخبههای IT را فراهم کنیم
رییس مرکز محاسبات دانشگاه صنعتی شریف سرمایه گذاری شرکت همکاران سیستم روی یکی از شرکت های تاسیس شده توسط فارغ اتحصیلان دانشگاه شریف را اقدامی نو خواند و خواستار توسعه این نگرش در میان صنعت فناوری اطلاعات ایران شد.
یحیی تابش با اشاره به این که همکاران سیستم زمینه رشد وترقی را برای نخبههای آیتی فراهم کرده گفت: همکاران سیستم حاضر به سرمایهگذاری روی ایدههای نوین دانشجویان شده و پروژههایی درآمدزا به آنها سپرده است.
وی علاوه بر نیاز سرمایهگذاری روی ایدههای دانشگاه گفت: لازم است برای موفقیت این مدل در یک ارتباط جهانی نیز سنجیده شویم و در زنجیره جهانی و رقابت جهانی وارد شویم.
وی گفت: نباید در دنیا تنها دریافتکننده بلکه ارایهدهنده هم باید باشیم تا به پایداری در این حوزه برسیم.
به گفته این عضو هیات علمی دانشگاه، سرمایهگذاری خطرپذیر مسالهای است که باید به آن اهمیت داده شود تا دستاوردهای نوآورده امکان موفقیت در بازار داشته باشند.
رییس مرکز محاسبات شریف گفت: در شرایط فعلی ممکن است دستاوردهای نوآورانهای وجود داشته باشد که لازم است با تدابیر خاصی برای حمایت از آن امکان ثبت اختراع و ایده به وجود آید.
وی با اشاره به دانشجویان دانشگاه صنعتی شریف گفت: دانشجویان این دانشگاه با تشکیل گروههایی به توسعه تکنولوژی نرمافزار وتهیه نرمافزارهای آموزشی مورد نیاز دانشگاه پرداخته و توانستهاند دستآوردهای نوآورنهای داشته باشند که منجر به تولید محصولات نرمافزاری شده است.
وی افزود: این گروهها میتوانند از دانشگاه خارج شوند و در قالب یک شرکت تجاری فعالیت کنند و در این مسیر در صورت حمایت شرکتهای بزرگ، این گروهها که متشکل از نخبههای دانشگاه هستند رضایت خاطر پیدا کرده و بدین ترتیب از فرار نخبهها جلوگیری میشود.
به گفته این عضو هیات علمی دانشگاه صنعتی شریف، به طورسنتی دردانشگاهها آموزش فعالیت اصلی به شمار میآمد، اما پس ازمدتی برای پویایی، بخش پژوهش به آنها اضافه شد تا در توسعه مرزهای دانش و دستاوردهای اصیل علمی وتکنولوژی هم فعال باشند.
تابش افزود: این جریان در دانشگاههای ایران نیز شکل گرفت و در سالهای اخیر که دورههای کارشناسی ارشد ودکترا تاسیس شده کار پژوهشی از فعالیتی تفریحی به شکل کاری حرفهای و علمی تبدیل شده است.
وی با اشاره به نهادینه شدن پژوهش دردانشگاهها گفت: ورود پژوهش به دانشگاهها موجب نگاهی مجدد به دانشگاهها شد و فعالیت دیگری به عنوان کارآفرینی و نوآوریهای تکنولوژی در برنامه آنها قرارگفت.
وی افزود: این درحالی است که با نگاهی به خارج از کشور میبینیم که موضوع نوآوریهای صنعتی در کنار دانشگاههای بزرگ شکل یافته است و دانشگاهها تکنولوژی را درکارآفرینی وارد کردهاند.
وی با اشاره به مؤسسهی تکنولوژی ماساچوست (MIT) آمریکا گفت: دانشگاهها تکنولوژی را توسعه داده و آن را به بازار نزدیک میکنند و چنانچه دیده میشود در کنار MIT شرکتهای بسیاری در کنار دانشجویان و استادان شکل یافته است، Silicon Valley و شرکتهای آیتی و هایتک که در کنار دانشگاهها برای توسعه تکنولوژی شکل گرفتهاند نیز نمونههای دیگری هستند که در بازار تکنولوژی تاثیر زیادی دارند.
تابش در ادامه گفت: نگاه به مدلهای موفق دنیا انگیزهای شده تا در دانشگاه صنعتی شریف به این مقوله توجهی جدی شود.
وی تصریح کرد: در خارج از ایران شرکتهایی که به وجود میآیند در لبه تکنولوژی حرکت میکنند و با نوآوری این مرز را تکان داده و آن را به محصولی تجاری وصنعتی تبدیل می کنند و سپس درصدی از سهام شرکت به دانشگاه تعلق میگیرد.
وی با اشاره به اینکه شرکتها در کنار دانشگاهها براساس دستاوردهای نوآورانه شکل میگیرند گفت: در ایران سطح محصولات همانند دنیا نیست، اما از لحاظ توسعه تکنولوژی میتوانیم حرکتی نو داشته باشیم.
وی گفت: در ایران میتوان فعالیتهایی در جهت توسعه تکنولوژی، عملیاتی کردن و ورود آن به بازار انجام داد و این در حالی است که در آینده این فعالیتها می توانند به دستاوردهای نوآورانه منتهی شوند.
تابش افزود: امروزه در دانشگاهها فرآیند نوآوری یا توسعه تکنولوژی در مسیری هدایت و حمایت شده
قرار می گیرد، در دانشگاه شریف نیز در خردادماه سال جاری جشنواره کارآفرینی به منظور ارایه ایدهها و طرحهای تجاری و صنعتی برگزار شد.
- ۸۶/۰۴/۰۳