سخنی با مجریان جشنواره ملی فاوا
علی شمیرانی - هفته گذشته نخستین جشنواره ملی فناوری اطلاعات و ارتباطات از سوی وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات برگزار شد. همچون بسیاری از نخستین ها شاید اجرای جشنواره مذکور نیز با حاشیه ها و کاستی هایی همراه بود که شاید با تداوم اجرای منسجم، شاهد ارتقای سطح کیفی آن باشیم. بگذریم که برگزاری جشنواره ها و نمایشگاه هایی به مراتب قدیمی تر در حوزه فناوری اطلاعات نیز همچنان در گیر و دار مسایل و چالش های اجرایی است.
اما نکته ای که به سان جشنواره هایی از این دست جلب توجه می کند، معیارها و ملاک های انتخاب برترین هاست. در نخستین جشنواره ملی فاوا حوزه گسترده ای از دولت الکترونیکی گرفته تا رسانه های این حوزه و حتی تمبر مورد توجه برگزارکنندگان این جشنواره بوده است. لیکن در اکثر حوزه ها، منتخبان صرفاً حایز تقدیر و نه رتبه تشخیص داده شدند.
اگرچه موضوع نبود شفافیت در ملاک های داوری به نوعی مبتلابه سایر جشنواره هایی از این دست بوده و هست، لیکن در خصوص جشنواره مذکور که ظاهراً قصد نداشته برخورد سهل و دست و دلبازانه با منتخبان خود داشته باشد، در اکثر بخش ها شاهد رتبه های خالی بودیم. این که معیارها و استانداردهای دقیقی برای ارتقای ارزش علمی و فنی جشنواره ملی فناوری اطلاعات و ارتباطات در نظر گرفته شده باشد، امری پسندیده است، اما عدم تبیین و انطباق این معیارها با وضعیت بومی فناوری اطلاعات و ارتباطات کشور، زمینه لازم برای رشد و چگونگی کسب رتبه های بالاتر از سوی شرکت کنندگان را فراهم نمی آورد.
از این رو به جاست دست اندرکاران جشنواره ای که لفظ ملی را یدک کشیده و از ظواهر امر پیداست که قصد حفظ سطح برگزاری خود را دارد، در وهله اول با ایجاد یک سایت اختصاصی، معیارهای دقیق ارزیابی خود را جهت اطلاع و ارتقای سطح مشارکت کنندگان در دوره های آتی جشنواره ملی ارتباطات و فناوری اطلاعات منتشر و فراهم کند.
منبع : فناوران اطلاعات
- ۹۰/۰۲/۳۱