زیرساختهای ارتباطی کشور انحصاری است
مدیر دفتر فناوریهای نوین مرکز پژوهشهای مجلس با بیان اینکه زیرساختهای فنی و ارتباطی کشور انحصاری است، گفت: نحوه تقسیمبندی شبکه زیرساختی مخابرات و مقررات گذاری در ارتباطات و پروانههای صادره باعث ایجاد انحصار در زیرساختها شده است.
به گزارش فارس رضا باقری اصل در همایش فنی و ارتباطات اقتصاد و تجارت الکترونیکی به آسیبشناسی زیرساختهای فنی و تجارت الکترونیکی ایران پرداخت.
مدیر دفتر فناوریهای نوین مرکز پژوهشهای مجلس با اشاره به وضعیت فعلی زیرساختهای فنی و ارتباطی تجارت الکترونیکی ایران، وجود انحصار در زیرساختها، نحوه تقسیمبندی شبکه زیرساختی مخابرات، نحوه مقررات گذاری در ارتباطات و پروانههای صادره را مورد بررسی قرار داد.
باقریاصل با اشاره به این موارد یادآور شد: نکته موجود این است که مالکیت شبکه مصداق قانونگذار بوده یا حاکمیت شبکه.
وی با بیان اینکه نحوه مقرراتگذاری در این حوزه مصداق رقابت نیست، اضافه کرد: براساس پروانه اپراتور اول، این اپراتور میتواند از تمام تکنولوژیها برای ارائه خدمت استفاده کند؛ اما برای مثال در خصوص اپراتورهای وایمکس خدمات را به خدمات ثابت محدود کرده است که این اقدامات باعث ایجاد انحصار میشود.
باقریاصل با اشاره به آثار وجود انحصار بر توسعه تجارت الکترونیک اظهار داشت: عدم وجود رقابت و وجود انحصار میتواند بر توسعه تجارت تاثیرگذار باشد؛ به دلیل اینکه عدم وجود رقابت قیمتها را افزایش خواهد داد.
وی توضیح داد: برای مثال در این زمینه میتوان به کاهش قیمت سیمکارت در کشور پس از ورود اپراتور دوم تلفن همراه اشاره کرد.
وی ادامه داد: از دیگر تاثیرات وجود انحصار بر توسعه تجارت، کاهش کیفیت، عدم انعطافپذیری، عدم بهرهگیری از فناوریهای جدید، تحمیل هزینههای اضافه برای جبران کیفیت و جذابیت راهحلهای ارتباطی نامطمئن مانند ارتباطات وایرلس نام برد.
مدیر دفتر فناوریهای نوین مرکز پژوهشهای مجلس، با تاکید بر لزوم ثبات در سیاستهای مدیریت و توسعه ارتباطات، گفت: برای توسعه پایدار در زمینه تجارت الکترونیک، باید سیاستهایی که مسئولان دولتی اتخاذ میکنند روزانه و مقطعی نباشد.
وی توضیح داد: برای مثال میتوان به تجربه قطع vpn در روزهای اخیر اشاره کرد که براساس تصمیمی vpn کشور 3 روز قطع و پس از آن دوباره وصل شد.
وی در بخش دیگری از سخنان خود به بررسی وضعیت تجهیزات و سختافزارها در کشور پرداخت و گفت: در حال حاضر اکثر تجهیزات و سختافزارهای کشور وارداتی و بیشتر از برندهای خاص است.
وی همچنین گفت: در برخی موارد نیز تحریم باعث افزایش هزینههای تمام شده و یا روی آوردن به کالاهای چینی شده است.
- ۹۰/۰۷/۲۶