سلیمانی: سرمایهگذاری دولتی در حوزه ICT نباید محدود شود
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات گفت: این تصور اشتباه است که به نظر برخی، دولت نباید در زمینه ارتباطات و فناوری اطلاعات سرمایهگذاری کند.
"محمد سلیمانی" روز سهشنبه طی سخنانی در چهارمین کنفرانس رمز ایران افزود: اجرا در حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات باید در اختیار بخش خصوصی باشد اما دولت باید در این زمینه سرمایهگذاری کند و نمیتوان دولت را در این کار محدود کرد.
وی در خصوص ایجاد تسهیلات برای مردم در استفاده از ابزارهای فناوری اطلاعات و ارتباطات اظهارداشت: در سال جاری ۳۰درصد قیمت پهنای باند اینترنتی کاهش یافته و حدود هزار تومان از فیش تلفن همراه برای نمایش و عدم نمایش شماره بر روی تلفن حذف شده است.
وی تصریح کرد: با حذف مبلغ هزار تومان از فیش تلفن همراه حدود ۱۲۰ میلیارد تومان از درآمد دولت کاهش پیدا میکند اما این اقدام به نفع مردم انجام شده است.
وزیر ارتباطات در خصوص حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات گفت: اکنون بستر و زیربنای آموزش از راه دور فراهم است و برای مثال، دانشگاه پیام نور میتواند از آن به نحو موثری بهره ببرد ولی دانشگاههای ما استفاده مناسبی از این بستر به عمل نمیآورند.
سلیمانی با اشاره به اینکه سیستم اقتصادی ایران نسبتا بسته است، بیان داشت: تمامی تلاشها این است که این سیستم باز شود تا بتواند امکانات و فضایی را برای همه بخشهای کشور به ویژه برای تعامل در سطح بینالمللی فراهم کند و فناوری اطلاعات موثرترین عامل در این زمینه به شمار میرود و باعث افزایش بهرهوری میشود.
وی با تاکید بر نقش آیسیتی به عنوان موتور محرک همه جوامع گفت توانایی در استفاده هر چه بیشتر از آیسیتی باعث میشود اقتصاد کشور رشد کند.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات ضمن تاکید بر نقش آیسیتی به عنوان موتور محرکه همه جوامع گفت: مردم اشتیاق بسیاری به استفاده از فناوری اطلاعات و ارتباطات دارند و حاضرند هزینه آن را نیز بپردازند که میتوان در این خصوص روز عید فطر را مثال زد به طوری که در این روز حدود ۹۰میلیون پیامک (اساماس) در کشور جابجا شده است.
سلیمانی گفت: "با وجود اینکه زیرساخت خوبی در کشور ایجاد شده اما در دسترسیهای فناوری اطلاعات و ارتباطات مشکل وجود دارد و البته ایجاد دسترسی برای متقاضیان به بخش خصوصی واگذار شده که باید توجه ویژهای به ایجاد دسترسی معطوف شود.
وی بیان داشت: دولت به توسعه فناوری اطلاعات و ارتباطات توجه ویژهای دارد و برنامههای خود را در این زمینه و برای ارتقا این حوزه اعلام کرده است.
این مسوول تصریح کرد: خرید و فروش در بستر فناوری اطلاعات و ارتباطات از سال ۸۵آغاز شده و عمده دانشگاهها نیز در همین سال به شبکه وصل شدهاند.
وی گفت: در خصوص نیروی انسانی متخصص در کشور ضعف وجود دارد به همین سبب برنامه جامعی در این زمینه به تصویب رسیده و به وزارت علوم ارایه شده است که با این اقدام جهشی در زمینه تربیت نیروی انسانی انجام خواهد شد.
سلیمانی با بیان اینکه سرمایهگذاری در حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات سود ده و زودبازده میباشد، گفت: از آن جمله میتوان به توسعه شبکه هوشمند و توسعه تلفنهای عمومی در سطح کشور اشاره کرد که به سرعت به سوددهی رسید.
وی با بیان اینکه دولت استفاده از پیمانکاران را در اجرای پروژهها افزایش میدهد، گفت: بیش از ۴هزار مناقصه سالیانه برای بهرهگیری از پیمانکاران در اجرای پروژههای مخابراتی برگزار میشود.
وی در ادامه افزود: اکنون بیش از هزار فروشگاه توسط ۸شرکت خصوصی به سیستم پست متصل شدهاند که با سفارش کالا از طریق اینترنت و با استفاده از پست، کالا به مشتری تحویل داده میشود.
سلیمانی گفت: بیش از ۱۲هزار بانک در کشور به شبکه متصل است و وزارت ارتباطات اعلام کرده که طی یکماه میتواند به تمامی بانکها خدمات مورد نیاز را ارایه کند.
سلیمانی در ادامه افزود: اکنون بیش از ۷۶هزار کیلومتر فیبرنوری در کشور گسترش یافته که باید از آن بهره برد.
وی همچنین در ادامه به تقویت نقش نظارتی دولت اشاره کرد و گفت: در اساسنامه سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی کشور به عنوان نهاد نظارتی اصلاحاتی انجام شده و برای تصویب به دولت ارسال شده است.
وی مرکز توجه دولت را فناوری و خدمات بیسیم (تلفن همراه) و تفریحات دیجیتالی عنوان کرد.
وزیر ارتباطات در پایان گفت: اکنون یک هزار شهر کشور به شبکه دیتا متصل است و حدود ۵هزار مدرسه به اینترنت متصل شدهاست.
چهارمین کنفرانس رمز ایران از امروز ۲۴مهرماهبهمدتسه روز در دانشگاه علم و صنعت ایران برگزار شد.
- ۸۶/۰۷/۲۴