شورای عالی IT میخواهیم یا نمیخواهیم؟
علی شمیرانی - سیام مهرماه سال گذشته بود که وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در حکمی خطاب به معاون وقت فناوری اطلاعات خود و دبیر شورای عالی فناوری اطلاعات نوشت: "جناب آقای مهندس عبدالمجید ریاضی اینک که حدود 5 سال از حضور موثر و مفیدتان در مناصب مختلف وزارت متبوع میگذرد و درخواست این وزارت برای تمدید ماموریت جنابعالی مورد موافقت وزیر محترم دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح قرار نگرفت ... از زحمات شما تقدیر می نمایم..."
از آن زمان تا کنون شورای عالی فناوری اطلاعات نیز به فراموشی سپرده شد. تصور همگان نیز بر این بود که ضرورتی برای ادامه کار این شورا وجود ندارد تا این که روز 16 آذرماه جاری خبری کوتاه در خبرگزاریهای کشور منتشر شد مبنی بر این که رییس جمهور، رییس سازمان فناوری اطلاعات ایران را به سمت دبیر شورای عالی فناوری اطلاعات منصوب کرد.
فارغ از مشخصات و تواناییهای بالقوه و بالفعل فردی که به سمت دبیری شورای عالی فناوری اطلاعات کشور گمارده شد، پرسشها و ابهامات زیادی پیرامون این انتصاب وجود دارد. بیش از یکسال و اندی در کشور نه خبری و نه چیزی به نام شورای عالی فناوری اطلاعات داشتیم، ظاهراً هم هیچ مشکلی به علت عدم فعالیت این شورا برای کشور پیش نیامده بود.
این در حالیست که هم اکنون چیزی به نام معاونت فناوری اطلاعات در وزارت ارتباطات نداریم و ظاهراً این سازمان دو رییسه فناوری اطلاعات کشور است که وظایف معاونت مذکور و شورای فناوری اطلاعات را بر عهده دارد. از شاخصترین طرحهای در دست شورای عالی فناوری اطلاعات نیز طرح موسوم به "اینترانت ملی" بود که این طرح نیز هم اکنون خارج از حیطه شورای مذکور و در وزارت ارتباطات و سازمان فناوری اطلاعات در حال پیشرفت است.
این که شورای عالی فناوری اطلاعات مجدداً احیا شده تا چه وظیفه، طرح و ماموریت روی زمین ماندهای را به تحقق برساند، یکی از مهمترین ابهامات انتصاب اخیر است. مخلص کلام این که بنا به دلایلی که برای نگارنده (و احتمالاً بسیاری از فعالان حوزه فناوری اطلاعات) روشن نیست، اگر در کشور به شورای عالی فناوری اطلاعات احتیاج بود، پس چرا در این یکسال و اندی دبیری برای آن انتصاب نشد؟ اگر هم بنا بر آنچه در پی آمد به این شورا و خدمات آن بیش از این نیازی نبود، پس ماجرای انتصاب اخیر چیست؟
منبع : فناوران اطلاعات
- ۹۰/۰۹/۱۹