سازمان نظام صنفی رایانه ای 5 ساله شد
مراسم پنجمین سالروز تشکیل سازمان نظام صنفی رایانهای کشور عصر یکشنبه با تاکید بر ادامه سیاست تعامل همافزار برگزار شد.
فناوران- در مراسم سادهای که حدود یکصد نفر از مدیران بخشخصوصی و تعدادی از مدیران بخش دولتی نیز حضور داشتند، پنجمین سالروز تشکیل سازمان جشن گرفته شد.در این مراسم پرویز رحمتی، رییس سازمان نظام صنفی رایانهای کشور در حالی بر ادامه سیاست تعامل همافزا با نهادهای دولتی تاکید کرد که این سیاست از سوی برخی اعضای صنف مورد انتقاد قرار گرفت. این افراد معتقد بودند که سازمان به کندی اهداف خود را پیش میبرد.
رحمتی در این مراسم گفت: جایگاهی که قانونگذار و هیات دولت برای سازمان نظام صنفی پیشبینی کرده است در واقع جایگاه تنظیمگری و کاتالیزوری میان بخشخصوصی و دولت به مفهوم کلان قضیه یعنی کلیه نهادهای دولتی اعم از قوه مجریه، قضاییه و مقننه است. در برخی کشورها نظیر هندوستان که بیش از دو میلیون سازمان مردم نهاد ایفای نقش میکنند، شکلگیری سازمان نظام صنفی رایانهای و جایگاهی که برای آن پیشبینی شده در مقیاس حوزه فناوری اطلاعات، بسیار غنیمت است.
وی افزود: بهرغم تلطیف روابطی که با نهادهای مرتبط صورت گرفته و تعامل بسیار مثبت و سازندهای که برقرار شده است، هنوز در بسیاری از نهادهای دولتی به دلیل ناآشنایی با نقش و جایگاه سازمانهای مردم نهاد این مسیر توام با آزمون و خطاست.
وی در پاسخ به منتقدان عملکرد سازمان نیز گفت: در پنجمین سال حیات سازمان با خود فکر میکنیم که اگر سازمان در سال گذشته وجود نمیداشت، کمیته فنی استاندارد IT کشور را نداشتیم. طرح ساماندهی بازار با مشارکت وزارت بازرگانی اجرا نمیشد. کارگروه بررسی اشکالات قانون رسیدگی به جرایم رایانهای وجود نداشت و به طور کلی دستاوردهای کوچک و متوسط را در سال گذشته شاهد نبودیم. جامعه صنفی و سازمان نظام صنفی و اعضای آن به این حداقلها دلخوش هستند ولی در عین حال فاصله میان آنچه که هست و آنچه که باید باشد فاصله بسیار معنیداری است.
رییس سازمان نظام صنفی رایانهای کشور گفت: تمامی تلاش ما این است که در وهله نخست در یک فضای هماهنگ با اعضای علاقهمند و در وهله دوم در ارتباط با تمامی نهادها، سازمانها و دستگاههای حاکمیتی در یک فضای تعامل همافزا از یک سو انسجام صنفی را تقویت کرده و خواستههای خود را طبقهبندی شدهتر مطرح کنیم و از سوی دیگر سعی کنیم فضایی را فراهم آوریم که در تعامل با نهادهای حاکمیتی در جایگاه کمک به تصمیمسازی مشارکت فعال داشته باشیم.
ادامه حیات نظام صنفی رایانهای در گرو تعامل دولت با بخش خصوصی است
همچنین به گفته رییس پیشین سازمان نظام صنفی رایانهای کشور، این سازمان زمانی میتواند نقش خود را به درستی ایفا کند که میان بخش دولتی و بخش خصوصی تعامل برقرار شود.
امیرحسین سعیدی نایینی روز یکشنبه گذشته در مراسم سالروز تشکیل سازمان نظام صنفی رایانهای گفت: بخش خصوصی همواره نشان داده است که میخواهد در تحول کشور نقش داشته باشد کما اینکه در برگزاری الکامپ دهم شاهد بودید که نمایشگاه باشکوه و پرعظمتی با حضور رییس جمهور، وزرا و با استقبال وسیع مردم برگزار شد و بارقهای از امید را در دل هموطنان ایجاد کرد. اما عکس العمل دولت به برگزاری این نمایشگاه باشکوه، تعیین جریمه 2 میلیارد تومانی برای برگزار کنندگان و دستگیری رییس وقت انجمن شرکت های انفورماتیک بود.
سعیدی با بیان لزوم خصوصی سازی اظهار داشت: با توجه به فرمایشات مقام معظم رهبری، قانون اساسی و تاکید رییس جمهور مبنی بر انجام خصوصی سازی، خوشبختانه این عزم و اراده در سطوح بالا ایجاد شده و وقتی این نیت به وجود میآید، سازمان نیز به عنوان نماینده بخش خصوصی نقش و جایگاه خود را پیدا میکند؛ به طوری که در همان ابتدا که بحث خصوصیسازی مخابرات مطرح بود سازمان نظرات کارشناسی خود را به صورت مکتوب و مدون ارایه داد.
وی در تشریح لزوم وجود پهنای باند گفت: تمامی مسوولان دولتی میدانند که اگر پهنای باند وجود نداشته باشد بسیاری از کارها از جمله مبارزه با فساد، ایجاد تحول اقتصادی، هدفمند کردن یارانهها، صرفهجویی در سوخت و تکریم ارباب رجوع انجام نخواهد شد. همچنین وجود پهنای باند برای بخش خصوصی به مثابه ابزار کار این بخش بسیار حیاتی است.
سعیدی با بیان اینکه ادامه حیات سازمان متکی به تعامل میان بخش خصوصی و دولت است، گفت: متاسفانه با توجه به اینکه درک درستی در میان مسوولان مربوطه نسبت به نقش و جایگاه سازمان وجود ندارد این مساله بسیار مشکل خواهد بود.
رییس پیشین سازمان نظام صنفی رایانهای کشور ابراز امیدواری کرد که با وجود سازمان نظام صنفی و ایجاد اتحاد میان مسوولان دولتی و بخش خصوصی، کشور به سمت پیشرفت و ترقی حرکت کند.
- ۸۹/۰۴/۱۶