ساختار وزارت ارتباطات مناسب راهبری IT نیست
وضعیت هدایت ICT در ساختار 10 سال گذشتهی مدیریت و برنامهریزی کشور همراه با ضعف بوده است؛ شکلگیری هر تشکلی باید با تفکیک وظیفه و پرهیز از موازی کاری با سازمان مدیریت و برنامهریزی کشور که وظیفهی برنامهریزی کلان را دارد در نظر گرفته شود.
دکتر علیاکبر صفوی - عضو هیات علمی دانشگاه - در گفتوگو با (ایسنا)، دربارهی نارساییهای مدیریت IT در کشور با اشاره به جدی بودن اشکالی که به موازی کاریها در این حوزه مربوط میشود، اظهار کرد: موازیکاریها در شوراهای موجود در این حوزه باید هرچه زودتر حل شوند، نه تنها تداخل مسوولیت و تکرار حضور اعضا بلکه عدم حضور برخی از افراد در این شوراها نیز باید برطرف شود.
وی ادامه داد: ساختار وزارت ارتباطات و فنآوری اطلاعات با مسوولیتهای محوله همخوانی ندارد؛
پیشبینی جایگاه مناسب برای مدیریت اطلاعات اصل مهمی است که میتواند بسیاری از مسائل را حل کند، اما باید مواظب بود که از چاله به چاه نیفتیم و این ساختار نباید موازی سازمان مدیریت و برنامهریزی باشد.
او ادامه داد: در این جریان ایجاد یک معاونت که حتی با مسوولیت قائم مقام مدیر یعنی مدیر ارشد ICT پیشنهاد میشود؛ در گذشته IT در حوزهی آموزش و پژوهش در حوزهی مدیر پژوهش و فنآوری در ردهی سوم سازمان قرار داشت اما به خاطر این که متناقص با ساختار مدیریت و برنامهریزی نباشد، باید حداقل یک معاونت از سازمان به صورت خاص مربوط به خود را داشته باشد که به صورت مستقل عمل کند.
عضو هیات علمی دانشگاه شیراز، تصریح کرد: برای دانایی محور بودن برنامهریزی IT در کشور نقش قائم مقامی رییس سازمان پیشنهاد میشود؛ تعیین این جایگاه به همراه مشخص کردن وظایف نظارتی بر این که دولت چه کار میکند و دخالتهای نا به جا کجاست، از نکاتی است که باید به آن پرداخت و این امر به هیچ وجه به عهدهی سازمان از حوزهی دولت نباشد و سازمانی خصوصی و مستقل باید وظیفهی نظارتی را برعهده داشته باشد و گزارشها به جای دولت به مجلس ارایه شود.
به گفتهی او این سازمان قطعا باید از بدنهی دولتی مستقل باشد و گزارشهای عمومی به مجلس ارایه دهد نه خود دولت چرا که در دولت دست کاری خواهد شد.
صفوی تاکید کرد: باید تجارب موفق در دنیا را شناسایی کرد و دلایل موفقیت و یا عدم موفقیت را پیدا و با مقداری بومیسازی آنها را پیادهسازی کنیم؛ تفکیک کشور ما به لحاظ شرایط قومی و ملیتی کار اشتباهی است هم اکنون در انگلستان مسوولیت ارزیابی دانشگاهها با (QAA) آژانس تضمین کیفیت است که جایگاهی خصوصی دارد و دانشگاهها در امتیازبندی کاملا با این سازمان هماهنگ عمل میکنند.
او سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی را در حوزهی خاص و فعال برای خود شرکت مخابرات دانست و افزود: برای رفع موازی کاریها باید سازمان خصوصی مستقل و قدرتمندی با مجوز رسمی وظایف نظارتی را برعهده داشته است.
- ۸۶/۰۵/۲۱